Styrmansgatan 26

Ljus och väldisponerad funkislägenhet med högt och fritt läge i välskött fastighet. Tidstypiska 30-talsattribut smyckar hemmet och ger en genuin karaktär. Genomgående och spännande planlösning, stora fönsterpartier och en underbar balkong mot den drömska och parkliknande innergården.Stabil Brf med två hyresrätter kvar! Hiss!


Styrmansgatan 26

Bostadsrätt

2 + kök

70kvm

4548 kr/mån

3 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

3 275 000 kr

Andelstal: 8.24% Lägenhetsnr: 1301 Driftkostnader: 4749 kr/år varav El: 3000 kr / Försäkring: 1749 kr /

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären som råder i dessa kvarter. De vackra fasaderna och den gemytliga stämningen slutar aldrig att imponera. Trädalléer och landshövdingehus blandat med stilfulla funkishus löper som en sammanhållande länk genom området. Högt upp i den välskötta och rustika fastigheten på Styrmansgatan 26 presenterar vi stolt en ljus, luftig och insynsskyddad funkisdröm med genomgående och runtgående planlösning och många originaldetaljer bevarade. En underbar balkong in mot den lummiga och parkliknande innergården, där rabatterna och grönsakslanden prunkar, grillarna går varma och barnen och katterna leker under sommarhalvåret.

Hall:
+
Redan när ni stiger in i hallen möts ni av känslan av att detta är ett hem som gör intryck. Det är en generös hall med mycket förvaring i form av skjutdörrsgarderober ifrån Elfa. Till vänster lockar köket och rakt fram så ligger den inre hallen som fungerar utmärkt som bibliotek/arbetsrum. På golvet så ligger svarta klinkers med underliggande golvvärme, väggarna är vitmålade och i taket så sitter infällda spotlights.

Kök:
+
För ett funkishem är detta ett mycket rymligt kök och ni möts av skön bistrokänsla. Köket ifrån Marbodal är stilfullt och följer rummets oregelbundna form på ett mycket smart och funktionellt sätt. Avsaknaden av överskåp ger en skön rymd och lådorna är handtagdlösa. Ovan bänkskivorna i mörkbetsat trä är det kaklat med vitt kakel. Samtliga vitvaror; induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin smälter in på ett snyggt sätt och det blir en fröjd att diska när man blickar ut över den fina och lummiga innergården. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vitlutade brädor i original som även löper in i vardagsrummet.

Vardagsrum
+
En halvvägg har tagits ner och har på så vis skapat en härlig öppenhet mellan kök och vardagsrum. Dess regelbundna form gör det enkelt att möblera och här finns plats för såväl soffa, fåtölj och TV-möbel. Det fria och höga läget är oslagbart och här flödar ljuset in från generösa fönsterpartier mot öst. Gå ut på balkongen och slå dig ned med morgonkaffet och du sitter i en grönskande oas på första parkett i hjärtat av Majorna.

Arbetsrum/Bibliotek
+

Ett praktiskt extrarum som ger intryck av att lägenheten är betydligt större och mer funktionell än en klassisk tvåa. Här finns ett snyggt hyllsystem för alla dina böcker och rummet används idag som kontor, men skulle delvis också gå att dela av till en alkov.


Sovrum
+
Stort och rymligt sovrum med stora fönster åt väster varifrån eftermiddags- och kvällsljuset flödar genom hela lägenheten. Här finns gott om plats för en rejäl dubbelsäng, byrå och favoritfåtöljen. Det finns gott om förvaring i form av hela två garderobsenheter. På golvet så ligger ljusgråmålad fiskbensparkett och väggarna är även här vitmålade.

Badrum
+
I klassisk tappning med helkaklade väggar i vitt och grått klinker på golv med underliggande golvvärme. Ett mycket väldisponerat badrum som är utrustat med dusch, wc-stol, kommod med ovanliggande handfat samt tvättmaskin.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Styrmannen

Bostadsrättsföreningen Styrmannen förvärvade fastigheten Majorna 310:23 år 2004. I föreningen finns 15 bostadsrätter, 2 lägenheter med hyresrätt samt en lokal. Byggnaden som uppfördes 1935 har en totalyta om 1011 kvm varav 973 kvm utgör lägenhetsyta och 38 kvm utgör lokalyta. Brf Styrmannen är en mysig och levande förening med många eldsjälar och god grannsämja mitt i hjärtat av Majorna.


Ekonomi
Föreningens ekonomi är stabil med hyresintäkter från en attraktiv lokal. Fastigheten är i mycket fint skick och man har under det senaste året gjort en rad större renoveringar. I och med underhållsarbetet har föreningen tagit nya lån och de långfristiga skulderna uppgår nu till ca 11,25 MKR. Underhållsarbetet har möjliggjort ökade hyresintäkter ifrån lokalen samt att man har en antennplats på taket som man inbringar hyra för.. Föreningen har en stabil kassa på ca 1,1 MKR och hela 2 lägenheter med hyresrätt som ligger som en latent tillgång, och kommer inbringa stort kapital till föreningen den dagen då de avyttras. Med andra ord har föreningen flera dolda tillgångar i sitt väl underhållna hus och en ljus framtid att vänta. Inga avgiftsförändringar är beslutade.

Genomförda renoveringar
Fastigheten byggdes år 1935 och fick under året 1987 ett nytt värdeår i samband med en större genomgång av renoveringar bl a VA-stammar och El-stammar. Under 2016 har flera renoveringar, i enlighet me3d underhållsplanen, utförts på fastigheten. Fasaden mot gatan har fogats om, balkongerna mot gatan har bytts till helt nya, Trapphusbalkongerna mot gården har renoverats. Taket har lagts om med nya takpannor och takplåt har målats. Stuprännor mot gatan har bytts ut, ny dränering mot gatan samt så har hyreslokalen fått sig en uppfräschning. Man har också åtgärdat en takläcka.

Kommande renoveringar: Man följer underhållsplanen och på tur är spolning av köksstammarna samt renovering av hyresrätternas badrum. Underhåll av gård samt förråd. Man skall också rensa ventilationen.


Övrigt

Föreningen äger marken som fastigheten står på och påverkas därmed inte av tomträttsavgäld.

Boendeparkering gäller i området,

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften.

Ekonomisk förvaltare är SBC

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa

Till lägenheten hör två förråd. Ett i källaren (ca 3 kvm)och ett på vinden(ca 5 kvm)

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Funkishus

Byggnadsår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 129 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2015-01-08 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!