Övre Majorsgatan 14 C

Ambitiöst totalrenoverad sekelskiftestvåa där allt är genomgånget in i minsta detalj. Ljusa vitsåpade brädgolv i precis hela lägenheten. Nytt platsbyggt kök och stort badrum. Västerbalkong i högsta hörnläge och all elektricitet är infräst i väggarna. Är det Linnés bästa tvåa? Mycket tyder på det.


Övre Majorsgatan 14 C

Bostadsrätt

2 + Kök

4329 kr/mån

3 av 3 (ej hiss)

73kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkomna till Linnéstaden och ett hem som genomgått en total förvandling de senaste åren. Vi talar om en lägenhet som på bästa läge gått till något alldeles enastående. Lägenheten är renoverad med finess och här har man tagit i ordentligt. Inget krut är sparat. Se bara på de höga profilerade golvlisterna, de noggrant spacklade väggarna eller de vitsåpade brädgolven som löper genom hela lägenheten. Det är snickeri och finish på högsta nivå som gör att hemmet andas kvalitet och personlighet.

Vår lägenhet ligger högst upp i vacker fastighet från anno 1910. Övre Majorsgatan är aningen anonym för många, en väl dold oas gömd från trafikerade gator. På gatans högsta punkt visar vi nu en tvåa med massor av kvalitéer: balkong i bästa sydvästläge, nyrenoverat kök och badrum, tutti! Detta hem är charmigt, annorlunda och inget annat än alldeles underbart.

Bonusinfo: Under husets 117-åriga historia är det ytterst få familjer som bott i denna lägenhet, som aldrig tidigare varit ute på hemnet.

Allra bäst är det som inte syns vid en första anblick: nämligen det nya elsystemet som är infräst i väggarna. Alla elkablar är nydragna, elcentralen är utbytt och samtliga vägguttag är av modell Renova från Eljo. En ny öppning har skapats mellan vardagsrum och sovrum, vilket gör att ljuset flödar friare och planlösningen blir mer runtgående. Det praktiska är också på topp: här finns en egen tvättstuga med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Ambitionsnivån på renoveringen märks också i köket. Inredningen är platsbyggd och kommer från Ballingslöv och fläkten är av svävande modell från Thermex. Praktiskt, och aningen sällsynt, är det också med kyl och frys i fullhöjd. Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem där sekelskiftet är återskapat från grunden.

Ni som letar efter ett unikt hem inser säkert vilket tillfälle det här är. För förutom en lägenhet i toppskick, så har du här chansen att bli medlem i en stabil bostadsrättsförening som grundades redan på 1980-talet. Vardagsmotionen garanteras tack vare trappan och uppe på tredje våningen blir man belönad. Här är det ljust!

Väl inne på föreningens innergård slås man av lugnet. Trots fastighetens läge ett kvarter från Linnégatans brus, så kan man verkligen inte tro att man befinner sig mitt i rikets andra stad. Här porlar en fontän friskt, barnen har skoj i sandlådan och körsbärsträdet har blommat klart för säsongen. Brf Oasen har tagit mycket väl hand om sin fastighet och under de senare åren har fönster bytts, trapphus och källare renoverats och taket målats.

Hall
+
Ett tydligt gångstråk från innegården, som är värd ett kapitel för sig, visar vägen fram till husets port. Väl inne i lägenheten möts du av orginal plankgolv från 1910 som har slipats och såpats. Väggarna är bredspacklade och målade i vitt med höga golvlister. Här finns en praktisk skjutdörrsgarderob som sväljer allt det där man inte vet var man ska göra av såsom golfbagen, damsugaren och alla skorna. Häng av dig jackan och följ med vidare in i lägenheten.

Kök
+
Man blir glad av sådant som är välbyggt. Så var beredd på att mungiporna åker upp till tio i två när du sett köket. Ballingslöv har levererat stommar, bänkskivor och skåp. Det är platsbyggt, väl måttat från golv till tak och snyggt ihopsatt. Kontrasten mellan ultramoderna maskiner och det vita brädgolvet är spännande och sällsynt lyckad. Fina märken på de integrerade vitvarorna, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin, bra plats för förvaring i köksön, Smeg-vask av modell större och en Thermexfläkt som svävar ovanför induktionshällen.

