Pontus Wiknersgatan 3

Välkommen till denna välplanerade 30-talspärla med ett av stadens bästa läge. Här erbjuds bevarade tidstypiska attribut så som fina listverk, fiskbensparkett, spegeldörr samt djup fönsternisch. Mycket lågt belånad förening i en välskött fastighet. Låg avgift och hiss i huset.


Pontus Wiknersgatan 3

Bostadsrätt

1 + kök

1663 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

39kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in de magnifika 30-tals fastigheterna uppe i anrika Nedre Johanneberg. Stadsdelen känns en smula undangömd, sitt centrala läge till trots, och att promenera omkring här inger en känsla av harmoni och avkoppling. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Även omgivningarna har allt du kan önska. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerior och butiker. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen som erbjuder ett brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Är du sugen på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar du Mahogny längst ner på Gibraltargatan vilket starkt kan rekommenderas eller varför inte genom en kort promenad besöka Mr P, BON eller Familjen som ligger vid Götaplatsen. Vill du lyxa till det ordentligt så finns gourmetkrogen Thörnströms kök ett stenkast ifrån lägenheten.

På den ståndsmässiga adressen Pontus Wiknersgatan, i ett pampigt rött tegelhus anno 1930, har vi nu nöjet att presentera en perfekt cityetta om 39 välplanerade kvadratmeter med fantastisk utsikt. Mycket av den ursprungliga 30-talscharmen finns bevarad i form av fina profilerade lister, gediget gjutjärnselement, parkettgolv i original, djupa fönsternischer samt vacker tidstypisk spegeldörr. Som pricken över i:et är köket som totalrenoverades så sent som 2017 i med mycket smakfulla materialval. Lägenheten har en imponerande utsikt över staden och husets läge ger vyer mot kända blickfång.

Hall
+
När du öppnar upp dörren och tar klivet in i lägenheten så slås du av ett ljus och en utsikt som är enorm. Hallen erbjuder mysiga vinklar, god förvaring i form av skjutdörrsgarderob. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett. Hallen blir knutpunkten i bostaden för kök, vardagsrum och badrum.

Kök
+
Få har ett kök med en utsikt likt detta! Att inta morgonkaffet med hela staden nedanför sina fötter är få förunnat och ger verkligen en god start på dagen. Nuvarande ägare renoverade köket 2017 på ett mycket smakfullt sätt. Köksluckor och stommar är från IKEA och målade i en snygg grå kulör. Arbetsbänken utgörs av en massiv svart granitskiva som skapar en exklusiv känsla över hela köket. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys från Elektrolux (2016), ugn och induktionshäll från Elektrolux (2017), diskmaskin från Siemens (2017), mikro från IKEA (2017) och kolfilterfläkt från Franke (2017).

Vardagsrum/Sovrum
+
Här är det lätt att trivas! Med nästintill 3 m i takhöjd, nätta stuckaturer, takrosett, fiskbensparkett samt en balkong med slående utsikt och flera timmars sol. Rummet är lätt att möblera och inrymmer både soffa, säng samt förvaringsmöbel. En garderob i originalutförande hjälper dig med förvaringen.

Badrum
+
Ett väldisponerat, helkaklat badrum med dusch och handfat. Delvis ny inredning 2017. Förberett för tvättmaskin.

Övrigt
+
Till lägenheten hör två förråd. Det ena beläget på vinden, ca 2-3 kvm. Det andra i källaren, ca 2 kvm.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!