Risåsgatan 5

Underbar sekelskiftestvåa om 61 kvm belägen i en välhållen fastighet anno 1900. En mängd vackra originaldetaljer bevarade. Öppen planlösning. Stor drömlik balkong i syd med många soltimmar. Mkt stabil BRF, låg avgift med bredband som ingår


Risåsgatan 5

Bostadsrätt

2 + kök

2978 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

61kvm

Rum för rum

Allmänt
+
På våning två, i vackert renoverad sekelskiftesfastighet, har nu Alvhem nöjet att erbjuda ett hem som överträffar det mesta! Denna ovanligt ljusa lägenhet har genomgått en totalrenovering med släta ytskikt i neutrala färger, massiva vitbehandlade brädgolv och tilltagen takhöjd. Ljuset letar sig in genom de höga fönstren som ramar in rummen och det sydliga läget gör att solen ständigt är närvarande. Nuvarande ägare har tagit ner väggen mellan köket och vardagsrummet och på så sätt skapat en öppen och rymlig planlösning, allt med ett mycket gott resultat. Härifrån har man utgång till en väl tilltagen smidesbalkong med sol större delen av dagen. Lägenheten har två entréer men idag är den ena "stängd" för att ge möjlighet till en walk in closet. Föreningen är stabil och välskött med hyresintäkter om ca 30% samt nyrenoverad innergård. Diskussion pågår även att sälja råvinden för att på så sätt förbättra ekonomin ytterligare. I samband med det byggs ev. även en hiss. Inget är ännu bestämt men vinden utgör en latent tillgång. 100Mbits bredband ingår.

Till lägenheten har man ett rymligt vindsförråd på ca 7 kvm.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Frågan är om du kan få bättre grannar? Färskt bröd på morgnarna från surdegsbageriet Alvar och Ivar och när kvällen kommer kan du handla underbara dumplings på Dubbel Dubbel. Eller varför inte gå ner och se någon match på sportbaren Plain Kitchen? Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett mycket populärt tillhåll. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall
+
Lägenheten har två entréer och hallar, en från Risåsgatan men även en som leder direkt ut mot den fina innergården och Kastellgatan. Från den hallen når man även vindsförrådet enkelt. Hallen från Risåsgatan är rymlig och ger flera olika möbleringsalternativ. Vill man ha mycket förvaring kan man sätta in en garderobsvägg här men nuvarande ägare nyttjar den som arbetsplats. Golvet består av ett vitpigmenterat och hårdvaxoljat brädgolv som är genomgående i hela lägenheten. Redan när man klivit över tröskeln till denna lägenhet känner man att den är välrenoverad och omhändertagen på bästa vis. Ljuset strömmar in och man bli nyfiken på att se mera!

Sovrum
+
Till vänster i hallen och väl avskilt från lägenhetens sociala delar finner ni sovrummet. Dess kvadratiska yta och tilltagna storlek gör det lätt att möblera men även att dela av så som de nuvarande ägarna har gjort. Två fönster med djupa nischer och gjutjärnselement släpper in ljuset som speglar sig i det vitpigmenterade brädgolvet. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och garderober utan problem.

Vardagsrum
+
Med utgång till den rymliga balkongen ligger det pampiga vardagsrummet med en generös takhöjd på ca 3,10 m, vacker takrosett, gjutjärnselement, höga fotlister och fina listverk. Rummet erbjuder gott om plats för socialt umgänge i form av soffgrupp och tv-möbel. Väggarna är målade i en kulör som lyfter fram listverken. Golvet består av vitpigmenterat och hårdvaxoljat brädgolv som ger den känsla man eftersträvar. Utgången till balkongen suddar effektivt ut gränsen mellan inne och ute. Om sommaren blir den en förlängning av vardagsrummet. Smidesbalkongen, som tillhör en av de större i sitt slag, har plats för både bord, stolar, grill och växter. Läget kan inte vara bättre - med sitt söderläge kan man här njuta av sol större delen av dagen.

Kök
+
Hela köket renoverades 2010 av nuvarande ägare. Man valde ett kök i vinkel med släta tidlösa luckor. Köket kommer från Kvik och alla vitvaror från kvalitativa Siemens, induktionshäll, micro, ugn, kolfilterfläkt samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. På golvet ligger stora praktiska klinkerplattor.

Badrum
+
Badrummet är relativt stort med badkar, wc och handfat. Och vill man sätta in tvättmaskin så finns utrymmet!

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!