Skanstorget 4 B

Stor trea med allt man kan önska av ett sekelskifteshem. Extremt välbevarade detaljer, rum i fil och 3,40 i takhöjd. Check i rutorna för bredband, brädgolv och balkong också!


Skanstorget 4 B

Bostadsrätt

3 + kök

4659 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

94kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Få platser i Göteborg är så starkt förknippade med historia som området vid Skanstorget. Med rötter från 1600-talet, och ståtliga kulturminnet Skansen Kronan i blickfånget, är området en välkänd plats för alla göteborgare.

Torget binder samman stadsdelarna Linné, Haga och Vasastaden, och de som bor längs Skanstorget har nära till restauranger, inredningsbutiker och blomsterhandel. Någon minuts promenad bort ligger Da Matteo, som serverar stans godaste kaffe, och utanför porten finns Burgersson med ambitiöst tillagade hamburgare. Längre upp på gatan finns också Tre Indier, Spisa, Bistro Italiano och Lilla Jameson, som alla bidragit till att lyfta Övre Husargatan till en ny gastonomisk nivå.

En bit bort breder omtyckta Linnégatan ut sig och runt hörnet kan du botanisera i Hagas små butiker och gemytliga cafékultur. Snedda ner bakom Handelshögskolan och du når Vasagatan på bara några minuter. Söker du avkoppling och rekreation finns både Slottsskogen och Botaniska Trädgården att tillgå.

Visst skulle du vilja bo mitt i allt detta livets goda? Då så. På snygga adressen Skanstorget 4 B har Alvhem Mäkleri nu nöjet att presentera en sekelskiftestrea om 94 kvadrat med rum i fil, balkong, kakelugn och en mängd vackra sekelskiftesdetaljer. Brädgolv i original och takhöjd på 340 centimeter - precis som det ska vara.

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i bra skick, så har du här chansen att bli medlem i en sedan länge etablerad bostadsrättsförening i bästa läge. Brf Skanstorget har tagit mycket väl hand om sin fastighet och i den närmaste framtiden finns endast löpande underhåll på agendan.

Hall
+
Praktisk hall med gott om plats för avhängning och hallmöbel. Den enorma takhöjden bidrar till ett riktigt gott första intryck. På golvet finns de vackra originalbrädorna bevarade. De har på senare år slipats och oljats in med hårdvaxolja för att ge karaktär och kontrast mot väggarna, som är målade i en svagt grå nyans. Brädgolven löper vidare genom den inre hallen, som med sina platsbyggda originalgarderober rymmer hela familjens kläder.

Badrum
+
Till vänster om entrén ligger badrummet som renoverades i föreningens regi 2004. Badrummet är fräscht med vitt kakel på väggarna samt grå linoleummatta på golvet. Trots att badrummet är av det mindre slaget ryms ändå ett badkar. Övrig badrumsinredning är wc-stol, handfat och förvaring i form av ett vägghängt skåp. Grannen i lägenheten under har låtit bygga ut badrummet mot hallen, vilket borde vara möjligt även i denna lägenhet.

Kök
+
Här vill vi gärna berätta lite om just denna lägenhets unikt fina planlösning. Övriga lägenheter i trappuppgången har stängt mellan kök och matsal, men här är det fritt flöde från köket, genom matsalen, vardagsrummet och ända bort till sovrummet. Kontakten mellan kök och övriga lägenheten blir därmed mycket bra.

Köket går i vitt, rostfri diskbänk, diskmaskin, kyl/frys och fläktkåpa. Arbetsbänkar i valnöt och spis från Bosch i svart utförande. I köket finns plats för ett mindre matbord, medan middagarna med fördel intas i matsalen bredvid.

Matsal / sovrum
+
Plats för ett stort matbord med tillhörande stolar eller ett sovrum, det avgör du. Kakelugnen bidrar till en varm och ombonad känsla. Även här ligger fina brädgolv, stuckatur modell maffig och riktigt stora fönster garanterar ljuset. Så luftigt, så mysigt, så mycket sekelskifte!

Vardagsrum
+
Ett rum som inte gör någon besviken. Vardagsrummet är ljust tack vare söderläget, de rejäla fönsterna och pardörrarna till balkongen. Sekelskiftet gör sig väl påmint i det här rummet som är utsmyckat från golv till tak. Stuckaturen och takrosettens utformning är något utöver det vanliga och de höga fotlisterna, djupa fönsternischerna och gjutjärnselementen gör detta till det ultimata sällskapsrummet. Rummet är lättmöblerat tack vare sin storlek så här är det bara att låta fantasin flöda.

Balkong
+
Balkongen nås som sagt genom pardörrar, är hela sju kvadratmeter rymmer både utemöbler och diverse planteringar och växter.

Sovrum
+
Här ryms enkelt en fullstor dubbelsäng med tillhörande sängbord, ytterligare förvaringsmöbel, läshörna eller skrivbord för den som önskar. Rummen vetter mot gården vilket gör det tyst och Brädgolven är de samma även här med höga trösklar och pampiga pardörrar som skiljer rummen åt.

Till lägenheten hör ett vindsförråd på cirka 8 kvm. Bredband via fiber ingår i månadsavgiften.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!