Stora Badhusgatan 30

Spektakulär vindsvåning med alla rätt; rustika takbalkar, synliga murstockar, fungerande kamin, terrass mot söder och givetvis hiss. Lägenheten färdigställdes 2009 och bjuder på öppna sociala ytor, två sovrum, exklusivt kök från Kvänum och rymligt badrum med alla bekvämligheter. Ett optimalt och framtida läge vid Skeppsbron.


Stora Badhusgatan 30

Bostadsrätt

3 + kök

4091 kr/mån

5 av 5 (hiss finns)

85kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären som råder där Kungsgatan, Esperantoplatsen och hamninloppet möts. Vibrerande kvarter där mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyller ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som samlingsplats. På uteserveringarna längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare under sommarhalvåret för en bit mat kombinerat med sol. Om du är sugen på lite shopping så följ Kungsgatan ner till innerstadens rika affärsutbud och vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik. Och för dig som skall vidare är det bara 5-10 minuters promenad till Avenyn, Vasastaden, Haga och Linné. Är vädret ruskigt ligger spårvagnshållplatsen nära vid Stenpirens resecentrum som färdigställdes så sent som sommaren 2016. Det är alltså här precis framför Stora Badhusgatan som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Södra Älvstranden skall vara färdigbyggt till 2025 och här planeras förutom bostäder och kontor en ny terminal för skärgårdsbåtarna, ett härligt parkområde och en badanläggning framför Rosenlundsverket. Så med andra ord, välkommen till ett framtida kvarter som erbjuder något för alla.

Brf Stora Badhusgatan 30 stoltserar med ett fint sekelskifteshus som totalrenoverades år 2009. Redan i trapphuset blir du uppmärksam på att detta är en stilfullt renoverad fastighet där den vackra estetiken från förr varsamt har komponerats med dagens finess. Ta hissen upp till våning fem och gå därefter en halv trappa upp eller ta den vackra stentrappan hela vägen för dig med pigga ben. Lägenheten bjuder på gedigna och påkostade materialval, klassiska takvåningsattribut och spännande vinklar. Öppna sociala ytor skapar rymd och en fungerande braskamin värmer gott kalla vinterkvällar. På sommaren lockar istället terrassen mot söder och innergården där ni slås av ett påtagligt lugn. Ett kvalitativt boende helt enkelt, perfekt för dig med högt ställda krav. Lägenheten bjuder på genomgående vitmålade väggar och en klassisk mattlackad ekparkett.

Hall
+
Den vita säkerhetsdörren är i tidsenlig stil och här bor du avskilt och ostört på översta våningsplanet. När du kommer in i hallen hänförs du genast av den sociala atmosfären och rymden som välkomnar. Direkt till vänster ges plats för avhängning för familjens kappor och skor och från hallen har du omedelbar vy över vardagsrum och kök. Den väl tilltagna takhöjden i hallen har nyttjats optimalt genom att man låtit bygga ett förråd ovanför entrédörren.

Vardagsrum
+
Kök, matplats och vardagsrum hänger samman i en L-formad planlösning och öppenheten mellan rummen ger en social känsla samtidigt som ytorna blir lättmöblerade och funktionella. I vardagsrummet finns gott om plats för både soffa och fåtölj och kaminen ger både värme en skön atmosfär. Förmiddagsljuset strilar in från fönsterkupa mot öster och de trärena balkarna, både horisontella och lodräta, ger tillsammans med vackra murstockar den rätta vindskänslan.

Kök
+
Köket kommer från exklusiva Kvänum och är i vitt. Väldisponerat och yteffektivt med bra arbetsytor och trivsamt med fönster framför diskhon. Ovan arbetsytorna är det kaklat med ett långsmalt vitt kakel och bänkskivorna är i grå kalksten från Kinnekulle. Köket har allt vad man kan önska sig i form av högklassiga vitvaror från Siemens i form av induktionshäll, integrerad diskmaskin, rostfri ugn och mikrovågsugn i arbetshöjd samt rostfri kyl och frys. Ett härligt kök för dig som gillar matlagning och gästerna ryms vid matbordet invid köket. Under sommarhalvåret står balkongdörrarna till terrassen ofta öppna och måltiderna varvas mellan inne och ute beroende på vädret.

Terrass
+
De helglasade balkongdörrarna binder fint samman matrummet med terrassen och terrassen är den givna platsen varma dagar. Läget mot söder och den lugna innergården är optimalt. Här finns plats för både matgrupp, loungemöbel, växter och kryddodlingar.

Sovrum
+
Huvudsovrummet nås i anslutning till vardagsrummet och läget in mot gården bäddar för stillsamma nätter. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och den anslutande klädkammaren rymmer kläder för två.

Barnrum/Arbetsrum
+
Innanför köket ligger barnrummet där lilla Ingrid idag huserar. Lagom till ytan även som ett arbetsrum eller gästrum. Förvaring erbjuds i två integrerade garderober och det är härifrån man når lägenhetens förråd.

Badrum
+
Badrummet är rymligt och inger en lyxig känsla med badrumsinredning från Kvänum. Stilen som valts är smakfull med ljusgrått klinkers på golvet och stora vita kakelplattor på väggarna. Längs ena väggen fortsätter det grå kaklet och ramar in duschdelen. Längs långsidan finns en vägghängd wc-stol samt handfat och ovan är det en infälld nisch med en stor spegel. Ett massivt hyllplan av grå kalksten förstärker den lyxiga känslan och blir en perfekt avställningsyta för tvålpump och parfymflaskor. Handdukstork i rostfritt ser till att varma badlakan väntar efter bad och golvvärmen ger klinkerplattorna en behaglig temperatur. I badrummet finns en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Infällda spottar med dimmer ser till att rätta ljuset skapas.

Vill du läsa mer om utvecklingen av området så kika in på; http://www.alvhem.com/story/utvecklingen-av-skeppsbron-och-stenpiren.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!