Olivedalsgatan 21

Sekelskiftestrea på vån 4 med hiss, söderbalkong & fungerande kakelugn. Hela lägenheten renoverades under 2011 med kök från HTH, badrum med tvättavdelning och två bra sovrum. 100 Mbit bredband ingår i avgiften. Totalrenoverad fastighet anno 1909 i toppskick. P-plats i närliggande garage finns att hyra omgående.


Olivedalsgatan 21

Bostadsrätt

3 + kök

90.5kvm

3536 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

5 950 000 kr

Andelstal: 3.57% Lägenhetsnr: A1302 Driftkostnader: 4700 kr/år varav El: 3200 kr / Försäkring: 1500 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Linné är en stadsdel som tilltalar de flesta. Som den lilla "staden i staden" bjuder området på allt du kan tänkas behöva och de som väl satt sin fot här blir lätt kvar för en längre tid. Trivsamma restauranger samsas med små charmiga kvartersbutiker och välsorterade närlivsbutiker. Pulsen längs Linnégatan sprider sig vidare till de mindre tvärgatorna och skapar ett gemytligt liv åt stadsdelens alla hörn. Kvarteret närmast Slottsskogen och Linnéplatsen präglas av vackra och oerhört välbevarade fastigheter uppförda under tidigt 1900-tal. I en av dessa, belägen på Olivedalsgatan 21, har vi nu nöjet att presentera en väldisponerad trea för dig med högt ställda krav. Detta hem bjuder på fina tidstypiska attribut såsom stuckatur, takrosetter och en fungerande kakelugn i vardagsrummet som ger värme samt en hög mysfaktor nu under hösten. Planlösningen är tilltalande, både runt- och genomgående, med stora sociala ytor, trivsamt kök med matplats för familjen, två sovrum, en klädkammare och badrum med egen tvättavdelning. En stor smidesbalkong i rakt söderläge med sol från morgon till kväll och trevlig vy ner över gatan. Det höga fria läget på fjärde våningen mot lugna Olivedalsgatan i kombination med isolerglas, nya säkerhetsdörrar och förstärkta bjälklag gör att lägenheten upplevs väldigt tyst och rofylld. Hela lägenheten liksom fastigheten helrenoverades under 2011 och är därmed i utmärkt skick - här är det bara att flytta in! P-plats i närliggande garage finns att hyra omgående.

Föreningen är en historia för sig. Så sent som 2011 förvärvade man hörnfastigheten med adresserna Olivedalsgatan 21/Alfhemsgatan 3 som totalrenoverats under en femårsperiod enligt konstens alla regler, både huset och samtliga lägenheter. Fastigheten har grundförstärkts, fasaden har renoverats, föreningen installerade balkonger, stammarna samt elen har bytts ut och hiss installerades i huset. Utöver ett välskött hus har man även en oerhört sund ekonomi där man dessutom haft möjlighet att sänka avgifterna under förra året. I den låga avgiften ingår även 100 Mbit bredband samt kabel-tv. Till lägenheten hör ett förråd beläget i markplan med ingång från gården.

Som boende med detta fantastiska läge i Linné bjuds man på den avkopplande miljön som Slottsskogen erbjuder, bara några få kvarter bort eller närheten till Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen. Du har allt du kan tänkas behöva utanför dörren, men skulle du mot förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastaden, Haga, Kungshöjd eller affärsstråken kring Avenyn.

Hall
+
Från Olivedalsgatan bjuds man in genom en vacker och väl tilltagen ekport och vidare in genom en pampig portgång där de boende har sina postfack. Trapphuset gör ingen besviken, tidstypiskt renoverat med klinker och sober färgsättning. Hissen tar dig bekvämt från entréplan raka vägen upp till ytterdörren på fjärde våningen. Innanför lägenhetens entrédörr, en rejäl säkerhetsdörr i tidstypisk stil, ges gott om plats för förvaring av ytterkläder och skor i en platsbyggd garderob samt skoskåp. Längre in i hallen finns även en rymlig klädkammare. Hallen sträcker sig genom hela lägenheten och blir navet i detta hem. Tack vare den genomgående planlösningen flödar ljuset in från flertalet dörröppningar och hallen upplevs som luftig och inbjudande med flera möjligheter till möblering. Alldeles innanför ytterdörren ligger ett grafitgrått klinkergolv - både snyggt och praktiskt. Längre in i hallen ligger en massiv ekparkett som även återfinns i övriga lägenheten. Väggarna är tapetserade i ett härligt mönster och i taket sitter rikligt med dimbara spotlights.

