Skanstorget 5B

Nu kan en av de omåttligt populära lägenheterna på Skanstorget bli din. Högst upp i huset med stor balkong, härlig "rum i fil" planlösning och lugnt gårdsläge. Belägen i en stor välmående förening och med ett utmärkt läge i stan. Ej hiss


Skanstorget 5B

Bostadsrätt

2 + Kök

3052 kr/mån

5 av 5 (ej hiss)

54kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Få platser i Göteborg är så starkt förknippade med historik som området vid Skanstorget. Med rötter ända från 1600-talet står Skansen Kronan som ett ståtligt kulturminne högst upp på Skansberget och utgör en välkänd plats för de flesta göteborgare. Torget binder samman de attraktiva stadsdelarna Linné, Haga och Vasastan och de boende längs Skanstorget bjuds på ett optimalt läge med omedelbar närhet till allt vad innerstaden har att erbjuda. Här möts du av en avspänd blandning mellan restauranger, caféer och inredningsbutiker. Någon minuts promenad bort ligger Da Matteo, som har stans godaste kaffe och utanför porten finns den omåttligt populära restaurangen Burgersson. På samma gata finns också bland annat Tre Indier & SPISA som erbjuder mat utöver det vanliga. Det finns heller inga ursäkter till träning med både Nordic Wellnes och yogastudio nästintill utanför dörren. En bit bort breder omtyckta Linnégatan ut sig och runt hörnet kan du botanisera i Hagas små butiker och gemytliga caféer. Snedda ner bakom Handelshögskolan och du når Vasagatan med all dess puls på bara några minuter. Söker du avkoppling och rekreation finns både Slottsskogen och Botaniska Trädgården att tillgå.

Med detta utsökta läge har vi nöjet att presentera en fin sekelskiftestvåa högst upp i huset, med skön "rum i fil" planlösning och lugnt gårdsläge. Kök och vardagsrum i ett med utgång till balkong gör det mittersta rummet till det ultimata sällskapsrummet, dessutom med generös takhöjd och utsmyckningar i form av stuckatur och takrosett. Längst in i bostaden ligger ett rofyllt sovrum med en kakelugn som pryder ett hörn (ej fungerande) och gott om förvaring.

Lägenhetens 54 kvm disponeras enligt följande:

Entré
+
En tung massiv träport stänger bruset på Skanstorget ute och lugnet lägger sig innanför. I trapphuset på innergården går du fyra lätta trappor upp och en stor hall hälsar dig välkommen hem. Här står två platsbyggda garderober och för den som önskar så ryms ytterligare förvaringsmöbel. Hallen är tillräckligt stor för att inredas som ett litet hemmakontor för den som vill utnyttja varje kvadratmeter till fullo. Ett stort fönster släpper in dagsljus i rummet där såväl väggar som golv är vitmålade.

Badrum
+
Från hallen nås badrummet som renoverades i föreningens regi 2004 med ljusa ytskikt. Väggarna bär vitt kakel och på golvet ligger en ljus våtrumsmatta i fint skick. Badrummet är utrustat med WC, badkar, tvättställ med kommod samt ovanhängande spegel. I badrummet döljer sig också en klädkammare/förråd som med enkelhet kan göras om till tvättstuga för den som önskar.

Kök/Vardagsrum/Balkong
+
Kanske är social planlösning ett uttjatat begrepp men det är precis vad som beskriver den här bostaden. Köket är renoverat i lantlig stil med vita snickerier och vitt kakel ovan arbetsbänken. Vitvarorna består av induktionshäll, fläkt, integrerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. Takhöjden har utnyttjats till fullo med två rader av överskåp. Här finns plats för ett matsalsbord för flera sittande middagsgäster. Från detta rum nås den nästan 7 kvm stora balkongen med terrasskänsla där himlen är närmaste grannen. Storleken gör att man kan sitta flera personer även här eller lämna plats för kryddodlingar och blommor.

Sovrum
+
Här finns gott om förvaring i flertalet garderober och det ryms fullstor dubbelsäng med tillhörande sängbord och ändå känns det inte trångt. Precis som övriga bostaden vetter rummet mot den lugna gården vilket bäddar för god nattsömn. En nu icke fungerande kakelugn pryder ena hörnet men för den ultimata mysfaktorn rekommenderar jag att sätta den i bruk.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!