Olivedalsgatan 21

Sekelskiftestrea på vån 4 med hiss, söderbalkong & fungerande kakelugn. Hela lägenheten renoverades under 2011 med kök från HTH, badrum med tvättavdelning och två bra sovrum. 100 Mbit bredband ingår i avgiften. Totalrenoverad fastighet anno 1909 i toppskick. P-plats i närliggande garage finns att hyra omgående.


Olivedalsgatan 21

Bostadsrätt

3 + kök

3536 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

90.5kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Linné är en stadsdel som tilltalar de flesta. Som den lilla "staden i staden" bjuder området på allt du kan tänkas behöva och de som väl satt sin fot här blir lätt kvar för en längre tid. Trivsamma restauranger samsas med små charmiga kvartersbutiker och välsorterade närlivsbutiker. Pulsen längs Linnégatan sprider sig vidare till de mindre tvärgatorna och skapar ett gemytligt liv åt stadsdelens alla hörn. Kvarteret närmast Slottsskogen och Linnéplatsen präglas av vackra och oerhört välbevarade fastigheter uppförda under tidigt 1900-tal. I en av dessa, belägen på Olivedalsgatan 21, har vi nu nöjet att presentera en väldisponerad trea för dig med högt ställda krav. Detta hem bjuder på fina tidstypiska attribut såsom stuckatur, takrosetter och en fungerande kakelugn i vardagsrummet som ger värme samt en hög mysfaktor nu under hösten. Planlösningen är tilltalande, både runt- och genomgående, med stora sociala ytor, trivsamt kök med matplats för familjen, två sovrum, en klädkammare och badrum med egen tvättavdelning. En stor smidesbalkong i rakt söderläge med sol från morgon till kväll och trevlig vy ner över gatan. Det höga fria läget på fjärde våningen mot lugna Olivedalsgatan i kombination med isolerglas, nya säkerhetsdörrar och förstärkta bjälklag gör att lägenheten upplevs väldigt tyst och rofylld. Hela lägenheten liksom fastigheten helrenoverades under 2011 och är därmed i utmärkt skick - här är det bara att flytta in! P-plats i närliggande garage finns att hyra omgående.

Föreningen är en historia för sig. Så sent som 2011 förvärvade man hörnfastigheten med adresserna Olivedalsgatan 21/Alfhemsgatan 3 som totalrenoverats under en femårsperiod enligt konstens alla regler, både huset och samtliga lägenheter. Fastigheten har grundförstärkts, fasaden har renoverats, föreningen installerade balkonger, stammarna samt elen har bytts ut och hiss installerades i huset. Utöver ett välskött hus har man även en oerhört sund ekonomi där man dessutom haft möjlighet att sänka avgifterna under förra året. I den låga avgiften ingår även 100 Mbit bredband samt kabel-tv. Till lägenheten hör ett förråd beläget i markplan med ingång från gården.

Som boende med detta fantastiska läge i Linné bjuds man på den avkopplande miljön som Slottsskogen erbjuder, bara några få kvarter bort eller närheten till Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen. Du har allt du kan tänkas behöva utanför dörren, men skulle du mot förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastaden, Haga, Kungshöjd eller affärsstråken kring Avenyn.

Hall
+
Från Olivedalsgatan bjuds man in genom en vacker och väl tilltagen ekport och vidare in genom en pampig portgång där de boende har sina postfack. Trapphuset gör ingen besviken, tidstypiskt renoverat med klinker och sober färgsättning. Hissen tar dig bekvämt från entréplan raka vägen upp till ytterdörren på fjärde våningen. Innanför lägenhetens entrédörr, en rejäl säkerhetsdörr i tidstypisk stil, ges gott om plats för förvaring av ytterkläder och skor i en platsbyggd garderob samt skoskåp. Längre in i hallen finns även en rymlig klädkammare. Hallen sträcker sig genom hela lägenheten och blir navet i detta hem. Tack vare den genomgående planlösningen flödar ljuset in från flertalet dörröppningar och hallen upplevs som luftig och inbjudande med flera möjligheter till möblering. Alldeles innanför ytterdörren ligger ett grafitgrått klinkergolv - både snyggt och praktiskt. Längre in i hallen ligger en massiv ekparkett som även återfinns i övriga lägenheten. Väggarna är tapetserade i ett härligt mönster och i taket sitter rikligt med dimbara spotlights.

