Olivedalsgatan 20

Utmärkt planerad tvåa som går att nyttja som 2,5:a i ett perfekt, lugnt Linnéläge. Fin trettiotalslägenhet med många originaldetaljer utsökt bevarade, såsom brädgolv, ekparketter, takrosetter, djupa marmorfönsterbräden mm. Underbar, grönskande innergård och fin välhållen fastighet i en mycket stabil och välskött förening.


Olivedalsgatan 20

Bostadsrätt

2 + kök

2925 kr/mån

1.5 av 5 (hiss finns)

61kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Med det perfekta läget på övre delen av Olivedalsgatan, har Alvhem nöjet att presentera en mycket smakfullt renoverade tvåa. En och en halv trappa upp erbjuder kvadratsmarta ytor mycket funktion och känsla. Genomgående planlösning med vardagsrum in mot gården och kök samt sovrum mot lugna Olivedalsgatan. Den inre hallen är rymlig och ger funktionen av en 2,5:a med plats för skrivbord, bokhyllor eller dylikt. Allt är renoverat de senaste åren och jag har haft förmånen att följa förvandlingen. Från det att nuvarande ägare köpte den för sju år sedan till nu.
Under tjocka terrakottaklinker har fina originalbrädgolv tagits fram, lagats, slipats och behandlats. Där det under 80-talet tagits bort originallister och ersatts med släta lister, har nuvarande ägare åter igen bytt ut dessa och frästa nya lister efter originalen från 1930. Allt man egentligen kan tänkas önska sig finns här - vitoljade brädgolv, spegeldörrar, djupa fönsterbänkar i kalksten, stavparkett i fiskbensläggning, två rymliga klädkammare. Köket är så sent renoverat som i år badrummet från 2016.

Föreningens innergård är värd ett eget stycke. Med fina planteringar, sittgrupper och grill, blir detta en oas att vara på efter långa dagar på jobbet. Koppla av och njut av fågelsången mitt i Linnéstadens puls. Eftersom gården är stor når solens strålar hit större delen av dagen och kvällen. Annars har ni Slottsskogen bara några hundra meter bort. Genom stora investeringar i föreningens trapphus har en genuin trettiotalskänsla återskapats med målningar, fina portar och mycket bra belysning. Föreningens historia är lång och dess ekonomi mycket god.

Hall
+
Efter att ha avnjutit trapphuset så välkomnas du av en gedigen säkerhetsdörr som skapar lugn. Här möts du av fina vitoljade originalbrädgolv som ger en positiv känsla så snart man satt ner sina fötter på dem. Plats finns för avhängning samt möbel och/eller spegel. Hallen binder tillsammans med den inre hallen ihop hela lägenheten. Listverk är i original och redan här ser man att inget har lämnats åt slumpen.

Kök
+
Till höger från hallen når man köket. Ett fantastiskt jobb har gjorts på detta kök med många timmars planering för att maximera det både funktionellt men även estetiskt. Resultatet är slående med mycket förvaring och bra arbetsytor. Här finns värmluftsugn, induktionshäll med översittande fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. I ett av överskåpen sitter ett eluttag, färdigt för att kunna sätta in en microvågsugn. Intill fönstret erbjuds plats för ett matbord. Golvet består av vitoljad gran från 1930 och väggarna är vitmålade. Trapphusets rundning gör sig påmind och ger karaktär åt hela rummet

Sovrum
+
Öppna spegeldörren med de vackra handtagen in till sovrummet. Rummet är stort nog för att rymma en dubbelsäng. Förvaringen är löst genom en rymlig klädkammare som byggts till i tidstypisk stil. Visste man inte om det skulle de flesta tro att den är i original och alltid stått där.
Sovrummet vetter åt norr och lugna Olivedalsgatan. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger samma vitoljade grangolv som i köket och hallen.

Vardagsrum
+
I förlängning till den inre hallen följer vardagsrummet som ligger rofyllt in mot gården i söder. Eftersom lägenheten ligger en och en halv trappa upp så blir närheten till gården härligt närvarande. Här kan du njuta av grönskan och slå upp fönstren på vid gavel och släppa in söderljuset. I rummet återfinns mycket vackra originaldetaljer i form av massiva ekparketter i fiskbensläggning, högt i tak, djupa fönsterbräden i original, takrosett och fina snickerier - allt i väldigt bra skick. Övriga lägenheter har balkong från detta rum, föreningen har gett sitt godkännande till en byggnation, men det är upp till blivande köpare att ansöka om bygglov samt bekosta byggnationen (äldre beslut från 2008).

Inre hall med klädkammare
+
Ett perfekt litet bonusrum som idag används somn kontor av lägenhetsinnehavaren som jobbar mycket hemifrån. För den som vill så går det även utmärkt att bygga sitt eget lilla bibliotek här. Ytterligare en klädkammare gör att klädförvaringen löser sig smidigt.

Badrum
+
Lyxig hotelkänsla infinner sig när man går in i badrummet. När man gjorde om badrummet i fjol, så byggde man ihop det med en klädkammare för att på så vis göra det ovanligt stort. Stora laserskurna plattor med minimal fog, vägghängd toalett, stort och exklusiv handfat med ovansittande spegelskåp. Gamla klädkammaren har gett plats åt en väl tilltagen duschdel, i dess tak finns det en stjärnhimmel.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!