Stora Badhusgatan 30

Spektakulär vindsvåning med alla rätt; rustika takbalkar, synliga murstockar, fungerande kamin, terrass mot söder och givetvis hiss. Lägenheten färdigställdes 2009 och bjuder på öppna sociala ytor, två sovrum, exklusivt kök från Kvänum och rymligt badrum med alla bekvämligheter. Ett optimalt och framtida läge vid Skeppsbron.


Stora Badhusgatan 30

Bostadsrätt

3 + kök

85kvm

4091 kr/mån

5 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

5 350 000 kr

Andelstal: 9.82% Lägenhetsnr: 1501 Driftkostnader: 4500 kr/år varav El: 3000 kr / Försäkring: 1500 kr /

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären som råder där Kungsgatan, Esperantoplatsen och hamninloppet möts. Vibrerande kvarter där mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyller ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som samlingsplats. På uteserveringarna längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare under sommarhalvåret för en bit mat kombinerat med sol. Om du är sugen på lite shopping så följ Kungsgatan ner till innerstadens rika affärsutbud och vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik. Och för dig som skall vidare är det bara 5-10 minuters promenad till Avenyn, Vasastaden, Haga och Linné. Är vädret ruskigt ligger spårvagnshållplatsen nära vid Stenpirens resecentrum som färdigställdes så sent som sommaren 2016. Det är alltså här precis framför Stora Badhusgatan som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Södra Älvstranden skall vara färdigbyggt till 2025 och här planeras förutom bostäder och kontor en ny terminal för skärgårdsbåtarna, ett härligt parkområde och en badanläggning framför Rosenlundsverket. Så med andra ord, välkommen till ett framtida kvarter som erbjuder något för alla.

Brf Stora Badhusgatan 30 stoltserar med ett fint sekelskifteshus som totalrenoverades år 2009. Redan i trapphuset blir du uppmärksam på att detta är en stilfullt renoverad fastighet där den vackra estetiken från förr varsamt har komponerats med dagens finess. Ta hissen upp till våning fem och gå därefter en halv trappa upp eller ta den vackra stentrappan hela vägen för dig med pigga ben. Lägenheten bjuder på gedigna och påkostade materialval, klassiska takvåningsattribut och spännande vinklar. Öppna sociala ytor skapar rymd och en fungerande braskamin värmer gott kalla vinterkvällar. På sommaren lockar istället terrassen mot söder och innergården där ni slås av ett påtagligt lugn. Ett kvalitativt boende helt enkelt, perfekt för dig med högt ställda krav. Lägenheten bjuder på genomgående vitmålade väggar och en klassisk mattlackad ekparkett.

Hall
+
Den vita säkerhetsdörren är i tidsenlig stil och här bor du avskilt och ostört på översta våningsplanet. När du kommer in i hallen hänförs du genast av den sociala atmosfären och rymden som välkomnar. Direkt till vänster ges plats för avhängning för familjens kappor och skor och från hallen har du omedelbar vy över vardagsrum och kök. Den väl tilltagna takhöjden i hallen har nyttjats optimalt genom att man låtit bygga ett förråd ovanför entrédörren.

Vardagsrum
+
Kök, matplats och vardagsrum hänger samman i en L-formad planlösning och öppenheten mellan rummen ger en social känsla samtidigt som ytorna blir lättmöblerade och funktionella. I vardagsrummet finns gott om plats för både soffa och fåtölj och kaminen ger både värme en skön atmosfär. Förmiddagsljuset strilar in från fönsterkupa mot öster och de trärena balkarna, både horisontella och lodräta, ger tillsammans med vackra murstockar den rätta vindskänslan.

Kök
+
Köket kommer från exklusiva Kvänum och är i vitt. Väldisponerat och yteffektivt med bra arbetsytor och trivsamt med fönster framför diskhon. Ovan arbetsytorna är det kaklat med ett långsmalt vitt kakel och bänkskivorna är i grå kalksten från Kinnekulle. Köket har allt vad man kan önska sig i form av högklassiga vitvaror från Siemens i form av induktionshäll, integrerad diskmaskin, rostfri ugn och mikrovågsugn i arbetshöjd samt rostfri kyl och frys. Ett härligt kök för dig som gillar matlagning och gästerna ryms vid matbordet invid köket. Under sommarhalvåret står balkongdörrarna till terrassen ofta öppna och måltiderna varvas mellan inne och ute beroende på vädret.

Terrass
+
De helglasade balkongdörrarna binder fint samman matrummet med terrassen och terrassen är den givna platsen varma dagar. Läget mot söder och den lugna innergården är optimalt. Här finns plats för både matgrupp, loungemöbel, växter och kryddodlingar.

Sovrum
+
Huvudsovrummet nås i anslutning till vardagsrummet och läget in mot gården bäddar för stillsamma nätter. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och den anslutande klädkammaren rymmer kläder för två.

Barnrum/Arbetsrum
+
Innanför köket ligger barnrummet där lilla Ingrid idag huserar. Lagom till ytan även som ett arbetsrum eller gästrum. Förvaring erbjuds i två integrerade garderober och det är härifrån man når lägenhetens förråd.

