Skanstorget 5B

Sekelskiftestvåa på fjärde våningen, med skön "rum i fil" planlösning och lugnt gårdsläge. Nu kan en av de omåttligt populära lägenheterna på Skanstorget bli din. Belägen i en stor välmående förening och med ett utmärkt läge i stan.


Skanstorget 5B

Bostadsrätt

2 + Kök

3013 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

53kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Få platser i Göteborg är så starkt förknippade med historik som området vid Skanstorget. Med rötter ända från 1600-talet står Skansen Kronan som ett ståtligt kulturminne högst upp på Skansberget och utgör en välkänd plats för de flesta göteborgare. Torget binder samman de attraktiva stadsdelarna Linné, Haga och Vasastan och de boende längs Skanstorget bjuds på ett optimalt läge med omedelbar närhet till allt vad innerstaden har att erbjuda. Här möts du av en avspänd blandning mellan restauranger, caféer och inredningsbutiker. Någon minuts promenad bort ligger Da Matteo, som har stans godaste kaffe och utanför porten finns den omåttligt populära restaurangen Burgersson. På samma gata finns också bland annat Tre Indier & SPISA som erbjuder mat utöver det vanliga. Det finns heller inga ursäkter till träning med både Nordic Wellnes och yogastudio nästintill utanför dörren. En bit bort breder omtyckta Linnégatan ut sig och runt hörnet kan du botanisera i Hagas små butiker och gemytliga caféer. Snedda ner bakom Handelshögskolan och du når Vasagatan med all dess puls på bara några minuter. Söker du avkoppling och rekreation finns både Slottsskogen och Botaniska Trädgården att tillgå.'

Med detta utsökta läge har vi nöjet att presentera en stilren sekelskiftestvåa på fjärde våningen, med skön "rum i fil" planlösning och lugnt gårdsläge. Kök och vardagsrum i ett med utgång till balkong gör det mittersta rummet till det ultimata sällskapsrummet, dessutom med generös takhöjd och utsmyckningar i form av stuckatur och takrosett. Längst in i bostaden ligger ett rofyllt sovrum, nymålat i den trendiga kulören S2502-Y som skapar harmoni och lyfter fram fina sekelskiftesdetaljer.

Lägenheten disponeras enligt följande

Entré
+
En tung massiv träport stänger bruset på Skanstorget ute och lugnet lägger sig innanför. I trapphuset på innergården går du tre lätta trappor upp och en stor hall hälsar dig välkommen hem. Här står två platsbyggda garderober och för den som önskar så ryms ytterligare förvaringsmöbel. Hallen är tillräckligt stor för att inredas som ett litet hemmakontor för den som vill utnyttja varje kvadratmeter till fullo. Ett stort fönster släpper in dagsljus i rummet där väggarna är vitmålade, golvet består av vackra vitpigmenterade furubrädor i original.

Badrum
+
Från hallen nås badrummet som även det är stort för att tillhöra en sekelskifteslägenhet. Helkaklat i tidlösa färger, mörkgrått klinkers och vitt kakel. Utrustat med WC, handfat och badkar som självklart kan bytas ut till dusch för den som önskar. Gott om plats för tvättmaskin och torktumlare finns också, antingen i badrummet eller i den lilla klädkammaren/förrådet som nås från badrummet.

Kök/Vardagsrum/Balkong
+
Kanske är social planlösning ett uttjatat begrepp men det är precis vad som beskriver den här bostaden. Ett vitt, handtagslöst, stramt kök integrerat i vardagsrummet som i övrigt är klassiskt sekelskifte. Med samma ljusa brädgolv som i hallen, vitmålade väggar och stuckatur som ramar in med en rosett i taket som pricken över i. I rummet ryms ett matbord för minst 4 personer, soffa och TV-möbel. Den maskinella utrustningen i köket består av spis, ugn, kyl/frys och diskmaskin.
Vardagsrummet har utgång till den nästan 7 kvm stora balkongen som vetter mot den lugna gården. Storleken gör att man kan sitta flera personer även här eller kanske du föredrar ett hav av växter istället.

Sovrum
+
Har gott om förvaring i garderobsvägg och fullstor dubbelsäng med tillhörande sängbord och ändå känns det inte trångt. Även detta rum vetter mot gården vilket bäddar för god nattsömn. Säljaren har låtit måla om inför försäljningen och valt en trendig kulör som också är den perfekta sovrumsfärgen. Ihop med brädgolven, som är i otroligt bra skick med tanke på att dem är i original, bidrar kulören till ett skönt lugn i rummet.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!