Östra Hamngatan 3

Exklusiv sekelskifteslägenhet i ståtliga Hasselbladska Huset. Ett boende av högsta internationella klass med påkostad köksinredning från Binova & Gaggenau. Lyxigt badrum i modern stilren design med tvättpelare från Miele. Förstaklassigt läge vid hamnstråket och Operan. Går att göra om till en 2:a.


Östra Hamngatan 3

Bostadsrätt

1 + kök

1705 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

47.5kvm

Rum för rum

Allmänt
+
En ny stadsdel vid Södra Älvstranden och Skeppsbron växer så sakta fram där Hasselbladska Huset står som ett ståndsenligt palats mot Göteborgs framtida waterfront. Ett mycket attraktivt läge med närhet till stadens puls, Operan, centralstationen, Avenyn och promenadstråket längs hamnen.

Välkommen till en exklusiv lägenhet i välkända Hasselbladska Huset. Ett pampigt sekelskifteshus med en gedigen historia om en av världens mest kända kameratillverkare och familjen bakom. Nu har vi nöjet att presentera en unik bostad om ett rum och kök av högsta kvalitet. Högklassigt Binovakök med utrustning från Gaggenau och ett rymligt och påkostat badrum i stilren design med tvättpelare. Hela 3,45 meter till tak med fin stuckatur och tre höga fönster ger ljus till rummen. Ett praktiskt sovloft rymmer en dubbelsäng och för den som vill ha sängen på golvet finns plats för säng i det stora vardagsrummet. Lägenheten går att dela av till en tvåa för dig som önskar ett separat sovrum och då kan man dessutom bygga en walk-in-closet.

Ett centralt och funktionellt boende av högsta internationella klass med närhet till allt vad staden har att erbjuda. Innanför porten möts man av ett praktfullt trapphus med ursprungliga golv, dörrar, stuckdekor, väggmålningar och fönsterbågar med etsade glas och en Hermesstaty överst på trappspindeln. Du kan välja att antingen ta hissen upp till andra våningen eller njuta lite extra av väggmålningar och utsmyckningar längs en bred trappa upp.

Hall
+
Med parkettgolv i ek och väggar målade i en bruten vit kulör. Avhängningsmöjligheter till vänster innanför dörren och förvaring i skjutdörrsgarderob till höger. Strömbrytare med dimmerfunktion samt porttelefon med kamera och tv-display.

Kök
+
Köket lämnar inte mycket att önska med sin snygga design signerad italienska Binova och mycket påkostad maskinell utrustning i rostfritt från Gaggenau. Stilrent, grått, handtagslöst och elegant. Ett kök som inte skall dra uppmärksamheten till sig, bara finnas, dölja alla funktioner och smälta in i hemmet. Högklassiga material gör det mycket tåligt och erbjuder matlagning på hög nivå. Tunn bänkskiva av vit laminat med integrerad diskho, keramikhäll, kombinerad mikro och varmluftsugn, snygg köksfläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Samtliga vitvaror av märket Gaggenau -2007. En stor spotlightskena med dimmerfunktion i taket ger ljus ihop med det stora härliga fönstret som skapar spänning i rummet. Ett kök för minimalister med höga krav materialet helt enkelt! I köket finns plats för ett mindre matbord annars har vardagsrummet som ligger vägg i vägg ytor för ett större matbord. Kökets väggar är släta och vita och på golvet ligger samma ekparkett som i hallen.

Badrum
+
Badrummet präglas av lyxig vardagskänsla med praktisk design och påkostade lösningar. Helkaklade väggar i vitt stilrent kakel och på golvet ligger vacker öländsk kalksten med golvvärme. Badrumsinredningen består av vägghängd wc-stol, handfat i porslin med en översittande spegel och en underliggande kommod i ek för förvaring. Designad handdukstork och infällda fyrkantiga spotlights i taket. Bred duschhörna med vikbara duschväggar i glas. Men vardagslyxen slutar inte här. En tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Miele (2007) är pricken över i:et.

Sovloft
+
Ovanför badrummet finns ett sovloft som nås via en stege i hallen och gör att man får bort sängen. Här uppe är det stort nog för en 160 cm säng. Om man väljer att möblera vardagsrummet med en säng så kan sovloftet användas till gäster som kommer på besök eller förvaring.

Vardagsrum
+
Pampiga pardörrar separerar köket från vardagsrummet. Detta är ett praktfullt rum med härlig rymd där två fönster i fullhöjd som gör att ljuset flödar. En takhöjd på hela 3,45 meter med hänförande takstuckatur och takrosett från 1800-talets slut. Höga fotlister, bevarade snickerier och djupa fönsternischer ger tillsammans med breda fönsterbrädor av ljusgrå marmor en gedigen känsla. Här finns det plats för en rejäl soffgrupp, matsalsbord, säng, garderober och läshörna alternativ skrivbord. Ett par bevarade och halvt igensatta spegeldörrar dekorerar ena väggen och spär på pampigheten ytterligare. Väggarna är målade i en ljust grå ton som framhäver listverken och på golvet ligger samma ekparkett som i övriga bostaden. Planlösningen och den breda dörrposten mellan vardagsrum och kök gör att rummet känns ännu större och skapar samtidigt en väldigt social atmosfär. Rummets storlek och placering av fönster gör att man kan dela av med en vägg och på så sett skapa ett sovrum och till och med bygga en liten walk-in-closet.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett mindre källarförråd där det står en garderob så man kan förvara kläder. Gemensam innergård med utgång från andra våningen, precis vid denna lägenhet. Viss yta av innegården är uteplatser tillhörande bostäder. Ett hörn på gården tillhör denna lägenhet där det ryms ett cafésett. Övriga ytor får fritt användas av de boende i huset.

Kabel-tv via LexCom Home-system och bredband från Gothnet. Detta är ett nätverk som kan användas för TV/radio, telefon eller data. Genom enkla val kan olika funktioner väljas till de olika uttagen i de olika rummen. På så sätt slipper man onödiga sladdragningar. Val av tv/bredband/telefoni sker via iTUX www.goteborg.itux.se
Kabel-Tv (grundutbud) ingår i avgiften, internet betalar varje lägenhetsinnehavare själv för.

Det finns 5 garageplatser i fastigheten (ca 2600 kr/mån att hyra) och ett soprum i källaren. P-plats finns att tillgå i grannfastigheten Nordstan.

Information om Skeppsbron och Södra Älvstranden: https://www.youtube.com/watch?v=O6QyHLxLlOY&feature=youtu.be

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!