Övre Djupedalsgatan 9 A

Fantastisk sekelskiftesetta med ovanligt bra planlösning & fönster åt två väderstreck. Balkong mot lugn innergård. Bra förvaring i form av klädkammare. Knäpptyst & unikt belägen med tillgång till en grönskande stor "äng". Stabil & gammal förening med bra ekonomi.


Övre Djupedalsgatan 9 A

Bostadsrätt

1 + kök

2100 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

42kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Fantastisk genomgångsetta med ljusinsläpp från både norr och söder. Läget är väldigt rogivande och känslan av att du befinner dig mitt i stan är obefintlig.
Samtliga ytskikt renoverades för några år sedan och lägenheten har varsamt använts efter det. Originaldetaljer från det förra seklet har bevarats och för att få en enhetlig känsla har ett oljat ekparkettgolv lagts in i hela lägenheten. (troligtvis finns det brädgolv under) Nydragen el med tidsenliga strömbrytare från kvalitativa Eljo Renova, dimmer där det behövs och infällda downlights under köksskåpen i det totalrenoverade köket. En smart walk-in closet med skjutbara frostade dörrar erbjuder gott om förvaring. Ljuset från de generösa fönstren i söder flödar in och den genomgående planlösningen gör att lägenheten känns större än vad den är.
Direkt från köket når man sin egna balkong in mot gården.

Här har man även tillgång till Kråkängsparken, en okänd oas mitt i Linnés brusande stadsliv. Kråkängen är en 4 000 kvadratmeter stor park mellan Nordhemsgatan, Prinsgatan, Vegagatan och Övre Djupedalsgatan som varken syns eller anas från gatan. Faktum är att Kråkängen, trots att den har funnits i närmare 150 år, är en väl bevarad hemlighet som bara de som bor i kvarteret har tillgång till. Förr kallades den "Änga" eller "Ängen i Kråkestan" och var de boendes egen sommaridyll för picknick, lek och spel. I dag är den en härlig mötesplats för alla grannar med uteplats, bänkar och grill. Kråkängen blir också en skyddad och bilfri plats för barnen att leka på.
Oavsett säsong går det att finna ro bland spännande träd och växter som valnöt, doftjasmin och näsduksträd. Mycket ätbara bär och frukter så som vinbär, mullbär, krusbär och plommon. Skillnaden mellan stillheten här inne och gatulivet utanför är påfallande - många säger att det känns som att kliva in i en annan värld när porten mot gatan stängs.

Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 8 kvm och får du gäster har föreningen även en övernattningslägenhet som de boende kan nyttja.
Föreningen är en av de äldre i Linné med oerhört stabil ekonomi och enorm framtidspotential.


Hall
+
Väggarna går i vitt och här erbjuds plats för avhängning. Längre in i hallen finns utrymme för en arbetsplats eller om man önskar mer förvaring.

Allrum
+
Allrummets regelbundna form skänker charm och ger flera möjligheter till möblering. Här finns plats för både soffgrupp, soffbord, tv-möbel och fåtölj. Nuvarande ägare har ett sängskåp, vilket ger maximalt utnyttjande av rummet. Vill man ha en mer traditionell lösning ryms en 1,20 cm säng i denna nisch som skapats mellan klädkammaren och fönstret. Denna sekelskiftesetta erbjuder många av de kvaliteter som är svåra att finna på 42 kvm. Fönstren ger tillsammans med den bevarade stuckaturen en genuin känsla om att tidsandan lever och att huset är varsamt restaurerat med stor respekt och kunskap.

Kök
+
Köket är en viktig plats i ett hem. Få kök i en etta kan slå detta. Med sin storlek och sin rymd blir köket till den självklara samlingsplatsen. Den oregelbundna formen skapar inte bara spänning, den gör också att ett matbord för ca 6 personer ryms. De smakfulla materialen gör att köket känns modernt både nu och om några år. Vita platsbyggda köksluckor som går hela vägen upp till tak och bänkskivan "Virrvarr" av Sigvard Bernadotte. Snygga downlights med dimmer lyser fint upp arbetsytorna och den mintgröna glasskivan, som är ett alternativ till kakel. Inbyggda och påkostade maskiner från Siemens visar att inget är lämnat åt slumpen. Köket är utrustat med helintegrerad kyl, frys, häll (Siemens), varmluftsugn (Siemens), inbyggd fläkt, integrerad tystgående diskmaskin (Siemens) samt kvadratisk diskho från italienska Smeg.
Tilltagen takhöjd ger en härlig rymdkänsla och kökets placering, som löper på båda sidor, ger goda arbetsytor. Köket har öppningar till båda allrummet och hallen och väggarna är målade i en bruten vit nyans.
Glasade dubbeldörrar leder ut till balkongen som verkligen blir en förlängning av köket. Balkongen ligger mot trapphusrundningen och har smidesräcken runt om. Då den ligger åt norr har man lite sol på morgonen och lite på kvällen. Fasaden mittemot är ljus vilket reflekterar ljuset fint mot uteplatsen även under dagen.

Badrum
+
I direkt anslutning till hallen ligger badrummet som förutom en rymlig duschhörna är utrustat med wc-stol, handfat och översittande spegel. Klinker både på väggarna och golvet.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!