Olivedalsgatan 18

En välplanerad 20-talslägenhet på våning 3, med mycket originaldetaljer och charm. Kök och vardagsrum i fil. Stor balkong i rakt söderläge mot lummig innergård. Extremt stark förening med låga avgifter inklusive bredband. Hiss finns.


Olivedalsgatan 18

Bostadsrätt

2 + Kök

1999 kr/mån

3 av 5 (hiss finns)

52.5kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Mycket välplanerad tjugotalstvåa, med ett fantastiskt läge i hörnhuset Olivedalsgatan och Alfhemsgatan. I de lugnaste och mest välbevarade kvarteren i Linné med slottskogen som närmsta granne.
Lägenheten är genomgående med fönster åt två väderstreck. Mycket av charmen från 1920-talet finns bevarad och i fint skick. Såsom stram stuckatur, djupa fönsternischer, klädkammare samt stavparkett och brädgolv. Kök och vardagsrum i fil med möjlighet att öppna upp för att skapa en öppen planlösning.

Till lägenheten hör ett vinds och ett källarförråd.

Föreningen är en historia för sig. Med sin långa bakgrund och exceptionellt goda ekonomi utgör den en av de stabilaste föreningarna i Göteborg. Och dess siffror talar verkligen sitt tydliga språk. En extremt låg belåningsgrad kombinerat med goda intäkter från lokaler är ett vinnande koncept. Avgifterna har sänkts - i flera omgångar! Trots fastighetens utmärkta läge mitt i Linné bjuds de boende på en avkopplande gårdsmiljö. Hur många innergårdar kan skryta med vinbärsbuskar, plommon- och äppelträd? Dessutom finns Slottsskogens alla promenadstråk, Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten.

Hall
+
Hissen tar dig upp till våning tre och stannar precis utanför ytterdörren. Väl innanför dörren möts man av hallen som med ingång till alla rum blir lägenhetens nav. Rakt fram finns en praktisk klädkammare med plats för ytterkläder och skor. Hallen har även utrymme för hallspegel och mindre förvaringsmöbel. Väggarna är vitmålade och golvet pryds av oljad stavparkett i original.

Kök
+
Köket som är inrett med både över- och underskåp erbjuder gott om förvaring. Köksluckorna går i vitt och ovanför bänkskivan sitter vitt kakel. Bänkskiva av mörk sten ger tyngd åt allt det vita och kombineras fint med diskbänk i rostfritt. Köksmaskinerna består av kyl och frys från Gorenje, gasspis och ugn från Glem-gas samt integrerad diskmaskin i arbetshöjden. Väggarna är ljust gråa och på golvet ligger vitmålade plankor. Vill man skapa mer rymd finns möjlighet till öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Vardagsrum
+
Vardagsrummets storlek och rektangulära form gör rummet lättmöblerat. Här finns plats för soffa, tv-möbel och matsalsbord. Golvet pryds av oljad stavparkett i original och väggarna är målade i vitt. Fönsternischen är djup och i massiv kalksten.

Sovrum
+
Sovrummet ligger avskilt från de sociala ytorna och vetter in mot den lugna innergården. Genom helglasade balkongdörrar nås balkongen i soligt söderläge. På balkongen finns utrymme för utemöbler och planteringar. De stora glaspartierna tillsammans med ljusa väggar och vitmålade plankor gör att rummet känns både ljust och rofyllt. Här finns plats för både säng och arbetshörna. Förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en inbyggd klädkammare. Om man önskar går det att skapa ännu mer förvaringsmöjligheter här.

Bad
+
En vacker spegeldörr från hallen leder dig in till badrummet. Väggarna är halvkaklade i vitt och på golvet ligger klinker. Här finns dusch, wc, badrumsskåp och kommod med ovansittande spegel. För den som önskar, finns plats för tvättmaskin.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!