Olivedalsgatan 18

Bo som bäst på en av Linnés mest attraktiva adresser. Här erbjuds en etta ca 35,5 kvm med en mängd bevarad charm i form av vitmålat brädgolv, originalsnickerier och vackra bevarade fönster. Förening med exceptionellt god ekonomi. Endast 1431 kr i avgift inkl. bredband. Hiss finns


Olivedalsgatan 18

Bostadsrätt

1 + kök

1431 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

35.5kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Tjugotalet är känt för sin sparsmakade stil vilket verkligen har bevarats i detta hem. Med fokus och känsla för det estetiska, fint hantverk & stort engagemang har lägenhetsinnehavarna låtit skapa ett hemtrevligt boende. Samtliga ytskikt, badrum & kök är i väldigt gott skick efter smakfulla renoveringar. Blandningen mellan det nya och ursprungliga gör lägenheten mycket tilltalande.

Föreningen är en historia i sig. Med sin långa bakgrund och exceptionellt goda ekonomi utgör den en av de stabilaste och starkaste föreningarna i Göteborg. Och dess siffror talar verkligen sitt tydliga språk. En extremt låg belåningsgrad kombinerat med goda intäkter från lokaler är ett vinnande koncept. Avgifterna har sänkts - i flera omgångar och bredband ingår i avgiften. Trots fastighetens utmärkta läge mitt i Linné bjuds de boende på en avkopplande gårdsmiljö. Hur många innergårdar kan skryta med vinbärsbuskar, plommon- och äppelträd? Dessutom finns Slottsskogens alla promenadstråk, Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten.

Redan i trapphuset slås du av hur välhållen denna 20-talsfastighet är. Trappräcke, dörrar, hiss och färgskala är alla varsamt renoverade och skänker den strama känsla som man eftersträvar i ett hus från den här tidsepoken. På varje våningsplan finns de karaktäristiska små vädringsbalkongerna, perfekt för en klaffstol och en kopp kaffe. Läget mot söder är optimalt under årets ljusa månader.
På tredje våningen (med hiss) ligger en ovanligt trivsam etta. Lägg därtill klassiska 20-talsdetaljer så som höga fönster, platsbyggda skåp, original lister etc.

Hall
+
Hallen som möter dig bjuder på vita väggar, en väl tilltagen takhöjd och klassiskt vitmålade brädgolv. Plats för avhängning av jackor, skor och väskor finns till vänster om entrédörren. En bit in i lägenheten breddas hallen och ger utrymme för en arbetsplats eller ytterligare förvaring. Det finns även en rymlig garderob bredvid köksdörren.

Kök
+
Rakt fram från hallen öppnar köket upp sig. Här har den nuvarande ägaren valt att behålla den charmiga 20-talsstommen med rejäla luckor och höga överskåp. Dessa har sedan kombinerats med ett mönstrat kakel och en köksbänk i kompositsten. Köksmaskinerna består av gasspis med ugn, fläkt samt kyl och frys som är undangömda i ett vackert original skafferi. Väggarna är vita, likaså plankgolvet. I kökets bortre ände finns ett högt fönster med tidsenliga beslag och en rustik fönsterbräda i mörk sten.

Vardagsrum
+
Från hallen når man även lägenhetens allrum. Här möblerar ni enkelt med säng precis när ni kommer in och soffa invid fönstret. Dess storlek ger möjlighet till att skapa en avskild sovalkov. Till höger om fönstret finns en bevarad garderob och det är denna tillsammans med fönsterbräde, gjutjärnselement och takrosett som ger rummet sin karaktär. Lägenheten känns harmonisk och avskild från stadens vimmel.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger lägenhetens badrum. Här ryms en duschhörna, wc-stol och kommod med ovansittande spegel. Invid toaletten finns plats om man skulle vilja installera tvättmaskin. Väggarna är till häften kaklade i vitt och på golvet ligger sandstensfärgad klinker.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!