Vardagsrum
+
Förmodligen det vackraste vardagsrum du sett. Ett ljusare rum finns liksom inte. Utsikten är svårslagen. Väggarna är målade i en ljust grågrön nyans. Höga, nyuppsatta lister, ca 3 meter i takhöjd och gediget brädgolv ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början. Rummet är i stort sett kvadratiskt, vilket ger många alternativ för möblerna. Här finns utan tvekan plats för både matsalsgrupp, soffa och fåtöljer. Platsbyggt elementskydd ramar in och ger djupa fönsternisher. Ta gärna en titt på lägenhetens fönster. De är av 4-luftsmodell (alla fyra fönster går att öppna) och har tunna bågar för maximalt ljus. Heder åt Brf Oasen som renoverar med omsorg!

Balkong
+
För några år sedan uppförde föreningen nya balkonger. I den aktuella lägenheten blev det en sällsynt lyckad bonus. 4,30 lång och 1,30 djup blir balkongen ett underbart uterum. Räkna tinnar och torn, spana in de röda taken i grannkvarteren och känn att du sitter på en av de bättre balkongerna i innerstaden. Sikten är fri ända ner till Annedalskyrkan i söder, upp mot Guldheden i sydost, och för dig som gillar havet finns chansen att se Danmarksbåtarena i hamnen.

Sovrum
+
Även detta rum är fullständigt återställt till 1910 års standard. Stuckatur och takrosett i original. Spacklade väggar och fantastiskt välvald tapet från Cole & Son. Pardörrarna gör att hela lägenheten vinner i både ljusflöde och charm. Dörrarna är nytillverkade och massiva med vackra glaspartier. Riktigt snyggt! I dörröppningen har tegelväggen knackats fram. Väderstrecket är västligt och insynen obefintlig. Här kan du vakna till att solen lyser försiktigt in genom pardörrarnas öppning och somna till solnedgången från fönstret i sovrummet, helt magiskt!

Badrum och tvättstuga
+
Ännu en smart ombyggnad: badrummet blev större och en klädkammare gjordes om till tvättstuga. Badrumsinredning från Ballingslöv, handdukstork och Carraramaror på golvet med värmeslingor under. Inga synliga rördragningar, vilket visar på att inget i renoveringen lämnats åt slumpen och ger ett lyxigt intryck. I tvättstugan, som är våtrumscertifierad, finns en kombinerad maskin/tumlare och praktiskt hyllsystem.

Övrigt
+
Tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp finns i gatuplan. Tvättiderna löper sju dagar i veckan med start kl 7.00 fram till 21.00. Man kan boka två pass i rad om man vill. Men varför göra det när du kan tvätta när och hur mycket du vill i din egen tvättstuga?

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd om totalt ca 12 kvadratmeter.

För den som vill förvara barnvagnen tryggt, finns ett barnvagnsförråd på gården. Soprum med bland annat batteriåtervinning, glas, papp, tidning och kompost. Innergården är vackert stenbelagd och här finns också en gräsplätt med en mysig fontän och massor av fina krukor som ger en trivsam känsla. På baksidan av huset i sydvästläge håller samfällighetens odlarförening till. För den som har gröna fingrar finns det alltså möjlighet att odla. Här finns också en gemensam uteplats med gräsmattor, utemöbler och grill. Cyklar parkeras på gården.

Hobbyrum i finns i källaren för den som vill snickra eller måla. Boendeparkering gäller i området ca 630 kr/mån. Det finns även möjlighet att ansöka om kväll- och helgparkering på Nordhemsskolan tvärs över gatan. För 300 kr/mån får man stå helger samt vardagar mellan 17.00 och 08.00. (Det finns 49 platser, kö gäller.)

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!