Sovrum
+
Det största sovrummet nås direkt ifrån hallen och är nästan lyxigt tilltaget. Ett rejält fönster- och dörrparti släpper in rikligt med ljus och leder ut till balkongen. Tack vare det fria söderläget har man sol här från tidig morgon till en bra bit in på kvällen. Här uppifrån ges en trevlig vy ner över kvarteret och bort mot Slottsskogens grönska över taken mittemot. Balkongen rymmer både stolar och bord samt gott om växter. Sovrummet ger utöver en stor dubbelsäng med sängbord, även plats för en arbetsplats eller annat möblemang. På båda sidorna av dörren till sovrummet finns det bra förvaringsmöjligheter i form av fyra garderober. En bra bit upp ramas taket in av bred stuckatur med tillhörande takrosett, vilket fint framhävs av den varmgrå färgen på väggarna. Golvet pryds av massiv ekparkett som är genomgående i hela lägenheten.

Vardagsrum
+
Från det stora sovrummet, via pardörrar når man det härliga vardagsrummet. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel samt ett matsalsbord om så önskas. Två höga fönster i söderläge ger rikligt med ljus och den generösa takhöjden om nära tre meter ger en luftig känsla. Ena väggen pryds av en vacker kakelugn - ett smycke i sig men också i utmärkt funktion. När Göteborgsregnet piskar mot fönstren kryper man gärna upp med en bra bok framför den sprakande elden som sprider både värme och en härlig mysfaktor. Väggarna är målade i en ljus kulör och golvet består även här av massiv ekparkett.

Kök
+
Ett riktigt trevligt sällskapskök med stort fönsterparti mot innergården. Här kan hela familjen samlas kring matbordet. Köksinredningen kommer från HTH - vitt, stilrent och praktiskt. Gott om arbetsytor och förvaring i de handtagslösa skåpen och lådorna. Vitvarorna kommer alla från Siemens, rostfritt och inbyggt. Induktionshäll ger bäst resultat vid spisen. Varmluftsugn och mikro i bra arbetshöjd, integrerad diskmaskin, fläkt från Fjäråskupan och nedsänkt diskho i arbetsbänken. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golven består av enstavig ekparkett.

Sovrum
+
Det mindre sovrummet är beläget innanför köket, med två fönster mot den lugna innergården. Här ryms en 1,20 m bred säng, en ordentlig arbetsplats eller barnsäng. Bakom dörren finns det gott om förvaring i de inbyggda garderoberna med skjutdörrar. Trapphusets rundning gör att bortre väggen är vackert välvd och en fondtapet i ett härligt rutmönster i en ljusgrön nyans ger ett ombonat intryck. Resterande väggar är målade i en ljus nyans och massiv ekparkett pryder golvet.

Badrum
+
Badrummet är väl tilltaget och smakfullt, även det helrenoverat i slutet av 2011. Väggarna är kaklade i vitt med stora rektangulära plattor och på golvet ligger klinker i en mörkare grå nyans med underliggande golvvärme. I ena hörnet finns en rymlig inkaklad duschhörna med glasdörr och alldeles utanför erbjuder handdukstorken varma handdukar. Kommod samt översittande spegelskåp med inbyggd belysning kommer från Aspen. Här finns även en egen tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare från Siemens samt ovansittande arbetsyta och förvaringsskåp - skön vardagslyx. I taket finns gott om dimbara spotlights.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!