Skanstorget 5A

Välkommen till sekelskiftet på Skanstorget. Kvadratsmart 2:a med insynsskyddat läge, kök integrerat i vardagsrummet som stoltserar med originaldetaljer så som stuckatur, takrosett och brädgolv. Belägen i en stor välmående förening och med ett utmärkt läge i stan.


Skanstorget 5A

Bostadsrätt

2 + Kök

2352 kr/mån

1 av 5 (ej hiss)

39kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Få platser i Göteborg är så starkt förknippade med historik som området vid Skanstorget. Med rötter ända från 1600-talet står Skansen Kronan som ett ståtligt kulturminne högst upp på Skansberget och utgör en välkänd plats för de flesta göteborgare. Torget binder samman de attraktiva stadsdelarna Linné, Haga och Vasastan och de boende längs Skanstorget bjuds på ett optimalt läge med omedelbar närhet till allt vad innerstaden har att erbjuda. Här möts du av en avspänd blandning mellan restauranger, caféer och inredningsbutiker. Någon minuts promenad bort ligger Da Matteo, som har stans godaste kaffe och utanför porten finns den omåttligt populära restaurangen Burgersson. På samma gata finns också bland annat Tre Indier & SPISA som erbjuder mat utöver det vanliga. Det finns heller inga ursäkter till träning med både Nordic Wellnes och yogastudio nästintill utanför dörren. En bit bort breder omtyckta Linnégatan ut sig och runt hörnet kan du botanisera i Hagas små butiker och gemytliga caféer. Snedda ner bakom Handelshögskolan och du når Vasagatan med all dess puls på bara några minuter. Söker du avkoppling och rekreation finns både Slottsskogen och Botaniska Trädgården att tillgå.

Mitt i allt detta kan du nu bli lycklig köpare till denna kvadratsmarta tvåa. Bostadens 39 kvadratmeter är perfekt planerade med ett stort rofyllt sovrum in mot gården med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Med vy över Skanstorget och Skansen kronan ligger sällskapsrummet som har nyrenoverat kök integrerat, plats för matbord för många middagsgäster, soffa och tv-möbel. Hela bostaden andas sekelskifte och har alla attribut man vill ha i ett hus med detta byggår. Väl tilltagen takhöjd, brädgolv, gjutjärnselement, framtagna tegelväggar samt pampiga listverk och stuckaturer som ramar in. Möjlighet att bygga balkong mot gården finns för den som önskar.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Entré
+
Två tunga, massiva träportar stänger bruset på Skanstorget ute och lugnet lägger sig innanför. Du går en trappa upp till det första våningsplanet med lägenheter som är beläget ovanför lokalerna i bottenplan. Trapphuset är tidstypiskt med en gedigen stentrappa och svart-vitrutigt golv, även detta av sten. När du kliver över tröskeln in i bostaden får du genast ett hemtrevligt intryck. Alla ytskikt är vitmålade, även brädgolven som troligen är i original, har målats vita. Takhöjden gör att hallen känns rymlig även om den tillhör den smalare sorten. Några steg in i hallen finns förvaring i form av ett väggfast skåp och i den inre hallen finns gott om plats för avhängning av jackor och skor.

Badrum
+
Direkt till vänster i hallen ligger ett snyggt helkaklat badrum med WC, handfat, vägghängt badrumsskåp med belysning samt duschhörna. Ytskikten är i neutrala färger, stora vita kakelplattor på väggarna och klinkers i en sandfärgad nyans på golvet.

Sovrum
+
Sovrummet är lugnt beläget in mot gården. Här har köket legat tidigare men till förmån för ett separat sovrum har man flyttat ut köket till vardagsrummet och på så sätt skapat en liten tvåa. Här finns förvaring i en stor garderob och ytterligare förvaringsmöjligheter i nischer i väggarna. Sovrummet är spännande i sin utformning. En del av trapphuset utgör en rundad vägg i rummet där man tagit fram teglet och skapat en rustik känsla som harmoniserar med de vitmålade brädgolven. Övriga väggar är vitmålade. Här ryms fullstor dubbelsäng med tillhörande sängbord med lätthet.
Från sovrummet finns det möjlighet att bygga balkong för den som önskar. Det har tidigare funnits bygglov för detta men som troligen behöver förnyas och styrelsen måste informeras.

Vardagsrum/Kök
+
Ett pampigt rum som är modernt till planlösningen men klassiskt sekelskifte till utformningen, alltså nytt och gammalt i en skön mix. Genom dem stora fönstren har man fri vy över grönskan på Skansberget med Skansen kronan som pricken över i:et. Det fria läget gör också att rummet badar i ljus, framförallt på eftermiddagarna när solen lyser in. Rummet är fyrkantigt vilket underlättar möbleringen. Soffa med tillhörande soffbord och tv-möbel passar bra i den ena delen av rummet och i "köksdelen" lämpar det sig med ett matbord för 4-6 personer. Även här är väggarna vitmålade och golvet består av nyinlagt laminatgolv. Listverk och stuckaturer ramar in rummet och en diskret rosett pryder taket.
Köket har renoverats en del dem senaste två åren, dock har man behållit stommen. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (2016), kyl/frys (2016), ugn och diskmaskin (2016). Luckor och beslag är också nya sedan 2016. Som en fin kontrast till de vita väggarna fick luckorna en nästintill svart kulör med mässingsbeslag. Arbetsbänken är av vit komposit med marmorlikt stänkskydd ovan.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!