Övre Majorsgatan 10

Sekelskiftesdröm i bästa, högsta läge där ljuset flödar in från höga fönster. Söderbalkong mot innergård, plankgolv i hela lägenheten och nytt kök (2015). En lägenhet med riktigt go känsla på lugn återvändsgata. Brf med välskött fastighet från 1910.


Övre Majorsgatan 10

Bostadsrätt

2 + kök

3457 kr/mån

3 av 3 (ej hiss)

63kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Mot innergården på Övre Majorsgatan 10 står de glasade balkongdörrarna på glänt. Fågelkvitter och stadens makliga puls letar sig in med vinden till en ovanligt charmig sekelskiftestvåa. Inbäddad i grönska och avskild från stadens brus blir detta hem till en skyddad oas mitt i Linnés vimmel. Hela lägenheten är en dröm för dig som uppskattar arkitekturen från början av 1900-talet. Samtliga golv är ljusa, fint slipade originalplankor, alla väggar genomgående ljusa, all takhöjd är intakt. Lägg därtill ett nyrenoverat kök (2015) med utgång till balkong och bilden blir komplett: detta är ett hem att tycka om!

Arkitekten bakom detta hem förstod verkligen vikten av naturligt ljus. Lägenheten badar i ljus tack vare de stora fönsterpartierna i söder och som om detta inte vore nog kan detta hem också skryta med en balkong i bästa solläge mot en lummig innergård. Här har solen fritt spelrum hela dagen och balkongen blir det extrarum man om sommaren drömmer om. Nedanför porlar en liten fontän och det rosa körsbärsträdet nedanför ger en lummig känsla som är svår att finna i en storstad.

Trots att läget känns lugnt och rogivande med grönska utanför fönstren så nås Linnégatans rika utbud på bara några minuter. För dig som gillar att botanisera bland djur och natur, så erbjuds Slottsskogen, ett fullgott alternativ när söndagspromenaden skall genomföras.

Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. En kort promenad bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Kommunikationerna är också goda. Linnégatans spårvagnshållplats passeras av många linjer med generösa avgångar. Från Linnéplatsen avgår också bussar som tar dig till stadens alla hörn.

Hall
+
På föreningens idylliska innergård slås man av lugnet. Bortsett från det porlande ljudet av fontänen, fåglarnas kvitter i körsbärsträden och barnens lek från sandlådan, så hörs inte många ljud. Trots fastighetens läge ett kvarter från Linnégatans puls, så kan man verkligen inte tro att man är mitt i storstan. Efter att ha passerat trapphuset välkomnar en stilren hall med gott om plats för avhängning på båda sidor om entrén. Takhöjden är slående och ger tillsammans med det slipade brädgolvet en mycket välkomnande känsla. Hallen leder vidare in till övriga lägenheten och blir lite av navet som binder ihop rummen på ett fint sätt.

Kök
+
Ett kök för dig med högt ställda krav på matlagning och social samvaro. Renoverat med stil och finess i vitt 2015 med god förvaring i form av över- och underskåp. Luckorna är vita och harmonierar snyggt med det ljusa brädgolvet. Induktionshäll med översittande rostfri fläktkåpa och inbyggd diskmaskin från Bosch. Mysig matplats intill de glasade pardörrarna som leder ut till balkongen i rakt söderläge. Solen är ständigt närvarande och ger ett oslagbart ljus. Kökets väggar är målade i vitt och på golvet ligger plankor. Balkongen blir utan tvekan det rum man om sommaren drömmer om. Lummigt och skyddat där man kan avnjuta både frukost, lunch och middag. Sol hela dagen!

Sovrum
+
Lugnt beläget sovrum med stort fönster mot innergården och generöst ljusinsläpp tack vare söderläget. Väggarna är släta och ljusmålade och golvet som består av originalbrädgolv. Sovrummet rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förslagsvis en byrå eller ett arbetsbord. Längs ena väggen finns garderober. En vitmålad spegeldörr ger tillsammans med den djupa fönsterbrädan den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början.

Badrum
+
Renoverat 2006. Mörkgrå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Stort handfat med avställningsytor. Duschhörna och förberett för tvättmaskin. Under golvet finns värmeslingor.

Vardagsrum
+
Med två höga fönster mot Övre Majorsgatan och med tilltagna ytor för både rejäl soffgrupp, fåtölj och tv-möbel, blir vardagsrummet den självklara platsen för socialt umgänge i goda vänners lag. Vardagsrummets väggar är målade i en ljust blå ton som ramas in av höga vita fotlister och stram stuckatur med takrosett.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!