Övre Husargatan 23 B

Sekelskiftespärla belägen i en vacker hörnfastighet på attraktiv adress! Pampiga rum i fil, varav ett tornrum, östervänd balkong, högt till tak, vackra och maffiga stuckaturer, fiskbensparkett, takrosetter, välvda fönster & pardörrar. Renoverat kök och stort badrum! Bredband inkluderat i avgiften. Hiss finns, går till halvplan!


Övre Husargatan 23 B

Bostadsrätt

3 + kök

5579 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

97kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med hörnhuset på Övre Husargatan 23/Kastellgatan 23. Liksom merparten av husen på denna gata har denna byggnad anor från det förra seklets början. Den tidens attribut har förstås en självklar plats även i detta hus. I skrivande stund så renoveras fasaden, fönstren och balkongerna och blir en ovanligt vackert bevarad fastighet, fast förankrad i 1800-talets självklara elegans. Detta hem blir en fristad för dig som vill skapa ditt egna drömhem med gamla detaljer som smakfullt kryddas med nutidens krav på estetik. Stora pampiga rum i fil, generöst ljusinsläpp från höga fönster i både öster och väster, en mängd vackra sekelskiftesdetaljer bevarade i form av stuckaturer, pardörrar, höga fotlister, takrosetter, brädgolv, kakelugn och stavparkett. Som om detta inte vore nog har denna sekelskiftesvåning en charmig planlösning utan insyn med vinklar och vrår, öppen spis, balkong i fritt österläge och välutrustat kök.

Hela Kastellgatan har vaknat upp ordentligt, från Sveaplan till Skanstorget och känns numera som en stad i staden. Här trängs numera ett rikt utbud av små charmiga kvartersbutiker samt surdegsbageriet Alvar och Ivar som erbjuder nygräddat bröd alla dagar i veckan, amerikanska och femtiotalsinspirerade Egg & Milk som på helgerna erbjuder fantastisk brunch, intill Franska Bageriet, små mysiga kvartersbutiker men framförallt närheten till allt. För en tvärgata bort ligger Linnégatan med alla uteserveringar och några kvarter bort njuter många göteborgare av härliga Slottsskogen och vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall
+
Ett tydligt gångstråk visar vägen fram till husets port. Väl inne i trapphuset slås man av att detta verkar vara en välskött förening. Hissen tar Dig upp till våning 3,5 så tar du en halv trappa upp till våning fyra. I trapphuset kan man även skymta föreningens innergård som om sommaren är grön och lummig med utemöbler och grill. Lägenhetens hall är välkomnande och ljus med vitmålade väggar och en fondtapet längs ena väggen och klassisk ekparkett med fiskbensläggning på golvet. Hallen är möblerbar och leder vidare in till samtliga rum i lägenheten.

Sovrum
+
Med ett stort fönster mot den tysta gården i väster ligger ett av lägenhetens sovrum. Detta är stort nog att rymma en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förslagsvis en fåtölj. Längs ena väggen har praktisk förvaring skapats i form av garderober. Väggarna är målade ljusblått och längs ena väggen sitter en randig fondtapet. Om sommaren är det skönt att kunna sova med fönstret öppet och det tysta läget mot gården ger en behaglig nattsömn.

Badrum
+
Rymligt badrum som renoverades under 2006. Väggar och golv pryds av snygg sjösten och i taket sitter infällda spotlights med dimmer. Ena hörnet pryds av ett rymligt bubbelbadkar (Casper) med inbyggda högtalare och belysning! För dig som gillar att bada är detta en dröm. Vardagslyxen slutar dock inte här, i badrummets andra hörn finns dusch med vikbara duschväggar. Badrummet är också utrustat med wc-stol, handfat med kommod och översittande spegel samt handdukstork.

Tornrum
+
Från hallen känns det naturligt att fortsätta in i det pampiga tornrummet som tack vare sina två dörröppningar, de höga fönstren med överljus och den generösa takhöjden, badar i ljus. Om sommaren ger de lummiga träden utanför fönstren en trivsam och känsla. Rummets rundade form ger tillsammans med kakelugnen i ena hörnet, pardörrarna, den vackra stuckaturen och takrosetten en ovanligt trivsam känsla. Väggarna är målade i en bruten beige/rosa nyans och golvet pryds av vacker stavparkett. Det höga, fria och insynsskyddade läget är ovanligt i en storstad.

Vardagsrum
+
I fil med tornrummet, avskilt via tidstypiska pardörrar, ligger vardagsrummet. Stort, ljust och luftigt är ledorden för detta rum. Här finns plats för det mesta man kan tänka sig. Höga fönster släpper in ljuset och ger en härlig vy upp mot himlen. Med utgång från detta rum nås balkongen i soligt österläge. Om sommaren är det härligt att hämta frukosten hos Egg & Milk och inta den på sin egna balkong. Matsalens väggar är målade i en ljus nyans och golvet pryds av samma vackra stavparkett som i tornrummet. Vardagsrummet leder in till både köket, tornrummet och hallen.

Kök
+
I fil med matsalen ligger det luftiga, välutrustade och lyxiga köket. Köket som kommer ifrån välrenommerade Mobalpa är utrustat med kyl och frys, induktionshäll med översittande fläktkåpa, diskmaskin och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Köket är stort med gott om plats för både matlagning och middagsgäster. Två höga och rundade fönster i öster ger en härlig rymd och ett generöst ljusinsläpp. Golvet pryds av massivt brädgolv och väggarna är målade i en vit nyans. Bevarade pardörrar avskiljer köket från vardagsrummet. Önskar man en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum så går denna väggen att ta ner, se den alternativa planskissen.

Övrigt: Lägenheten står registrerad som 94 kvm enligt förvaltarens information.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!