Södra Vägen 81

Smart planerad familjelägenhet i klassicistisk stil med två balkonger, öppen planlösning, parkettgolv, högt i tak, nyligen renoverat kök och badrum. Synnerligen ljust och fritt hörnläge på tredje plan helt utan insyn. Brf med mycket låg belåning och sänkt avgift med 10 procent från 1/1 2017. Hiss finns.


Södra Vägen 81

Bostadsrätt

3.5 + kök

4100 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

83kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Man blir lycklig av sådant som är välbyggt och renoverat med omsorg. Huset på Södra Vägen 81 stod klart 1931 och uppfördes i sann senklassicistisk anda med symmetri och raka linjer. Det känns direkt i entrén att fastigheten tas väl om hand av de 24 medlemmarna i föreningen. Vi befinner oss alltså i gränslandet mellan Nedre Johanneberg och Lorensberg, två stadsdelar som kommer att växa närmare varandra när station Korsvägen är klar. Området blir då en ännu tydligare knutpunkt för kollektivtrafiken och vi spår att hela stadsdelen får ett rejält lyft.

Den som flyttar in i den vackra fastigheten på Södra Vägen 81 kan se fram emot detta, bland annat:

* En riktig familjelägenhet med öppnad planlösning och två (!) balkonger.
* En mycket välhållen lägenhet med alla detaljer som hör nyklassicismen till.
* Kakelugn, fint renoverat kök och badrum - och osedvanligt bra med förvaringsutrymmen - både i och utanför lägenheten.
* Medlemskap i en av Lorensbergs lägst belånade föreningar.

Södra Vägen 81 är något av en startpunkt för Göteborgs evenemangsstråk. Snett mittemot ligger Världskulturmuseet och Universeum, från köks skymtar både Pariserhjulet, Gothia Towers och Svenska Mässan. Bara några hundra meter bort ligger hockeytemplet Scandinavium (heja Frölunda!) och biobesöket behöver inte planeras långt i förväg då Bergakungen nås på 120 sekunder med cykel, vilkets klockats av undertecknad. Hungrig och tomt i kylen? Inga problem. Strax utanför porten finns italienskt, kinesiskt, Holy Cow och populära Cyrano.

Det är nära till fine dining också. Testa gärna Toso eller Mr P på Götaplatsen, eller Berzelius och Dinner 22 som båda ligger på Södra Vägen.

Entré
+
Ombonat men ändå ljust, högt i tak och man anar att det är en rejäl lägenhet vi har att göra med. Parkett från skiftet mellan 20- och 30-tal och bra med plats för ytterkläder och skor i en inbyggd garderob. Dörren är av säkerhetstyp. Skönt.

Hallrum
+
I skarven mellan 20- och 30-talet var man noga med att göra ett fantastiskt första intryck. Vi går in i hallrummet, lägenhetens "halva", som kan användas som till exempel bibliotek eller arbetshörna Prioriteras umgänge? Ställ in två sköna fåtöljer, ta en cigarr och förutsättningarna för riktigt djupa samtal ökar dramatiskt. Här finns också en inbyggd klädkammare, perfekt för träningsprylarna, golfbagen, eller vad du nu behöver.

Kök/vardagsrum
+
Fyra stora ljusinsläpp på rad gör att ljuset regerar med oinskränkt makt. Det blir helt enkelt inte ljusare än så här. Planlösningen är modernt öppen och köksdelen är stor nog både flera kockar och många runt matbordet. Vita, släta köksluckor, svarta arbetsbänkar i ett stenmaterial - och vitt kakel. Diskmaskin finns och den extrabreda spishällen är av induktionsmodell.

Bonus 1: På golvet ligger mörk klinker och ja, det är värme under!
Bonus 2: Äntligen är det slutsläpat vad gäller dyra Ramlösaflaskor. Vrid bara på kranen till vänster om blandaren så flödar bubbelvattnet. Kolsyrepatron under diskbänken.

I vardagsrumsdelen är det lätt att trivas. Golvläggarna gjorde ett fantastiskt jobb för 85 år sedan och fiskbensparketten är fortfarande i utsökt skick. Plats såklart för den stora soffan, soffbord, bokhyllor, tv-möbeln liksom favoritfåtöljen. Via glasade balkongdörrar kommer du ut på balkongen ut mot gatan. Förra ägaren satte in en kakelugn. Den är inte i funktion i dagsläget. Samtliga fönster är förresten 4-glas med extra isoleringseffekt.

Sovrumsdelen
+
Här har nuvarande lägenhetsinnehavare förbättrat dispositionen genom att skapa en inre hall, vilket gör att inget av sovrummen blir ett genomgångsrum. Praktiskt och bekvämt. I den lilla hallen finns nu plats för skrivbord, bokhylla och garderober. Hela sovrumsdelen har fått nytt parkettgolv, alla väggar är nymålade och det blir nu en tydligare uppdelning mellan master bedroom och ett mindre sovrum som ändå har gott om plats för säng och skrivbord. I det större sovrummet ligger lägenhetens andra balkong i rakt söderläge med sol till långt fram på eftermiddagen. En hel garderobsvägg med skjutdörrar finns här också.

Badrum
+
Renoverat för cirka fem år sedan i färger och toner som kommer att överleva modesvängarna framöver. Det är grått, vitt, golvvärme, kommod, dusch med vikvägg - och förberett för tvättmaskin.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!