Södra Hamngatan 5B

En lyxig tvåa med ett av stans bästa lägen! 56 kvadrat imponerar med sin rymd, fina sekelskiftesdetaljer, genomgående planlösning och balkong mot gård. Yteffektiv och modern planlösning med öppenhet mellan kök och vardagsrum och rymligt badrum med TM och TT. Eftertraktad Brf med fin fastighet och god ekonomi.


Södra Hamngatan 5B

Bostadsrätt

2 + Kök

2949 kr/mån

3 av 4 (hiss finns)

56kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Brf Lilla Torget har ett majestätiskt läge med Stora Hamnkanalen och kommande Södra Älvstranden som närmaste granne. Här erbjuds ett mycket kvalitativt och eftertraktat boende i unik och historisk fastighet. Ett förstklassigt, framtida läge och endast ett stenkast bort når ni de gamla Magasinskvarteren, kullerstensbelagda gator som myllrar av både små och stora butiker, restauranger och caféer. Längs Magasinsgatan hittar ni både omtyckta Basque och Forssén och Öberg och närheten till hamnen ger en känsla av frihet. Vid Stenpiren finns ett nytt resecentrum och en favorit är att ta Älvsnabben en solig dag och därefter en promenad längs Älvstranden. Söker du lite grönska ligger Trädgårdsföreningen bara en kort promenad bort. Föreningen har adresserna Lilla Torget 1 samt Södra Hamngatan 5 och 7 och består tre sammanlänkade huskroppar; Wijkska huset (uppfört 1853-1929), Atlanticahuset (uppfört 1807-1922) och Otterhällehuset (uppfört 1895). En unik och historisk byggnad med traditioner och historier som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet, då tomten för första gången bebyggdes. Byggnaderna har renoverats allt eftersom under årens lopp och här har allt från erkända grosshandlare till välkända hyresgäster huserat. Huset har inrymt både bostäder, butiker och kontor under årens lopp och anekdoterna är många. Ägaren innan Brf Lilla Torget var Wallenstam och de genomförde år 2012 en totalrenovering av huset och 55 unika lägenheter uppfördes. När ombyggnationen påbörjades var utgångspunkten att bevara och lyfta fram byggnadens plats i historien och lägenheterna skulle präglas av ljus, rymd och material av högsta kvalitet. Huset har renoverats varsamt för att behålla så mycket som möjligt av husets ursprungskaraktär med många kulturhistoriska värdefulla delar och detaljer. Rustika trapphus, stuckaturer och snickerier har kompletterats, restaurerats och bevarats. Ambitionen var att ett boende i Brf Lilla Torget skall medföra en känsla av hög kvalitet och modernitet, parallellt med gamla anor och historisk betydelse. Lägenheterna har omnämnts som Göteborgs mest eftertraktade lägenheter och läget är perfekt. Missa inte att välrenommerade Fiskekrogen huserar i husets lokaler!

Södra Hamngatan 5 välkomnar er med en rustik träport som leder er in på den kullerstensbelagda innergården som sammanlänkar tre olika trapphus. De höga huskropparna ger gården ett skyddat läge och innergårdens utformning för tankarna mot ett litet italienskt torg. I gårdsentrén till höger finns en rymlig hiss som tar er upp till våning två av tre och denna fina tvåa. Perfekt planerad med genomgående planlösning mot gård, stora fönsterpartier mot öst och väst, härlig öppenhet mellan kök och vardagsrum, precis lagom stort sovrum, balkong mot gården och ett rymligt badrum. Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 5-10 kvadrat.

Hall
+
Hallen som möter er är rymlig och med högt i tak och här finns gott om plats för avhängning direkt till höger samt i fyra garderober från Kvänum. På golvet ligger ett vitlaserat furuplank som löper vidare in i hela lägenheten och väggarna är genomgående målade i vitt. Bra belysning från spotlights.

Vardagsrum och kök
+
Ett luftigt och ljust vardagsrum imponerar med en skön takhöjd om cirka tre meter och öppna ytor mot köket. Tre stora fönsterpartier mot sydost och de väl tilltagna ytorna ger en lyxig känsla och i vardagsrummet ryms både soffa, fåtölj och en arbetsplats. Fina listverk påminner om tiden då huset uppfördes och balansen mellan gammal och nytt är perfekt! Köksinredningen i vitt har en stram utformning och kommer från välrenommerade Kvänum och arbetsytorna i kalksten förstärker den exklusiva känslan. Den maskinella utrustningen kommer från Siemens och köket är utrustat med häll, varmluftsugn och mikro i rostfritt samt integrerad fläkt, diskmaskin, kyl/frys. Ett kök som erbjuder både gott om och arbetsytor och matbordet har en given plats invid fönstret.

Balkong
+
Glasade balkongdörrar öppnar upp mot balkongen som omges av ett vackert räcke i smide. Tyst och rofyllt mot den lugna innergården och sydost och här kommer solen fram ett par timmar lagom till lunch. Balkongen är cirka 4,5 kvadratmeter stor och här ryms både ett matbord och grill (endast elgrill är tillåtet).

Sovrum
+
Tyst och ostört- precis som det ska vara. Lagom stort och med plats för både dubbelsäng, nattduksbord och klädförvaring. Härlig rymd och generös takhöjd även här. Fönstret mot innergården ger rikligt med ljus och det tysta läget mot gården borgar för en god natts sömn och storstadsbruset känns långt borta.

Badrum
+
Badrummet imponerar med sina väl tilltagna ytor och färgerna är tidlösa med klassiskt schackrutigt golv i matt grått och offwhite. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara glasväggar, WC, handfat, handdukstork och spegelskåp. Ovanden kombinderade tvättmaskinen och tumlaren finns en arbetsbänk och här återkommer den klassiska eken. Golvvärme ger skön komfort och i taket sitter infällda spotlights för ett behagligt ljus.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!