Olivedalsgatan 29

Äntligen en våning till salu i Linné på 155kvm. Hörnläge med Slottsskogen som närmsta granne. Två stora balkonger, två badrum, öppen spis. Vån 4 av 6, hiss finns. Mycket stark brf, låg avgift 5483kr/mån ink bredband. Fastighet i toppskick med bergvärme.


Olivedalsgatan 29

Bostadsrätt

5 + kök

5483 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

155kvm

Rum för rum

Allmänt
+
I denna vackra välskötta fastighet i Jugendstil, med anor från tidigt 1900-tal, ligger denna femma om 155 kvm på våning fyra av sex med ett hörnläge mot Olivedalsgatan och Vegagatan. Fyra luftiga rum i fil ut mot gatan och balkong med soligt läge i söder. In mot gården ligger kök, sovrum och ytterligare en balkong samt ett stort förråd/klädkammare. Däremellan en möblerbar, praktisk hall och i anslutning till den ett relativt stort badrum. Ytterligare ett badrum finns intill ett av sovrummen.
Bra möjligheter att flytta ut köket till ett av rummen mot gatan för att skapa flera sovrum - eller större kök.
Tre entréer ger många möjligheter, generationsboende, tonårsbarn etc.
Mycket välbevarad fastighet och lägenhet, med högt till tak, bevarade listverk, stuckaturer, originalgolv och en fungerande öppen spis. Här bor man med ett lugnt läge, högt över storstadens puls, men ändå med direkt närhet till naturen. Låg avgift där bredband ingår.

Föreningen är en historia för sig. Med sin långa bakgrund och exceptionellt goda ekonomi utgör den en av de stabilaste och starkaste föreningarna i Göteborg. En fastighet i utomordentligt gott skick och en av få föreningar som har installerat bergvärme. Trots fastighetens utmärkta läge, mitt i Linné, bjuds de boende på en avkopplande miljö med en blomstrande öppen innergård med sittgrupper och planteringar, grillmöjligheter och en fin lekplats för de mindre. Dessutom finns Slottsskogens alla promenadstråk, Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten.
I hörnet på fastigheten finns den lilla kvartersbutiken "Oliven" som hyrt in sig i huset sedan urminnes tider och är ett uppskattat mervärde. Med trevlig personal och ett rikt utbud av fräsch färdigmat, delikatesser och alla tänkbara livsmedel till humana priser. Öppettiderna är så generösa att man sällan behöver planera sina inköp. Saknas mjölk eller nybakat bröd till frukosten tar det bara någon minut att slinka ner till Oliven. Behöver man handla lite mer finns annars en välsorterad Hemköpsbutik bara ett kvarter bort. FRAM ekolivs, som påminner om en lanthandel, har fint surdegsbröd.

Även tvätthanteringen fungerar smidigt. Med två välutrustade och fräscha tvättstugor, en i respektive trapphus, är det nästan alltid lätt att hitta en tvättid som passar. Tvättstugan finns dessutom lättillgänglig alldeles intill hissdörren i entréplan. Till lägenheten medföljer ett källarförråd på ca 6 kvm.

Hall
+
Det finns hela tre olika entréer till lägenheten, så möjligheterna är många.
Huvudingången är försedd med vackra dubbeldörrar i original och här finns också en gallergrind. Hallen är rymlig och välkomnande med tillgång till flera rum. Här är det högt till tak. Utrymme finns för möbler och önskar man mer förvaring finns plats att bygga garderober. Lite längre in till vänster finns en klädkammare och åt höger finns det tre garderober och två högskåp.
På golvet ligger ekparkett och väggarna är släta och målade i en bruten kulör.

Allrum
+
Tar man vänster i hallen, så når man ett fantastiskt rum med ett underbart ljusinsläpp. Här finns även utgång till den nyrenoverade balkongen som ligger i rakt söderläge, med sol större delen av dagen. Det ursprungliga tidstypiska smidesräcket ger balkongen en fin inramning. I den alternativa planskissen har vi ritat in ett kök här. Idag nyttjas rummet som kontor och bibliotek.

Matsalen/hörnrummet.
+
Hörnrummet - tillika matsalen - är ett härligt rum som gjort för umgänge. Storleken gör att det är lättmöblerat med gott om utrymme. Tre höga fönster åt syd och väst ger rikligt med ljus. Fina ytskikt och nyinlagd fiskbensparkett.

Sällskapsrum.
+
Fina glasade pardörrar skiljer detta rum och matsalen åt. Fin ekparkett pryder golvet och väggarna är släta och målade i en bruten kulör vilket lyfter fram alla originalsnickerier. I ena hörnet finns en öppen spis, som fungerar alldeles utmärkt.

Sovrum
+
I andra ändan av lägenheten ligger ett stort sovrum med tre inbyggda garderober, rummet har möjlighet att få plats med många fler garderober om man önskar mer förvaring.
Härifrån finns ytterligare en ingång till lägenheten, den är idag igensatt från insidan men går enkelt att öppna upp om man vill.

Kök
+
Köket ligger till höger om hallen, in mot gården. Köksinredningen är äldre men storleken på köket är riktigt bra, det finns även möjlighet att slå ihop det med förrådet/klädkammaren eller rummet bredvid om man önskar ännu större. Eller varför inte flytta ut det till ett av rummen mot gatan (finns en stam där som man kan nyttja). Här är möjligheterna många.
Från köket når man lägenhetens andra balkong som ligger in mot gården.

Sovrum/kontor/gästrum
+
Bredvid köket finns ett mindre sovrum, med fönster ut mot den öppna innergården.

Badrummet
+
Det största badrummet ligger i anslutning till hallen, ett funktionellt helkaklat badrum. Här finns dusch, wc och kommod samt plats för mycket förvaring.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!