Övre Djupedalsgatan 11 D

Oerhört charmig trea med stor smidesbalkong om ca 5 kvm, knäpptyst & unikt belägen mot en grönskande stor "äng". Öppen planlösning. Många charmiga sekelskiftesdetaljer bevarade så som brädgolv, stuckaturer, takrosetter & fina listverk och fungerande kakelugn. Stark förening!


Övre Djupedalsgatan 11 D

Bostadsrätt

3 + kök

3429 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

72kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Hemtrevlig och kvadratsmart trea med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Belägen på första våningen mot lugn innergård samt Kråkängen. Tack vare suterrängläget känns det som man är högre upp i huset. Stor balkong som du når från köket. Balkongen vetter åt Parken. Solen är här från tidig morgon till sen kväll.
Fungerande kakelugn och två bra sovrum. Fina originaldetaljer från förra seklet finns bevarade i form av generös takhöjd, stuckaturer, takrosetter och vackra brädgolv. Hela lägenheten andas en charm utöver det vanliga. Det gör inte saken sämre att lägenheten ligger i en gammal förening med god ekonomi. Framtiden för föreningen ser sanslöst bra ut då stora lokalytor kommer att säljas ut. I föreningen finns även en övernattningslägenhet med bastu. Föreningen har även odlingslotter som finns att tillgå.

Från lägenhetens kök, vardagsrum och balkong har man direkt utsikt mot Kråkängsparken, en okänd oas mitt i Linnés brusande stadsliv. Kråkängen är en 4 000 kvadratmeter stor park mellan Nordhemsgatan, Prinsgatan, Vegagatan och Övre Djupedalsgatan som varken syns eller anas från gatan. Faktum är att Kråkängen, trots att den har funnits i närmare 150 år, är en välbevarad hemlighet som bara de som bor i kvarteret har tillgång till. Förr kallades den "Änga" eller "Ängen i Kråkestan" och var de boendes egen sommaridyll för picknick, lek och spel. I dag är den en härlig mötesplats för alla grannar med uteplats, bänkar och grill. Kråkängen blir också en skyddad och bilfri plats för barnen att leka på.
Oavsett säsong går det att finna ro bland spännande träd och växter som valnöt, doftjasmin och näsduksträd. Mycket ätbara bär och frukter så som vinbär, mullbär, krusbär och plommon. Skillnaden mellan stillheten här inne och gatulivet utanför är påfallande - många säger att det känns som att kliva in i en annan värld när porten mot gatan stängs.

Till lägenheten hör två vindsförråd på ca 10 kvm totalt.

Hall
+
Ett tydligt gångstråk över den väl omhändertagna gården visar vägen fram till husets port. När porten slår igen bakom ryggen tystnar storstadssorlet och man slås av hur oerhört välskött och mysigt allt verkar vara. Om sommaren står planteringarna i full blom och det finns en mängd utemöbler att nyttja. Efter att ha passerat trapphuset i originalutförande välkomnar en mycket stilfullt renoverad hall med tapetserade väggar, generös takhöjd och avhängningsmöjligheter till vänster om entrén. Golvet består av såpade brädgolv. Hallen blir lite av en avdelare mellan lägenhetens sociala och privata delar. Redan här känns det att detta är ett hem med charm utöver det vanliga och man vill genast se mer!

Kök och vardagsrum.
+
Följer du hallen åt vänster kommer du sömlöst in i nästa rum. Det här är verkligen hjärtat av lägenheten. Tidigare har det funnits en vägg mellan köket och vardagsrummet, idag är den nedtagen vilket skapat denna fantastiska öppna planlösning.
Rummet, som är på nästan 40 kvadratmeter, har två fönster och balkong som vetter åt Kråkängsparken. Underbara såpade brädgolv binder samman rummen.
Allt man kan önska får plats här, det går att duka upp för långbord utan begränsningar. Ena hörnet pryds av en kakelugn som dessutom fungerar alldeles utmärkt.
Köket har gjorts om och förändrats av nuvarande ägare med nya luckor i valnötsträ. Komplett utrustat med integrerad diskmaskin, häll, kyl/frys och varmluftsugn (från Siemens)


Sovrum / Arbetsrum
+
Direkt in till höger i hallen ligger det första av lägenhetens sovrum. Väggarna är tapetserade med en tapet från Hanna Werning och på golvet ligger det såpade brädgolvet. En av väggarna följer trapphusets rundning och ger en charmig oregelbunden form åt detta rum som känns genomtänkt in i minsta detalj.
En dubbelsäng ryms här så valmöjligheterna är många! När man är i sovrummet inser man snabbt hur ovanligt det är att bo mellan två tysta innergårdar men ändå bara ett stenkast från Linnégatans rika utbud.

Sovrum
+
Väl avskilt från lägenhetens sociala delar ligger det större sovrummet som är tilltaget och luftigt. Två höga fönster mot söder, och en av föreningens gårdar, släpper in rikligt med ljus som lyser upp det massiva brädgolvet från när huset byggdes. Färgtonerna är genomtänkta och ger en harmonisk och rogivande känsla. Väggarna är vitmålade och rummet är inramat av den vackra stuckaturen och de höga profilerade golvlisterna. Här finns plats för både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, en fåtölj och byrå. Och man kan få plats med en rejäl garderobslänga om man önskar. Det tysta läget gör att man somnar lugnt om natten.

Badrum
+
Badrummet renoverades av tidigare ägare 2009. Snyggt stilrent med svartvitt klinker lagt i schackrutigt mönster. Vit kakel på väggarna. Här finns badkar, wc, kommod och handdukstork. Byter man ut badkaret mot dusch så bör man få plats med en tvättmaskin.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!