Rosengatan 3 A

Belägen i ett välskött 20-talshus med alla tidstypiska detaljer bevarade. Högst upp i huset på våning 5, med balkong mot innergården. Välrenoverad med platsbyggt kök, stort smakfullt renoverat badrum. Låg avgift, hiss och gästlägenhet finns.


Rosengatan 3 A

Bostadsrätt

2 + kök

2149 kr/mån

5 av 5 (hiss finns)

66kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till ett exceptionellt boende på alla sätt och vis. På Rosengatan, högst upp i huset på våning fem av fem, hiss finns. Lägenheten är i mycket bra skick med alla originaldetaljer bevarade, så som listverk, spegeldörrar, stuckatur, takrosetter, gjutjärnselement, underbar fiskbensparkett och brädgolv, serveringsgång mm.
Det mesta i fastigheten är intakt och varsamt bevarat sedan 1928 då huset byggdes, något som märks tydligt både invändigt och utvändigt. Ekonomin är mycket god med låg belåning och avgift.
Avgiften är enbart på 2149kr/månad, kommer höjas med 107kr/månad i juli.

Planlösningen är genomtänkt med ett ljust vardagsrum som vetter ut mot Rosengatan i söder, medan kök och sovrum ligger mot den öppna innergården. Däremellan en välkommande och möblerbar hall, vacker serveringsgång, nyrenoverat badrum, rymlig klädkammare. Stor balkong in mot innergården. Den genomgående planlösningen med rejäla fönster åt två väderstreck och det höga läget i huset gör sammantaget att lägenheten upplevs som mycket ljus.

Två parallellgator bort ligger en matbutik med delikatessavdelning ligger bara en tvärgata bort och tvärs över finns en ekologisk butik där närproducerat och hållbart lockar många.
En fransk, en grekisk och fyra italienska restauranger ligger inom en radie av 200 meter och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste.
Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Till lägenheten finns två förråd, ett på vinden en trappa upp och ett i källaren. Föreningen har också en gästlägenhet.

Hall
+
Hallen som möter dig bjuder på lugna mullvadsgrå väggar och alla listverk är i original. Ytan är stor och rymmer lätt en hallmöbel, eller en arbetsplats för den som vill. Vill man ha mycket förvarings finns här plats för flera garderober. Dold bakom en tidsenlig spegeldörr utgör klädkammaren ett smycke i sig. Golvet består av klassisk fiskbensparkett som fortsätter vidare in i vardagsrummet.

Kök
+
I passagen mellan kök och hall ligger en välbevarad serveringsgång med detaljer som ett vackert platsbyggt skåp, rejäla fotlister och vackra spegeldörrar. Väggarna är slätspacklade och målade i en dovt grå nyans för att på bästa sätt framhäva de fina snickerierna. Golvet utgörs av framtagna brädor, som vitmålats. Dessa fortsätter vidare in i köket och skapar en enhetlig känsla åt rummen.
Köket renoverades av nuvarande ägare under 2012, köket är platsbyggt och kommer från ett lokalt snickeri i Göteborg (Taras Hallgren & Son). Kvalitetskänslan är underbar, det är ett kök som kommer vara lika fint om 50 år.
Köket är fördelat längs med de två långsidorna av rummet. Längs med den vänstra sidan finns inbyggd kyl/frys, ett smart vinställ från golv till tak samt underskåp med hyllplan ovan. .
Längs med motsatt sida återfinns gasspis med elugn från Ilve, inbyggd diskmaskin och diskho samt arbetsbänk i sten. Ovanför sitter en fläkt från fjäråskupan samt överskåp.
Längst in i det högra hörnet av rummet finns ett bevarat kallskafferi, dolt bakom en vacker vit spegeldörr. Även väggarna går i vitt vilket ger ett lugnt och harmoniskt intryck. Matbordet får en naturlig plats intill det höga fönstret som vetter ut mot de glasade balkongdörrarna.

Balkong
+
Balkongen ligger in mot den öppna innergården. Här är solen på morgonen och kommer sedan tillbaka fram emot kvällen, vill man ha sol mitt på dagen är det bara att gå ner på innergården och sätta sig.
Balkongen byggdes för några års sedan och är rymlig med fin inramning av smidesräcken.

Sovrum
+
Innanför köket ligger det stora och luftiga sovrummet. Läget in mot gården skänker lugn, väggarna är målade i en grå kulör och på golvet ligger vitmålat brädgolv. Två platsbyggda garderober ger gott om förvaring samtidigt som de utgör en fin inramning åt dubbelsängen. Önskar man finns det gott om plats för fler garderober. Ett fönster vetter ut mot innergården och förstärker rummets ljusa känsla.

Badrum
+
Från sovrummet och hallen når du badrummet. Nuvarande ägare har renoverat det så sent som 2016, allt är gjort enligt konstens alla regler och våtrumsintyg finns. Tidigare var det en gäst wc samt badrum, nu har det gjort om till ett stort lyxigt badrum. Väl genomtänkt både estetiskt och praktiskt. Här finns givetvis golvvärme och det är förberett för tvättmaskin.

Vardagsrum
+
Det första som fångar din blick när du äntrar vardagsrummet är det vackra fönsterpartiet! Varsamt renoverat med dekorativ spröjs och tidsenliga beslag är detta ett stycke konst som förhöjer den trivsamma känslan i lägenheten. Vidare bjuder rummet på en tilltagen takhöjd, stram stuckatur, ljusa väggar och klassisk ekparkett i fiskbensläggning. Här ryms soffgrupp, tv-möbel och matsalsgrupp. Läget på femte våningen ger en fin vy över Linnéstaden och grönskan i Slottsskogen, samtidigt som solen finner sin väg in.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!