Övre Majorsgatan 10

Fint renoverad sekelskiftestvåa med ljusa brädgolv i hela lägenheten och riktigt bra kök och badrum. Stor klädkammare och balkongen ligger i soligt söderläge. Lågt belånad brf med porlande fontän på mysig innergård. Alldeles nyrenoverat trapphus.


Övre Majorsgatan 10

Bostadsrätt

2 + kök

50kvm

3032 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 100 000 kr

Andelstal: 7.771% Lägenhetsnr: 0007 Driftkostnader: 4400 kr/år varav El: 2400 kr / Försäkring: 2000 kr /

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Man blir glad av sådant som är välbyggt och renoverat med känsla. Så var beredd på att mungiporna åker upp till tio i två när du sett tvåan på Övre Majorsgatan 10.
Det handlar om ett hem som funkar utmärkt både för par och singlar, kök och badrum relativt nyligen renoverade, och så den underbara balkongen under körsbärsträdet!

Vår lägenhet ligger på första våningen i vacker fastighet från 1910. Övre Majorsgatan är aningen anonym för många, men slingrar sig från Linnégatan via trapporna ända upp mot Nordhemsskolan. På gatans allra högsta punkt visar vi nu en tvåa med kvadraten på rätt ställe: vardagsrum och sovrum i fil mot gatan, kök och balkong mot innergården. Så charmigt. Så annorlunda.

Allra bäst är det som inte syns vid en första anblick: nämligen det faktum att fastigheten står på berg. Ingen fara för framtida behov av grundförstärkning.

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i fint skick, så har du här chansen att bli medlem i en av de mest välskötta bostadsrättsföreningarna i Linnéstaden. Brf Övre Majorsgatan 10 har tagit mycket väl hand om sin fastighet och avgifterna har varit oförändrade i många år. Innergården är värd ett kapitel för sig. Vår, sommar och höst porlar här en fontän friskt, körsbärsträdet utanför köksfönstret är nu i full blom och barnen har skoj i sandlådan. Föreningens trapphus renoverades i vintras och alla lägenheter har nya säkerhetsdörrar.

Den sköna stämning som genomsyrar området i allmänhet och detta hem i synnerhet, lyser igenom också i hela föreningen som är välskött och med bra koll på ekonomin.

Inne på föreningens innergård slås man av lugnet. Trots fastighetens läge bara ett kvarter från Linnégatans brus, så kan man verkligen inte tro att man befinner sig mitt i rikets andra stad.

Hall
+
Innanför den nya säkerhetsdörren finns gott om plats för ytterkläder och skor. Hallen ger god överblick över lägenheten som överraskar med en bra planlösning - rum i fil mot gatan och kök mot gården - precis som det ska vara! På golvet ligger plankgolv i original och rakt fram finns en praktisk garderob som sväljer allt det där man inte vet var man ska göra av: dammsugaren, golfbagen och alla skorna, till exempel. Alldeles till höger finns en garderob med spegeldörrar. Häng av dig jackan och följ med vidare in i lägenheten.

Vardagsrum
+
Två stora höga fönster med överljus, stuckatur i taket och lutade plankgolv - så typiskt Linné! Stort nog för både soffa, fåtöljer och tv-bänk. De ljusa väggarna kontrasteras med ett vackert trägolv. Kort sagt: ett stort, ljust och lättmöblerrat vardagsrum.

Sovrum
+
Avskilt och plats för dubbelsäng med sängbord - precis som det ska vara. Generös takhöjd och fönstret mot norr släpper in rikligt med ljus. Även här ligger plankor på golvet, och väggarna är gråblå. Kastanjeträden utanför fönstren ger både en vacker fond och ett skönt sus sommartid.

Kök
+
Det ljusa och trivsamma köket ligger till mot innergården. Lägenhetsinnehavaren lagar gärna mat och det avspeglar sig i ett praktiskt, snyggt och lättstädat kök. Rejäl arbetsbänk, integrerad kyl/frys, spishäll och en elegant fläkt på väggen. Diskmaskin finns naturligtvis också, även den integrerad bakom en lucka. I köket ligger nylagt massivt trägolv (2009) som behandlats med vitolja.