Badrum
+
Badrummet är rymligt och inger en lyxig känsla med badrumsinredning från Kvänum. Stilen som valts är smakfull med ljusgrått klinkers på golvet och stora vita kakelplattor på väggarna. Längs ena väggen fortsätter det grå kaklet och ramar in duschdelen. Längs långsidan finns en vägghängd wc-stol samt handfat och ovan är det en infälld nisch med en stor spegel. Ett massivt hyllplan av grå kalksten förstärker den lyxiga känslan och blir en perfekt avställningsyta för tvålpump och parfymflaskor. Handdukstork i rostfritt ser till att varma badlakan väntar efter bad och golvvärmen ger klinkerplattorna en behaglig temperatur. I badrummet finns en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Infällda spottar med dimmer ser till att rätta ljuset skapas.

Vill du läsa mer om utvecklingen av området så kika in på; http://www.alvhem.com/story/utvecklingen-av-skeppsbron-och-stenpiren.

Förening

Brf Stora Badhusgatan 30

Brf Stora Badhusgatan 30 registrerades 2008 och köpte fastigheten Inom Vallgraven 46:2 år 2009. Läget invid kommande Södra Älvstranden och Skeppsbron är ett verkligt framtida läge. Fastigheten uppfördes år 1894 och består av ett flerbostadshus i fem våningar inklusive vind. Tidigare disponerades huset som kontor men i samband med förvärvet 2009 renoverades hela fastigheten och 10 lägenheter uppfördes (1st 4 rok, 4st 3 rok samt 5 st 2 rok). Föreningen består således av 10 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt som är belägen en halv trappa ned. I lokalen huserar idag en mycket populär pizzeria som vår och sommartid har en mindre uteservering inne på gården (endast lunchtid medans övrig tid får föreningens medlemmar nyttja denna del).

Ekonomi
Föreningen har en stabil och välskött ekonomi. Föreningen har tre lån om totalt ca 6,8 mnkr. Avgifterna har legat stabila på ca 550 kr/kvm/boyta sedan ombildningen och 2017 gjordes en mindre höjning om cirka 4%. Detta för att öka sparandet för framtida underhåll. Föreningen har goda löpande intäkter från lokalen och hyresintäkterna utgör cirka 23% av föreningens intäkter. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till ca 23,1 mnkr varav byggnad utgör ca 15,2 mnkr och mark utgör ca 7,886 mnkr.

Gjorda renoveringar
Vid övertagande genomgick fastigheten en omfattande renovering där bl. a följande renoveringar genomfördes; taket renoverades samt viss del lades om, trapphuset renoverades och en ny hiss installerades. Samtliga lägenheter utrustades med säkerhetsdörr och ett porttelefonsystem installerades. Stambyte utfördes gällande både el samt V/A och ventilationen sågs över. Samtliga fönster och balkongdörrar är nya och i 3-glas. Mätning av grunden har gjorts och den visade ingen indikation på att åtgärd behövs. Del av taket har renoverats under 2015.

Kommande renoveringar
Efter omfattande renoveringar vid övertagandet är fastigheten i gott skick. Det som är planerat i när tid är målning av trapphus samt målning av restaurangens fönster och porten mot gatan. Under nästa år är en översyn av hissen planerad och utöver det endast löpande underhåll. Föreningen följer en underhållsplan för allt underhåll och framtida renoveringar.

Övrigt
Föreningen äger sin mark och påverkas således ej av justeringar av tomträttsavgälden. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Föreningen anlitar företaget Nordic Life för ekonomisk förvaltning och den tekniska förvaltningen sköts i egen regi samt Sjövalla Bygg. Juridisk person kan vägras medlemskap i föreningen. Säljaren betalar överlåtelseavgift (2,5% av ett basbelopp) och köparen betalar eventuell pantsättningsavgift (1% av ett basbelopp). Uthyrning i andra hand skall ansökas skriftligen hos styrelsen och beviljas ett år i taget. Det finns inga förråd i källare eller vind utan förråden är placerade i respektive lägenhet. Samma sak gäller tvättmöjligheter, varje lägenhet har tvättmaskin och tumlare i lägenheten i stället för en allmän tvättstuga. Soprum med källsortering finns samt en mindre innergård. Kabel-TV via ComHem (basutbudet ingår i avgiften) samt möjlighet till bredband från ComHem (ingår ej i avgiften). Grannföreningen med adress Surbrunnsgatan 8 har ansökt om att bygga vindslägenheter. De har ansökt om bygglov att höja huset en våning för att på så sätt kunna bygga fler vindslägenheter. Brf Stora Badhusgatan 30 har överklagat bygglovet men en köpare skall vara medveten om att en byggnation där grannhuset höjs en våning kan ske. I området finns boendeparkering (C4), till en kostnad om ca 635 kr/månad. För ansökan kontakta Trafikkontoret - Göteborgs Stad.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1894

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 103 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2012-07-17 00:00