Sovrum
+
Det största sovrummet nås direkt ifrån hallen och är nästan lyxigt tilltaget. Ett rejält fönster- och dörrparti släpper in rikligt med ljus och leder ut till balkongen. Tack vare det fria söderläget har man sol här från tidig morgon till en bra bit in på kvällen. Här uppifrån ges en trevlig vy ner över kvarteret och bort mot Slottsskogens grönska över taken mittemot. Balkongen rymmer både stolar och bord samt gott om växter. Sovrummet ger utöver en stor dubbelsäng med sängbord, även plats för en arbetsplats eller annat möblemang. På båda sidorna av dörren till sovrummet finns det bra förvaringsmöjligheter i form av fyra garderober. En bra bit upp ramas taket in av bred stuckatur med tillhörande takrosett, vilket fint framhävs av den varmgrå färgen på väggarna. Golvet pryds av massiv ekparkett som är genomgående i hela lägenheten.

Vardagsrum
+
Från det stora sovrummet, via pardörrar når man det härliga vardagsrummet. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel samt ett matsalsbord om så önskas. Två höga fönster i söderläge ger rikligt med ljus och den generösa takhöjden om nära tre meter ger en luftig känsla. Ena väggen pryds av en vacker kakelugn - ett smycke i sig men också i utmärkt funktion. När Göteborgsregnet piskar mot fönstren kryper man gärna upp med en bra bok framför den sprakande elden som sprider både värme och en härlig mysfaktor. Väggarna är målade i en ljus kulör och golvet består även här av massiv ekparkett.

Kök
+
Ett riktigt trevligt sällskapskök med stort fönsterparti mot innergården. Här kan hela familjen samlas kring matbordet. Köksinredningen kommer från HTH - vitt, stilrent och praktiskt. Gott om arbetsytor och förvaring i de handtagslösa skåpen och lådorna. Vitvarorna kommer alla från Siemens, rostfritt och inbyggt. Induktionshäll ger bäst resultat vid spisen. Varmluftsugn och mikro i bra arbetshöjd, integrerad diskmaskin, fläkt från Fjäråskupan och nedsänkt diskho i arbetsbänken. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och golven består av enstavig ekparkett.

Sovrum
+
Det mindre sovrummet är beläget innanför köket, med två fönster mot den lugna innergården. Här ryms en 1,20 m bred säng, en ordentlig arbetsplats eller barnsäng. Bakom dörren finns det gott om förvaring i de inbyggda garderoberna med skjutdörrar. Trapphusets rundning gör att bortre väggen är vackert välvd och en fondtapet i ett härligt rutmönster i en ljusgrön nyans ger ett ombonat intryck. Resterande väggar är målade i en ljus nyans och massiv ekparkett pryder golvet.

Badrum
+
Badrummet är väl tilltaget och smakfullt, även det helrenoverat i slutet av 2011. Väggarna är kaklade i vitt med stora rektangulära plattor och på golvet ligger klinker i en mörkare grå nyans med underliggande golvvärme. I ena hörnet finns en rymlig inkaklad duschhörna med glasdörr och alldeles utanför erbjuder handdukstorken varma handdukar. Kommod samt översittande spegelskåp med inbyggd belysning kommer från Aspen. Här finns även en egen tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare från Siemens samt ovansittande arbetsyta och förvaringsskåp - skön vardagslyx. I taket finns gott om dimbara spotlights.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Förening

Brf Landeriet Olivedal

Brf Landeriet Olivedal förvärvade fastigheten Olivedal 8:6, belägen på hörnet av Alfhemsgatan och Olivedalsgatan, så sent som 2011. Föreningens hus anno 1909, ett klassiskt tegelhus i 5 våningar med inredd vind, rymmer idag 24 st lägenheter varav samtliga upplåts med bostadsrätt. Lägenheterna är fördelade på 3 st tvåor, 15 st treor, 5 st fyror och 1 st femma vilket ger en trevlig blandning av boende i huset. Utöver lägenheterna har föreningen även 3 st hyreslokaler i markplan och av totalytan om 2 906 kvadratmeter utgör 2 615 kvadratmeter boyta medan lokalytan utgör 291 kvadratmeter.