Balkong
+
Rätt väderstreck är A och O för en balkong. Här ligger det extra uterummet i rakt söderläge. Balkongerna byggdes för cirka sex år sedan och har bidragit till ökad trivsel för hela föreningen. Tänk att få äta middag under ett blommande körsbärsträd!

Badrum
+
Totalrenoverat 2012. Kaklat från golv till tak. Kommod med tillhörande väggskåp och vägghängd wc gör badrummet lättstädat. Golvvärme? Yes!

Förråd i hallen
+
Skafferi? Plats för sportprylarna? Städskåp? Det är upp till dig!

Kabel-tv från Comhem ingår i avgiften.

Gemensam tvättstuga finns i källaren i B-trapphuset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Här är det lätt att få tider. Tvättiderna är uppdelade på tre pass per dag och man kan tvätta alla dagar i veckan.

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd om ca 5-6 kvm.

Innergården är vackert stenbelagd och här finns också en gräsplätt med en mysig fontän och massor av fina krukor som ger en trivsam känsla. Cyklar parkeras på gården eller i cykelförrådet i källaren.

Boendeparkering gäller i området ca 630 kr/mån (boendekort M, se trafikkontoret.goteborg.se) eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem). Det finns möjlighet att hyra parkering på Nordhemsskolan, strax utanför fastigheten för ca 300 kr i månaden.

Förening

Brf Övre Majorsgatan 10

Brf Övre Majorsgatan 10 är en liten välskött förening som äger ett välbevarat sekelskifteshus med tolv lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten Olivedal 7:3 förvärvades år 2007. Den totala bostadsytan uppgår till 684 kvm. Fastigheten uppfördes 1910 och består av två flerbostadshus i fyra våningar belägna mot gatan och innergården. Rumsfördelningen är elva tvåor och en etta.

Genomförda renoveringar
En större renovering genomfördes 1979. Då renoverades/byttes el- och rörstammar. Här nedan följer en förteckning över övriga större renoveringar:

2008: Nytt porttelefonsystem vid trappuppgångar
2008: Nya inbrottssäkrare källar-/vindsdörrar
2008: Renovering av fönstren
2008: Tvätt av fasad
2008: Tvätt och målning av tak
2008: Installation av nya tvättmaskiner och torktumlare
2009: Installation av torkskåp
2011: Förbättrad ventilationen
2011: Balkongbygge
2012: Fastighetsbesiktning
2013: Renovering av södra fasaden
2014: Byte av portar till trapphus
2014: Installation av värmepump till fjärrvärmeanläggningen
2016: Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2016: Renovering av båda trapphusen

Kommande renoveringar
Efter trapphusrenoveringen finns inga stora arbeten planerade. Föreningen kommer att upprätta en ny underhållsplan då den gamla snart löper ut. Ekonomi Föreningens ekonomi är god. Under 2014 lade man om lånen hos Handelsbanken till lägre räntor vilket sänkte räntekostnaderna jämfört med föregående år. De långfristiga skulderna uppgår till ca 4,4 mnkr, vilket motsvarar 6 500 kronor per kvadratmeter bostadsyta vilket ligger i paritet med snittet för området. Ingen avgiftshöjning har planerats (kontrollerats med styrelsen i okt 2016).

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god. Under 2014 lade man om lånen hos Handelsbanken till lägre räntor vilket sänkte räntekostnaderna jämfört med föregående år. De långfristiga skulderna uppgår till ca 4,4 mnkr, vilket motsvarar 6 500 kronor per kvadratmeter bostadsyta vilket ligger i paritet med snittet för området. Ingen avgiftshöjning har planerats (kontrollerats med styrelsen i okt 2016).

Övrigt
Fastighetspartner sköter den ekonomiska förvaltningen och föreningen sköter den tekniska. Städning av trapphusen sköts av ett externt företag. Juridisk person beviljas ej medlemskap om inte särskild grund föreligger. Huset står på berg och påverkas därmed inte av sättningsproblem. Man äger också marken som huset står på och påverkas inte heller av tomträttsavgäld.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1910

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 2/3-glas

Energiprestanda: 120 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-09-06 00:00