Olivedalsgatan 21

Sekelskiftestrea med hiss, söderbalkong & fungerande kakelugn. Hela lägenheten renoverades under 2011 med kök från HTH, badrum med tvättavdelning och två bra sovrum. 100 Mbit bredband ingår i avgiften. Totalrenoverad fastighet anno 1909 i toppskick. Våning 3 med hiss


Olivedalsgatan 21

Bostadsrätt

3 + kök

3536 kr/mån

3 av 5 (hiss finns)

90.5kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
På hörnet av Alfhemsgatan och Olivedalsgatan ligger välskötta Brf Landeriet. På Olivedalsgatan 21 finner ni detta välplanerade sekelskifteshem. Detta hem bjuder på fina tidstypiska attribut såsom stuckatur, takrosetter och en fungerande kakelugn i vardagsrummet som ger värme samt hög mysfaktor. Planlösningen är tilltalande, både runt- och genomgående, med stora sociala ytor, trivsamt kök med matplats för familjen, två sovrum, en klädkammare och badrum med egen tvättavdelning. En stor smidesbalkong i rakt söderläge med sol från morgon till kväll och trevlig vy ner över gatan. Lugnt läge mot Olivedalsgatan, nya säkerhetsdörrar och förstärkta bjälklag gör att lägenheten upplevs väldigt tyst och rofylld. Hela lägenheten liksom fastigheten helrenoverades under 2011 och är därmed i utmärkt skick - här är det bara att flytta in!

Olivedalsgatan har byggnation främst från det förra sekelskiftet. Vissa hävdar att Olivedalsgatan har Linnéstadens bästa läge med några av stadens populäraste restauranger runt kvarteret, samtidigt som gatan har väldigt lite trafik. En välsorterad matbutik med delikatessavdelning ligger bara en tvärgata bort och tvärs över finns en ekologisk butik där närproducerat och hållbart lockar många.
Fyra italienska restauranger ligger inom en radie på 200 meter och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds, där Wienerschnitzel är ett måste, runt hörnet. Lite högre upp ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Längre ner på gatan har en fransk bistro precis öppnat.
Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Föreningen är en historia för sig. Huset, som man förvärvade så sent som 2011, har under en femårsperiod totalrenoverats efter konstens alla regler liksom husets samtliga lägenheter. Fastigheten har grundförstärkts, fasaden har renoverats, balkonger har installerats, stammar och el har bytts ut och hiss har installerats. Trots fastighetens utmärkta läge mitt i Linné bjuds de boende på en avkopplande miljö med Slottsskogens alla promenadstråk endast ett kvarter bort samt Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten. Utanför porten finns det mesta och skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn.

Till lägenheten hör ett mindre källarförråd.

Hall
+
Från Olivedalsgatan bjuds man in genom en vacker och väl tilltagen ekport och vidare in genom en pampig portgång där de boende har sina postfack. Trapphuset gör ingen besviken, tidstypiskt renoverat med klinker och sober färgsättning. Hissen tar dig bekvämt från entréplan raka vägen upp till ytterdörren på tredje våningen. Innanför lägenhetens entrédörr, en rejäl säkerhetsdörr i tidstypisk stil, ges gott om plats för förvaring av ytterkläder, vill man sätta in garderober så finns här utrymme. Längre in i hallen finns även en rymlig klädkammare. Hallen sträcker sig genom hela lägenheten och blir navet i detta hem. Tack vare den genomgående planlösningen flödar ljuset in från flertalet dörröppningar och hallen upplevs som luftig och inbjudande med flera möjligheter till möblering. Alldeles innanför ytterdörren ligger ett klinkergolv - både snyggt och praktiskt. Längre in i hallen ligger en massiv ekparkett som även återfinns i övriga lägenheten. I taket sitter rikligt med dimbara spotlights.

Sovrum
+
Det största sovrummet nås direkt ifrån hallen och är nästan lyxigt tilltaget. Ett rejält fönster- och dörrparti släpper in rikligt med ljus och leder ut till balkongen. Tack vare det fria söderläget har man sol här från tidig morgon till en bra bit in på kvällen. Här uppifrån ges en trevlig vy ner över kvarteret och bort mot Slottsskogens grönska över taken mittemot. Balkongen rymmer både stolar och bord samt gott om växter. Sovrummet ger, utöver en stor dubbelsäng med sängbord, även plats för en arbetsplats eller annat möblemang. På båda sidorna av dörren till sovrummet finns det bra förvaringsmöjligheter i form av fyra garderober. En bra bit upp ramas taket in av bred stuckatur med tillhörande takrosett, vilket fint framhävs av den brutna färgen på väggarna. Golvet pryds av massiv ekparkett som är genomgående i hela lägenheten.

Vardagsrum
+
Från det stora sovrummet, via pardörrar, når man det härliga vardagsrummet. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel samt ett matsalsbord om så önskas. Två höga fönster i söderläge ger rikligt med ljus och den generösa takhöjden om nära tre meter ger en luftig känsla. Ena väggen pryds av en vacker kakelugn - ett smycke i sig men också i utmärkt funktion. Väggarna är målade i en ljus kulör som bryter fint mot stuckaturen. Golvet består även här av massiv ekparkett.

Kök
+
Ett riktigt trevligt sällskapskök med stort fönsterparti mot innergården. Här kan hela familjen samlas kring matbordet. Köksinredningen kommer från HTH - vitt, stilrent och praktiskt. Gott om arbetsytor och förvaring i de handtagslösa skåpen och lådorna. Vitvarorna kommer alla från Siemens, rostfritt och inbyggt. Induktionshäll, varmluftsugn och micro i bra arbetshöjd, integrerad diskmaskin, fläkt och nedsänkt diskho i arbetsbänken. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golven består av enstavig ekparkett.

Sovrum
+
Det mindre sovrummet är beläget innanför köket, med två fönster mot den lugna innergården. Här ryms en 1,20 m bred säng, en ordentlig arbetsplats eller barnsäng. Bakom dörren finns ett platsbyggt skåp, önskar man mer förvaring kan man givetvis sätta in garderob här i stället. Trapphusets rundning gör att bortre väggen är vackert välvd och en fondtapet i ett härligt rutmönster ger ett ombonat intryck. Resterande väggar är målade i en ljus nyans och massiv ekparkett pryder golvet.

Badrum
+
Badrummet är väl tilltaget och smakfullt, även det helrenoverat i slutet av 2011. Väggarna är kaklade i vitt med stora rektangulära plattor och på golvet ligger klinker i en mörkare grå nyans med underliggande golvvärme. I ena hörnet finns en rymlig inkaklad duschhörna med glasdörr och alldeles utanför erbjuder handdukstorken varma handdukar. Kommod samt översittande spegel. Här finns även en egen tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare från Siemens samt ovansittande arbetsyta och förvaringsskåp - skön vardagslyx. I taket finns gott om dimbara spotlights.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!