Södra Vägen 51

Väldisponerad 20-talslägenhet om fyra rum och kök i magnifik fastighet på bästa adress. Stora sällskapsytor och möjlighet till tre sovrum. Exceptionellt väl bevarade snickerier och runtgående planlösning. Ljust läge mitt i Lorensberg. Våning 2 av 5 i välskötta brf Drottningholm. Delad balkong och hiss finns!


Södra Vägen 51

Bostadsrätt

4 + Kök

3907 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

121kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Om du vill bo mitt i Lorensberg, uppskattar 20-talets strama arkitektur, stora sociala ytor, alldeles nyrenoverat badrum, fungerande kakelugn och högt i tak, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. På plan 2 i välhållet hus anno 1921 förmedlar vi nu detta vackra hem om hela 121 kvadratmeter. Fyran på Södra Vägen 51 är tveklöst en lägenhet för hela familjen och den som flyttar in brf Erik Drottningholms vackra fastighet kan se fram emot detta, bland annat:

* En riktig familjelägenhet med chans till tre sovrum.
* En mycket välhållen lägenhet med alla detaljer som hör nyklassicismen till.
* Nyrenoverat badrum (maj 2017) och osedvanligt bra med förvaringsutrymmen.
* Medlemskap i en av Lorensbergs lägst belånade föreningar.

Läget på anrika Södra Vägen är bästa tänkbara: andra våningsplanet garanterar ljuset, himlen, tystnaden. Lägenheten är en dröm för den som är svag för originalfönster, fasta serveringsskåp, finurligt inbyggda garderober, parkett i fiskbensläggning, spröjs, och en mängd andra nästan 100 år gamla detaljer som fortfarande är i full funktion.

Entré
+
På 20-talet var man noga med att göra ett fantastiskt första intryck. Vi kliver in i lägenhetens magnifika entré, ett rum värdigt den vackra våningen och man känner att man trätt in i en stor lägenhet. Prioriteras umgänge? Sätt er i soffan, ta en cigarr och förutsättningarna för riktigt djupa samtal ökar dramatiskt. I hallens förlängning finns ett hallrum. I dag en arbetsplats med plats för både skrivbord och hyllor. Parkett från tiden när huset byggdes och vita väggar.

Serveringsgång
+
De skickligaste snickarna fick uppdraget att inreda denna våning. I serveringsgången, som binder ihop hela lägenheten, är skåp och garderober intakta, och sist men inte minst: dessa inbyggda skåp ger ju massor av smart förvaring! Golvet är framtaget och brädorna är hela och fina.

De två rummen i fil mot gatan
Två riktigt stora rum som i dag är disponerade med vardagsrum och matsal. För den som vill flytta köket till nuvarande matsal, borde det vara möjligt. Grannen en trappa ner har gjort denna ombyggnad och på så sätt skapat ett stort sällskapskök - och tre sovrum på gårdssidan. Snickerierna är inget annat än ljuvliga och prdörrar skiljer av mellan rummen. Den öppna spisen i vardagsrummet är för närvarande inte i bruk, men offert finns för att få igång den.
Ta gärna en titt på lägenhetens fönster på gatsidan. De är munblåsta (det syns om man tittar närmare!) och har tunna bågar för maximalt ljus. Heder åt Brf Drottningholm som renoverat med omsorg!

Sovrum
+
Stort nog att rymma både dubbelsäng och tyst nog för en god natts sömn. Här ligger brädgolvet kvar sedan huset byggdes för över knappt 100 år sedan, väggarna är vita och stuckaturen är fortfarande tydlig i taket. På 20-talet tänkte man praktiskt och de garderoberna är fortfarande kvar.

Kök
+
För er som ofta lagar mat och allmänt gärna hänger i köket är detta en sann dröm. Köket är anpassat efter lägenhetens ursprungliga sinredning, vilket ger ett harmoniskt och stilsäkert intryck. Arbetsbänk i massivt trä, grå skåpsluckor med mässingsdetaljer och blandare från Tapwell. Kyl och frys är inbyggda på motstående sida och försvinner diskret in i väggen. Vita väggar, såpat plankgolv i original.

Delad balkong
+
Frukosten intas med fördel med utsikt över grönskan på gårdssidan. Balkongen delas med trevliga grannar.

Lilla sovrummet
+
Vid tiden för husets tillblivelse var detta jungfruns sovrum. En fullstor säng får utan vidare plats. Dessutom: även här finns en inbyggd klädkammare.

Badrum
+
Hantverkarna blev klara dagen före fotografering, så att kalla badrummet för nyrenoverat är sannerligen ingen överdrift. Ny tvättmaskin finns, liksom golvvärme. Badrummet är kaklat från golv till tak, förvaringsskåp, stilig duschvägg från INR, vägghängd toalett, komplett! Lyft blicken mot taket och leta förgäves efter spottarna. Erkänn att det skönt med full takhöjd även här istället för spotlights!

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!