Övre Majorsgatan 14 A

Smart planerad sekelskiftestrea på Linnéstadens högsta punkt. Ljusa brädgolv i precis hela lägenheten, ljust kök och fungerande kakelugn. Två riktigt bra sovrum och balkongen ligger i soligaste söderläge. Brf med porlande fontän på mysig innergård. Ej hiss.


Övre Majorsgatan 14 A

Bostadsrätt

3 + kök

4370 kr/mån

3 av 3 (ej hiss)

70kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är lätt att förstå varför Linné har blivit en så populär del av Göteborg. Här är tempot lägre än inne i city, det är småskaligt och mysigt. Linnégatan är stadsdelens pulsåder. Stenfasader från förra sekelskiftet kantar den breda gatan som invigdes 1900 och då betraktades som Göteborgs paradgata nummer 1.

Några steg bort från myllret kan vi nu bjuda in till en trerummare om 70 kvadrat på Linnéstadens högsta punkt. För den som promenerar nere på Vegagatan tronar brf Oasens byggnad upp sig som en ståtlig stenborg och det är förmodligen nära till uttrycket "Där uppe skulle man bo". Det är därför extra roligt att kunna visa ett hem i absolut toppläge: högst upp i huset!

Mot innergården på Övre Majorsgatan 14 står några fönster på glänt. Fågelkvitter och stadens makliga puls letar sig in med vinden till en ovanligt charmig sekelskiftestrea. I denna barnvänliga storstadsidyll har Alvhem Mäkleri nu nöjet att presentera en trea som har det mesta man kan önska sig. Arkitekten bakom detta hem förstod verkligen vikten av naturligt ljus. Lägenheten har fin kontakt med himlen och fritt, insynsskyddat läge och stora fönster mot söder och norr.

Du som letar efter en trea med två tydliga sovrum inser säkert hur unikt det här tillfället är. För förutom en soldränkt balkong med bästa väderstreck, bevarade plankgolv, renoverat kök och badrum, så har du här chansen att bli medlem i en mycket stabil och välmående brf som grundades redan på 80-talet. Brf Oasen har tagit mycket väl hand om sin fastighet och under de senare åren har flera renoveringar genomförts: fönster, fasad, trapphus, källare, tak och grund.

Innergården är värd ett kapitel för sig. Lagom till visning kanske körsbärsträdet slagit ut i blom. Fontänen porlar friskt och de allra yngsta har en sandlåda att leka i. För dig som gillar att vidga vyerna, finns möjligheterna här: utsikt från balkongen mot såväl Skansen Kronan och Guldhedsberget

Hall
+
Väl inne på föreningens innergård slås man av lugnet. Trots fastighetens läge några kvarter från Linnégatans brus, så kan man verkligen inte tro att man befinner sig mitt i rikets andra stad. Hallen har bra avhängningsmöjligheter och binder ihop hela lägenheten. Plankgolven från 1910 har tagits fram, slipats och såpats. Väggarna är bredspacklade och målade i en ljust grå kulör. I hallen finns en praktisk klädkammare som sväljer allt det där man inte vet var man ska göra av: dammsugaren, golfbagen och alla skorna, till exempel. Häng av dig jackan och följ med vidare in i lägenheten.

Kök
+
Köket vetter mot innergården och är praktiskt planerat med rejäl diskbänk och plats för både matlagning och mys. Minst fyra personer ryms runt matbordet och närheten till balkongen gör att köket upplevs större än det är. Väderstrecket är sydligt och ljuset har fritt spelrum över de ljusa fasaderna på innergården. Köksinredningen går i vitt, arbetsbänk i massiv ek, grå väggar och på frågan om det finns diskmaskin svarar vi Ja!

Balkong
+
Balkongen är väl tilltagen och ger plats för ett bord med tillhörande stolar. Läget kan inte vara bättre, med ett näst intill spikrakt söderläge kan man här njuta av solen från morgon till kvällen. Räcke av smide ger en näst intill svävande känsla. Läget är fritt och tyst, det enda du behöver tänka på är solkrämen och solbrillorna.

Vardagsrum
+
Lugnt och tyst med två stora fönster mot grönskande (snart!) träd som kantar återvändsgatan utanför. Rymden och den fungerande kakelugnen från Rörstrand som pryder ena hörnet, borgar för hög mysfaktor och en trivsam känsla. Väggarna är målade i grått. Höga lister, ca 3 meter i takhöjd och gediget brädgolv ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början. Rummet är i stort sett kvadratiskt, vilket ger många alternativ för möblerna. Här finns utan tvekan plats för både matsalsgrupp, soffa och fåtöljer. Originalstuckaturen är framtagen - ambitiöst! Ta gärna en titt på lägenhetens fönster. De är av 4-luftsmodell (alla fyra fönster går att öppna) och har tunna bågar för maximalt ljus. Heder åt Brf Oasen som renoverar med omsorg!

Lilla sovrummet
+
Ett rum som är fullständigt återställt till 1910 års standard. Stuckatur och takrosett är intakta och i dag bor lille Gunnar här, men rummet funkar lika bra som arbetsrum eller gästrum. Spacklade väggar målade i grått.

Stora sovrummet
+
Lägenhetens största sovrum ligger med fri vy i nordväst. Det höga fönstret gör rummet ljust och trivsamt. Brädgolv även här och väggarna är målade i vitt. Rummet används idag som föräldrasovrum och här ryms dubbelsäng, nattduksbord och förvaring bakom ett elegant draperi.

Badrum
+
I anslutning till hallen och köket ligger badrummet som är fräscht och relativt rymligt. Här ryms både dusch med duschvägg, handdukstork, kommod med handfat, wc-stol och spegel. Väggarna är kaklade och på golvet ligger klinker med underliggande värme. Badrummet renoverades av de förra ägarna.

Övrigt
+
Tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp finns i gatuplan. Tvättiderna löper sju dagar i veckan med start kl 7.00 fram till 21.00. Man kan boka två pass i rad om man vill.

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd om totalt ca 10 kvadratmeter.

För den som vill förvara barnvagnen tryggt, finns ett barnvagnsförråd på gården. Soprum med bland annat batteriåtervinning, glas, papp, tidning och kompost. Innergården är vackert stenbelagd och här finns också en gräsplätt med en mysig fontän och massor av fina krukor som ger en trivsam känsla. På baksidan av huset i sydvästläge håller samfällighetens odlarförening till. För den som har gröna fingrar finns det alltså möjlighet att odla. Här finns också en gemensam uteplats med gräsmattor, utemöbler och grill. Cyklar parkeras på gården.

Hobbyrum i finns i källaren för den som vill snickra eller måla. Boendeparkering gäller i området ca 630 kr/mån. Det finns även möjlighet att ansöka om kväll- och helgparkering på Nordhemsskolan tvärs över gatan. För 300 kr/mån får man stå helger samt vardagar mellan 17.00 och 08.00. (Det finns 49 platser, kö gäller.)

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!