Övre Majorsgatan 8

Totalrenoverad sekelskiftestvåa med öppnad planlösning, framtagen tegelvägg, nybyggd balkong i högt söderläge. Vitvaxade brädgolv i hela lägenheten, badrum med tvättmaskin. Förening med sund ekonomi och sänkta avgifter. Kan det bli bättre? Kom och se själv!


Övre Majorsgatan 8

Bostadsrätt

2 + kök

2749 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

65kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det viktigaste först: I mitt jobb som fastighetsmäklare får jag se många riktigt fina lägenheter, hem som berör mig på riktigt. Tvåan på Övre Major 8 är en en sån. Allt stämmer: högt läge, superstark brf, balkong, ljust till tusen och en oöverträffat go känsla. Ni kommer att gilla detta. Klicka på visningsknappen!

Välkommen till en tvårummare som är på högsta nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in i brf Saltbackens vackra fastighet kan se fram emot detta, bland annat:

* Nybyggd köksbalkong i fritt söderläge.
* En mycket välhållen lägenhet med alla detaljer som hör det förra sekelskiftet till.
* Öppnad planlösning med framtagen tegelvägg.
* Medlemskap i en av Linnéstadens mest populära och välskötta föreningar.

Vår lägenhet ligger två trappor upp i vacker fastighet från anno 1903. Övre Majorsgatan är aningen anonym för många, en väl dold oas gömd från trafikerade gator. På gatans högsta punkt visar vi nu en tvåa med massor av kvalitéer: relativt nybyggd balkong, platsbyggt kök och badrum, tutti! Detta hem är charmigt, annorlunda och inget annat än alldeles underbart. Kliv in genom den röda träporten och säg hej till förra sekelskiftet. Ett hus från 1903 betyder nästan tre meter i takhöjd, fönster modell större - och trägolv. Just i denna lägenhet får ljuset flöda fritt genom riktigt stora fönster både mot norr och söder.

Brf Saltbacken har gjort ett enormt arbete på senare år. Trapphus, innergård och tvättstuga är alldeles nyrenoverade. Gården är värd ett eget kapitel, här finns flera uteplatser i olika nivåer, möbler, grill och elcyklar att disponera för medlemmarna. Föreningen har dessutom sålt råvinden till en byggherre och på så sätt stärkt ekonomin väsentligt. Lägenheterna är nu färdigbyggda och sålda.

Rum för rum ser lägenheten ut så här:

Hall:
+
Stor, öppen och ljus hall med brädgolv, precis som i resten av lägenheten. Här finns redan nu en klädkammare i original, och för den som behöver ytterligare förvaring är det möjligt att sätta upp garderober längs ena väggen.

Kök
+
Platsbyggt i äldre stil med luckor som går i "liv" med stommarna. Arbetsbänk i öländsk kalksten, integrerad kyl, frys och diskmaskin. Induktionshäll och rostfri fläktkåpa. En tegelvägg har tagits fram och mellan kök och vardagsrum har en vägg tagits bort, vilket bidrar till lägenhetens ljusa intryck.

Balkong
+
Uppsatt så sent som 2015. Dubbla glasade pardörrar och svart smidesräcke. Läget är sydligt.

Vardagsrum
+
Även här ligger vitvaxade plankor och väggarna är vita. Stuckatur och takrosett. Ett stort fönster ut mot innergården.

Sovrum
+
Stort, ljust och tyst. Två fönster ut mot Övre Majorsgatan, element i gjutjärn.

Badrum
+
Fint renoverat med kakel från golv till tak, duschhörna, tvättmaskin och torktumlare, värmeslingor i golv.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett förråd på vinden. I föreningen finns tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen har även en cykelpool med elcyklar.

Kabel-tv och bredband via Comhem. Grundutbud av kabel-tv ingår i avgiften.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!