Olivedalsgatan 29

Äntligen en lägenhet till salu i eftertraktade Brf Oliven. En ovanligt luftig & ljus sekelskifteslägenhet med Slottsskogen som närmsta granne.Två stora användbara balkonger. kakelugn. Vån 3 av 5, hiss finns. Mycket bra Brf med låga avgifter. Fastighet i toppskick med bergvärme. Bredband ingår i avgiften


Olivedalsgatan 29

Bostadsrätt

3.5 + kök

4073 kr/mån

3 av 5 (hiss finns)

104kvm

Rum för rum

Allmänt
+
I denna vackra välskötta fastighet i Jugendstil, med anor från tidigt 1900-tal, ligger denna 3,5 rum och kök på 104 kvm. Två pampiga rum ligger i fil åt Olivedalsgatan med utgång till balkong i söder. Högt till tak, bevarade listverk och en fungerande kakelugn. Kök, sovrum och walk in closet ligger in mot den lummiga innergården. Däremellan en möblerbar, praktisk hall och i anslutning till den ett relativt stort badrum. Ytterligare en stor härlig balkong återfinns in mot den grönskande innergården.
Här bor man med ett lugnt läge, högt över storstadens puls, men ändå med direkt närhet till naturen.

Föreningen är en historia för sig. Med sin långa bakgrund och exceptionellt goda ekonomi utgör den en av de stabilaste och starkaste föreningarna i Göteborg. En fastighet i utomordentligt gott skick. En av få föreningar som har installerat bergvärme i fastigheten. Trots fastighetens utmärkta läge mitt i Linné bjuds de boende på en avkopplande miljö med en blomstrande öppen innergård med sittgrupper och planteringar, grillmöjligheter och en fin lekplats för de mindre. Dessutom finns Slottsskogens alla promenadstråk, Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten.
I fastigheten finns den lilla kvartersbutiken på hörnet, "Oliven" som hyrt in sig i huset sedan urminnes tider, är ett uppskattat mervärde. Med trevlig personal och ett rikt utbud av fräsch färdigmat, delikatesser och alla tänkbara livsmedel till humana priser. Öppettiderna är så generösa att man sällan behöver planera sina inköp. Saknas mjölk eller nybakat bröd till frukosten tar det bara någon minut att slinka ner till Oliven. Behöver man handla lite mer finns annars en välsorterad Hemköpsbutik bara ett kvarter bort. FRAM ekolivs som påminner om en lanthandel har fint surdegsbröd.

Även tvätt hanteringen fungerar smidigt. Med två välutrustade och fräscha tvättstugor, en i respektive trapphus, är det nästan alltid lätt att hitta en tvättid som passar. Tvättstugan finns dessutom lättillgänglig alldeles intill hissdörren i entréplan. Till lägenheten medföljer ett källarförråd på ca 6 kvm

Hall
+
Hallen är rymlig och välkomnande med tillgång till flera rum. Här är det högt till tak. Utrymme finns för möbel, såsom en byrå. Precis innanför entrén finns två praktiska inbyggda garderober, varav en lite grundare med plats för förvaring av skor. Dessutom finns ett platsbyggt skåp i originalutförande i den bortre delen av hallen. En nyslipad ekparkettgolv från husets födelse bryter fint mot de vitmålade väggarna.

Badrummet
+
Badrummet ligger i anslutning till hallen, ett funktionellt badrum med vitt väggkakel och marinblått klinkergolv. Plats finns för både badkar, handfat, wc-stol samt badrumsskåp. Det bör inte vara ett problem för en köpare som önskar ersätta badkaret med en dusch samt tvättpelare.

Matsal/allrum
+
Till höger om hallen återfinns det stilfulla och luftiga allrummet som idag fungerar som matsal med gott om plats för många middagsgäster. Stuckatur samt takrosett pryder taket i detta rum. De stora fönsterpartierna gör att ljuset flödar in en stor del av dagen. Ekparkett, lagd i fiskbensmönster, ger fin bas åt det annars ljusa rummet. Glasförsedda pardörrar öppnar upp mot den härliga söderbalkongen. Balkongen är precis omgjord av föreningen. Det ursprungliga
tidstypiska smidesräcket ger balkongen en fin inramning.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet ligger i fil med allrummet som delas av med vackra pardörrar. Ett synnerligen tilltalande rum med massor av plats för umgänge och avkoppling. I vardagssrummet tronar en vacker och välfungerande kakelugn. Det vackra taket är smyckat med en takrosett. Väggarna är målade i en mild grågrön nyans som framhäver fotlisterna som är extra höga i detta rum. Det stora fönsterpartiet i söder ger ett härligt ljusinsläpp.

Sovrum
+
Sovrummet är ett särdeles rymligt rum med ett lugnt läge mot den fina innergården. En dubbelsäng får gott och väl plats tillsammans med sängbord, en byrå, ett skrivbord och ett flertal garderober. Väggarna är målade i samma grågröna nyans som vardagsrummet och bryter fint mot det vitmålade taket med dess stuckatur och det lite mörkare ekparkettgolvet. Här finns gott om plats för garderober om man vill ha mycket förvaring.

Glasförsedda pardörrar leder ut till balkongen mot gården, vilka föreningen lät uppföra för bara några år sedan. Balkongerna bidrar verkligen till ökad trivsel i fastigheten. Ovanligt stora - närmare 5 kvadratmeter och enormt användbara. Här kan lätt fyra personer få plats och njuta av en middag en ljummen sommarkväll! Balkongerna gör att gränsen mellan ute och inne minimeras och kontakten med gården ger nästan en kontinental känsla!

Barn- gäst- eller arbetsrum.
Mellan sovrummet och köket återfinns ett mindre rum som passar som gästrum, arbetsrum, barnkammare eller som idag en lyxig walk in closet. Lugnt läge in mot gården. Ljusgrå väggar och ekparkettgolv. Ett rejält fönster ger fint ljusinsläpp.

Kök
+
Köket ligger till vänster om hallen, ett trivsamt och välhållet kök som fräschats upp i omgångar. Den mjukt rundade väggen som följer trapphusets form ger köket en originell planlösning. Framme vid fönstret finns plats för mindre matbord och 4 matgäster. Färgskalan är ljus med vita släta luckor, vit mosaik medan väggarna är målade i en ljusgrå nyans. Ekparkett. Kvalitetsmaskiner i form av induktionshäll samt varmluftsugn från Electrolux och diskmaskin från Asko allt från 2009. På vänster sida finns en dörr som leder till ett rymligt och praktiskt skafferi/förråd, med ytterligare en entré till gårdstrapphuset. Några lägenheter i huset har öppnat upp skafferiet för att skapa ett rymligare kök.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!