Storebackegatan 10 F

Drömtrea i kulturminnesmärkt fastighet! Vackra brädgolv, stuckaturer, takrosetter, fungerande kakelugn, höga fotlister och tidstypiska dörrar utgör tillsammans med ett alldeles nytt kök en finstämd mix mellan gammalt och nytt. Stabil och populär HSB-förening med ett fantastiskt hus och innergård. Möjlig mini 4:a!


Storebackegatan 10 F

Bostadsrätt

3 + kök

5366 kr/mån

1 av 3 (ej hiss)

65kvm

Rum för rum

Allmänt
+

På Stigbergshöjdens utkant, mot väster, reser sig Masthuggskyrkan med sin utsiktsplatå. Vägen dit går över Repslagaregatan och Storebackegatan. Kvarteret Skogen utgör ett återstående fragment av Masthuggsbergens förutvarande stadsbild och just i detta mysiga kvarter så ligger landshövdingetrean som vi stolt presenterar.

Detta är ett boende som bör tilltala dig som söker ett hem med det lilla extra. Den vackra fastigheten är ett sant kulturminnesarv med en fantastisk känsla. Pampiga och nyrenoverade rum i fil med höga fönster åt två väderstreck och vackra sekelskiftesdetaljer bevarade utgör tillsammans med ett modernt kök en finstämd mix mellan gammalt och nytt. Vackra vitbehandlade brädgolv, stuckaturer, takrosetter, fungerande kakelugn, höga fotlister och tidstypiska dörrar ger tillsammans med den höga takhöjden en känsla av att tidsandan lever. Föreningen är mycket välskött med en stabil ekonomi, ett ovanligt vackert hus, vacker innergård samt snickeri samt övernattningsrum om ni får långväga gäster. Möjlig mini fyra!

Hall
+
Redan när du öppnar porten från gatan och kliver in på den gemytliga och välkända gården så slås man av hur välbehållen och vacker fastigheten är. Väl inne i hallen så möts du av ett underbart ljus. Den tilltagna takhöjden ger tillsammans med de vitmålade väggarna och det vitbehandlade brädgolvet ett mycket positivt intryck. Hallen är belägen i mitten av detta hem och blir lite av lägenhetens nav med vy in till både vardagsrummet och master bedroom. Avhängningsmöjligheter finns till höger.


Vardagsrum
+
Vardagsrummet är fantastiskt ljust och fyllt av rymd tack vare det generösa ljusinsläppet från de höga fönstren och den väl tilltagna takhöjden. Dess regelbundna form gör det lätt att möblera och här ryms både soffgrupp, soffbord, fåtölj och bokhylla. Det oerhört vackra och vitbehandlade brädgolvet harmonierar fint med de ljusa väggarna, de höga fotlisterna, den bevarade stuckaturen, takrosetten samt den fungerande kakelugnen, som just blivit provtryckt. En hög originaldörr avskiljer sovrummet som ligger i fil med detta rum.

Sovrum 1
+
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som även det är rymligt och ljust. Två stora fönster med överljus och djupa och nymålade fönsterbrädor släpper in solen och framhäver naturligt de vitmålade väggarna, den välbevarade stuckaturen och takrosetten. Härifrån erbjuds en vacker utsikt upp mot kyrkan. Sovrummet är extra rymligt och erbjuder gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, fåtölj, byrå eller en gedigen arbetshörna. Detta rum skulle man kunna dela av till två sovrum. Se alternativ planskiss.


Kök
+
Med stort fönster mot den fantastiska gården ligger det alldeles nyrenoverade, välutrustade och stilfulla köket som bokstavligen badar i ljus tack vare läget där solen ständigt letar sig in. Intill fönstret finns plats för ett middagsbord där 4-6 personer ryms. Själva köksinredningen består av vita släta luckor i form av över- och underskåp samt bänkskiva av slitstarkt laminat. Köket är utrustat med häll, översittande fläkt, diskho, kyl/frys, ugn, micro samt diskmaskin. Längs ena väggen så finns ett vackert originalskafferi som även det har fått ett nytt lager färg. Väggarna är målade i en vit nyans som ger en neutral bas åt den övriga ljusa inredningen och matchar fint med brädgolvet i original.

Sovrum/Barnrum
+
Från vänster i hallen ligger de mysiga lilla sovrummet som ligger rofyllt in mot gården. Rummet lämpar sig väl för såväl barnrum som gästrum. Även här ligger det ett vitbehandlat brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger badrummet. Väggarna är kaklade i vitt med en bård och på golvet ligger en gråmålad våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med badkar, toalettstol, handfat och spegel.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!