Stora Nygatan 3

Välkommen till denna härliga vindslägenhet om hela 75 kvm i ett hus anno 1853. Ett unikt läge i stan bredvid vallgraven och Trädgårdsföreningen. Stora öppna ytor, underbart ljus och fin vy över grönskan och kanalen. Nyrenoverat kök och nymålade väggar. Här bor du väldigt tyst och ostört i hjärtat av det gamla Göteborg.


Stora Nygatan 3

Bostadsrätt

2 + kök

4116 kr/mån

4 av 4 (ej hiss)

75kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Med fritt läge och utsikt över Trädgårdsföreningens grönska och vallgraven utanför ligger denna härliga 2:a i ett unikt hus från mitten på 1800-talet. Högst upp i huset finner du denna stora och trivsamma vindslägenhet om hela 75 kvadratmeter med himlen som den närmsta grannen. De två stora rummen i fil mot Trädgårdsföreningen ger en härlig frihetskänsla. Bostaden bjuder på genomgående planlösning med rejält kök mot gården med plats för matbord, ett stilrent helkaklat badrum och en möblerbar hall. Bo bland en bebyggelse som hör till Göteborgs äldsta. Gatan längs vallgraven uppfördes av holländska stadsplanerare på 1600-talet och hette Strandgatan fram till slutet av 1850-talet. Då byggdes här påkostade hus vars stora våningar, med utsikt över den då nylagda Trädgårdsföreningen, lockade till sig hyresgäster av det lite mer välbärgade slaget. Detta hus uppfördes 1853 genom byggmästaren August Krüger som även byggde Göteborgs Synagoga. Området var en del av den stadskärna som byggdes ut efter de forna befästningarna rivits. Det var vid denna period förbud mot trähus infördes innanför vallgravarna och staden byggdes om i sten. Från början ägdes huset av grosshandlarna E L Magnus och M Jacobsson och lägenheterna hyrdes ut till främst handelsmän. Husets utförande präglas av nyklassicism med nyromanska inslag, en stil som var på modet vid den här tiden. Fasaden är i ljus slätputs med kornischer, profilerade fönsteromfattningar och rusticerad bottenvåning.

Njut av alla fördelar ett centralt boende kan erbjuda. Läget är mycket centralt och utanför dörren ligger allt vad staden har att erbjuda. Runt hörnet finns shoppinggator, bra restauranger, nöje och kultur. Här har du nästintill direktaccess till härliga Trädgårdsföreningen med sin grönska och kända Rosencafeét. Njut av vårsolen på någon av de mysiga gräsplättarna som ligger längs kanalen. Är du hungrig så rekommenderar vi en bit mat på Posthotellet. I området finns det gott om träningsanläggningar. På andra sidan vallgraven ligger Centralstationen och Drottningtorget, den centrala knutpunkten för nästan all kollektivtrafik i stan. Trots det centrala läget upplevs lägenheten väldigt tyst och insynsskyddad. Om detta beror på läget högst upp i huset, Trädgårdsföreningen precis utanför eller den sparsamma trafiken får vara osagt. Allt i gott skick med nymålade väggar och nyrenoverat kök. Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 4,5 kvm.

Hall
+
Innanför dörren så möts du av en rymlig hall som upplevs som ett extrarum med sin öppenhet mot det stora vardagsrummet. Ljuset från takkuporna i vardagsrummet når ända in till hallen och hallen kan med fördel inredas med ett skrivbord som ett hemmakontor eller som läshörna. I anslutning till hallen finner du lägenhetens klädkammare med plats för allt det man vill ha lättillgängligt men ändå inte framme. Väggarna är här, liksom i övriga lägenheten, målade i en ljus bruten kulör från Jotun (Chi) och på golvet ligger ekparkett som fortsätter in i rummen i fil.

Vardagsrum
+
Här välkomnas du av ett enastående ljus och en sällsynt vy över göteborgarnas egna andrum Trädgårdsföreningen och den bevarade vallgraven. Två takkupor ger effekt till det luftiga rummet som erbjuder gott om plats för den stora soffan, matbordet, skrivbordet alternativt läshörnan. En bit av väggen mot hallen har tagits ner, vilket ger en känsla av extra rymd och en fin kontakt med övriga lägenheten.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. En takkupa, snedtak och annorlunda vinklar ger den rätta vindskaraktären. Härligt ljus även i detta rum och en unik vy över staden. Läget mot öst ger härlig morgonsol att stiga upp till och svalt och skönt vid läggdags, även under årets varmare månader. Tre inbyggda garderober ger bra förvaring men det finns även plats för några byråer.

Badrum
+
I anslutning till hallen finner du badrummet. Väl tilltaget och stilrent helkaklat i vitt och grafitgrå ton. Ett charmigt litet fönster släpper in ljus från väster. Badrummet är utrustat med duschhörna med vikbar duschvägg i glas, kommod med handfat, spegel med ovansittande belysning, wc-stol, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare från Siemens (2016) och ett stort badrumsskåp med speglar från golv till tak.

Kök
+
Ett stort och härligt sällskapskök, nyrenoverat våren 2016. Köksinredningen kommer från välrenommerade Marbodal, kakel från Fired Earth och vitvarorna från Husqvarna. Köket är utrustat med induktionshäll, kolfilterfläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Köksinredningen är i klassiskt utförande och målat i en ljusgrå sober ton. Välplanerat där utrymmena tas väl vara för bänkyta, förvaring och social samvaro och här ryms en matplats för minst 6 personer.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!