Rosensköldsgatan 9

En funkispärla på våning 5 av 7 med ett utsiktsläge utöver det vanliga. Stor västerbalkong, renoverat HTH kök från 2015 och fiskbensparkett i original, helt enkelt en optimal minitvåa. Dessutom med låg avgift och bredband inkluderad.


Rosensköldsgatan 9

Bostadsrätt

2 + Kök

2385 kr/mån

5 av 7 (ej hiss)

42kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det finns ljusa lägenheter, vissa hem badar i sol. Och så finns det lägenheter som spelar i en helt egen liga, som har allt det där som gör livet extra gott. Den här funkispärlan på Rosensköldsgatan har ett utsiktsläge som inte många andra bostäder kan mäta sig med. Den som flyttar in på den absoluta toppen av Johanneberg kan se fram emot, bland annat:

*En storslagen utsikt och en balkong i det bästa soligaste läget du kan tänka dig.
*Funkis när det är som bäst, fiskbensparkett, fönsterbräder av marmor och stora fönsterpartier.
*Renoverat, snyggt HTH kök från 2015

Med strategiskt läge nära både Chalmers, Korsvägen och Götaplatsen är bostaden belägen. Omgivningarna här omkring har allt du kan önska. Fastigheterna i den övre delen av Johanneberg har en gång ritats enligt mycket detaljerade riktlinjer. Till exempel skulle avstånden mellan huskropparna vara stort för att kvarteren skulle kännas luftiga, främja ljusinsläpp i lägenheterna och dessutom erbjuda små parker mellan husen för ökad boendekvalité. Därför har man alltid nära till grönska och fågelkvitter när man bor i Johanneberg. Förutom gräsmattorna utanför huset finns Näckrosdammen, Mossens motionsspår och även Vasaparken i närområdet.

Lite längre ner på Gibraltargatan kan ni få stans bästa kopp kaffe på Mahogny eller varför inte gå över gatan till den populära kvarterspuben Johannebar och ta en bit mat. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger och butiker eller varför inte besöka Södra Vägen där bland annat Alvhems inredningsbutik är en given destination. I närheten ligger dessutom hela evenemangsstråket med Liseberg, Svenska mässan, Scandinavium och Ullevi. Kapellplatsen är torget som har allt. Här kan du uträtta alla dina vardagsärenden på Coop, Handelsbanken, systembolaget och/eller apoteket.

Vi går igenom bostaden rum för rum:

Hall
+
Hallen är precis lagom stor, spiller inga onödiga kvadratmetrar men rymmer ändå klädförvaring i originalgarderober med typiska funkis beslag. Det finns möjlighet till ytterligare förvaringsmöbel för den som önskar. På golvet ligger originalparketten i fiskbensläggning och väggarna har målats inför försäljningen i Jotuns kulör "Lätthet"

Kök
+
Snyggt kök renoverat 2015 från HTH. Varenda yta har används till fullo för att få ett funktionellt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Man har öppnat upp delvis mellan kök och vardagsrum och satt in en bänkskiva i ek som utgör en bardisk, perfekta stället för frukost och morgontidning. Köksluckorna är vita och handtagslösa och arbetsbänken är av svart hårdpressad laminat. Samtliga vitvaror är av märket AEG och maskinparken består av integrerad diskmaskin, induktionshäll, rostfri kyl/frys, ugn och mikro.

Vardagsrum
+
Stort fönsterparti där eftermiddags/kvällssolen flödar in. Helt fri utsikt över stan, med andra ord ingen som helst insyn. Ett fantastiskt rum som erbjuder flera olika möbleringsalternativ. Vacker fiskbensparkett även här och nymålade väggar i kulören Washed Linnen från Jotun.
Från vardagsrummet nås balkongen med stort B! Man kan inte nog understryka den fantastiska vyn. Man skymtar kranarna i hamnen och den ståtliga bebyggelsen på Kungshöjd ser ut som små dockhus härifrån. Hela Chalmersområdet breder ut sig precis nedanför och snart kan du njuta av grönskan på Guldhedsberget. Sommartid kan du dessutom sola på balkongen från strax efter lunch till solnedgång. Behöver jag säga att det här är ett utav stans bästa balkonglägen.

Sovrum
+
Fiskbensparketten löper vidare in i sovrummet som är väldigt mysigt och ombonat, mycket tack vare den djupblå väggfärgen från Nordsjö, kulör Illuminated Paris. Här finns två garderober, också i original, med förvaring ända upp till tak. Här ryms en fullstor dubbelsäng och precis som i vardagsrummet är insynen obefintlig.

Badrum
+
Renoverat 2009 men har fått helt ny inredning i mars 2017. Ett vitt högskåp samt kommod från HTH ger mycket förvaring. I övrigt är badrummet utrustat med dusch, WC, handdukstork, handfat med vägghängd spegel ovan. Vatten och avlopp finns framdraget för den som önskar sätta in tvättmaskin.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm. Även cykelförråd finns på samma våning. Föreningen har en gemensam tvättstuga med dubbla tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Föreningen disponerar över 4 parkeringsplatser, till dem är det separat kö (just nu står det endast 1 person i kö). Kostnaden är 1000 kr/mån.
Kabel-TV (Telias grundutbud) och bredband via fiber ingår i avgiften. Föreningen sköter den ekonomiska förvaltningen själva. Överlåtelseavgift betalas av säljaren.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!