Ekonomi
Brf Landeriet Olivedal är en relativt ung förening och i samband med bildandet till en bostadsrättsförening gjordes en ekonomisk plan. Denna ekonomiska plan har föreningen följt, över förväntan till och med. Resultatet för 2012 var ett positivt resultat om ca 259 000 kr och för 2013 blev vinsten ca 355 000 kr. Att föreningen de senaste åren gjort ett negativt resultat beror på de nya avskrivningsreglerna där avskrivningarna gått från 120 000 kr till strax över 1 mkr. Likviditetsmässigt ser det däremot mycket bra ut för föreningen och man har knappt 2 mkr i kassan. Föreningens tre lokaler står för ca 25 % av föreningens intäkter och alla tre är i dagsläget uthyrda. Under 2016 amorterade man 1 mkr på de långfristiga skulderna som nu uppgår till 18 mkr, vilket motsvarar ca 6 880 kr per kvadratmeter bostadsrättsyta. Man diskuterar även att betala av ytterligare ett av de mindre lånen innan årsskiftet, men beslut om det är inte taget ännu. Det totala taxeringsvärdet uppgår till ca 83,3 mkr varav ca 50,5 mkr avser byggnad och ca 32,8 mkr avser mark. Avgifterna sänktes med 10 % fr.o.m. 2016-07-01 efter att ha legat oförändrade sedan förvärvandet 2011. I dagsläget finns inga ytterligare avgiftsförändringar beslutade och den genomsnittliga avgiftsnivån ligger på ca 480 kr/kvadratmeter/år. Sammanfattningsvis har föreningen en mycket sund ekonomi och ett ovanligt välskött hus.

Utförda renoveringar
Denna fastighet är unik i sitt skick och utförande. Under drygt fem års tid har huset genomgått en totalrenovering. Allt har renoverats smakfullt, hantverksmässigt och tidstypiskt för att bevara känslan från 1909 då huset från början uppfördes. Grundförstärkning är genomförd. Hiss har installerats. Taken är bytta (zink och skiffer). Alla portar, entréer och trapphus renoverade. Fasaden är renoverad. Nya säkerhetsdörrar installerade. Balkonger från de flesta lägenheter har byggts ut mot gatan. All el (i väggar och tak, infräst el med automatsäkringar och jordfelsbrytare) och alla vatten- och avloppsstammar är bytta. Nya fönster med isolerglas är installerade. I lägenheterna är alla badrum, kök, ytskikt, el, stuckaturer, takrosetter och kakelugnar renoverade. Under 2014 gjordes en garantibesiktning av samtliga lägenheter och alla eventuella anmärkningar åtgärdades under våren 2015. Kort sagt är hela fastigheten i absolut toppskick. Under 2015 har man även byggt en gemensam uteplats inne på gården och nya planteringar.

Kommande renoveringar
Då huset är i så fint skick planeras inte några större renoveringar inom den närmsta tiden.

Övrigt
Husjuristerna sköter föreningens ekonomiska förvaltning och Kungsrikets Fastighetsservice har hand om den tekniska förvaltningen inkl. fastighetsskötsel. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa där även bostadsrättstillägget ingår. Föreningen äger sin mark och påverkas därmed inte av ev höjda tomträttsavgälder. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgiften betalas av köparen och ev pantsättningsavgift av pantsättaren.

Föreningens medlemmar har genom en samfällighet tillgång till en ovanligt stor och grönskande gård som delas av föreningarna i kvarteret. Här finns uteplatser, lekplats för barnen, grillplats och många olika sittgrupper. På gården finns det även sopsortering och cykelparkeringar.

Det finns ingen gemensam tvättstuga, alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare.

I avgiften ingår 100 Mbit bredband genom fiber från Telia samt ett stort TV-utbud.

Boendeparkering gäller i området (www.trafikkontoret.goteborg.se). P-plats i närliggande garage finns annars att hyra omgående.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas isoler

Energiprestanda: Ingen deklaration har utförts

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!