Olivedalsgatan 16

Ovanligt vacker och smakfull lägenhet i välhållen fastighet på eftertraktad adress i Linné. Belägen på högsta ordinarie våningsplan med höga fönster mot väster. Alla listverk, golv, dörrar, stuckaturer är i original. Låg avgift & hiss.


Olivedalsgatan 16

Bostadsrätt

2 + kök

2377 kr/mån

5 av 5 (hiss finns)

63kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Linné benämns ofta som "staden i staden". Med sitt breda utbud, varierande bebyggelse och rikliga grönska är det en beskrivning som känns träffsäker. På Olivedalsgatan 16, två gator norr om Linnéplatsen, döljer sig en förening vars historia är lång där huset har drivits i privat ägo sedan 1930. Tack vare detta är både skicket på fastigheten och föreningens ekonomi god. Alla renoveringar har utförts med en varsam hand och föreningen har varit mån om att behålla den ursprungliga 20/30-talskaraktären. Detta är något som märks tydligt. Redan i trappuppgången slås du av hur välbehållen fastigheten är med tidstypisk hiss, rustika trappsteg av sten, svart smidesräcke och tidsenliga färgsättningar.

Högst upp i huset på hörnet av Olivedalsgatan/Alfhemsgatan ligger denna välbevarade lägenhet om 63 kvadratmeter. Den klassiska 20/30-talsandan genomsyrar lägenheten med vackra golv i fiskbensparkett, djupa fönsternischer med mörka stenskivor, stuckatur, takrosetter, spegeldörrar, originalgarderober och fina listverk. Det höga läget ger tillsammans med fönster mot väster ett härligt ljusinsläpp och vy över takåsarna.

Här behöver du inte lägga tid och pengar på att fräscha upp ytskikten då samtliga ytskikt är mycket väl genomgångna och väggarna är bredspacklade. Färgvalen är genomtänkta och lyfter diskret fram stuckatur och de vita snickerierna i bostaden. Lägenheten har tidigare öppnats upp mellan köket och vardagsrummet vilket blivit väldigt lyckat, ett sällskapskök med en öppen och luftig känsla. Goda förvaringsmöjligheter finns i både hall, kök och sovrum. Till lägenheten finns både ett vinds- och källarförråd.
I trapphuset finns gemensamma balkonger och hiss. Föreningen har precis byggt i ordning en lyxig bastu som man har tillgång till som medlem i föreningen.

Olivedalsgatan har byggnation främst från det förra sekelskiftet. Vissa hävdar att Olivedalsgatan har Linnéstadens bästa läge med några av stadens populäraste restauranger runt kvarteret samtidigt som gatan har väldigt lite trafik. En välsorterad matbutik med delikatessavdelning ligger bara en tvärgata bort och tvärs över finns en ekologisk butik där närproducerat och hållbart lockar många.
Fyra italienska restauranger ligger inom en radie på 200 meter och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Längre ner på gatan kommer en liten fransk bistro som lätt kan bli en favorit.
Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.


Hall
+
Innanför den massiva ytterdörren omfamnas du av en välkomnande och rejäl hall med nymålade väggar och ett ljusmålat originalbrädgolv. De brutna nyanserna på väggarna, i blågrå och svartgrå ton, skapar spänning och framhäver de fina vita listverken och de tidsenliga spegeldörrarna. I taket finner du stram stuckatur och en takrosett. Halldelen är stor och rymmer avhängningsmöjligheter, förvaring och plats för ett skrivbord för den som önskar. Den rymliga klädkammaren huserar idag som ett kryp in för barnen. Överskåp och ett originalskåp ger goda förvaringsutrymmen innanför ytterdörren. Häng av dig jackan och fortsätt in i bostaden!

Badrum
+
I anslutning till hallen, avskilt från de sociala ytorna, finner du lägenhetens badrum. Helkaklade väggar i ljusa toner. Golvet pryds av klinker och en vacker gammal spegeldörr skiljer av badrummet från hallen. Ytan är rymlig och erbjuder idag dusch, handdukstork, handfat med översittande spegel samt wc-stol. Plats finns för ett badkar eller tvättmaskin.

Kök
+
Vidare in i lägenheten finner du köket med separat matplats. Köket renoverades 2012 med vit köksinredning i vinkel. Öppningen mellan kök och vardagsrum har skapat plats för ett större och mer socialt kök. Ovanför bänkskivan av valnötslaminat sitter fasat vitt kakel och spotlights. Golvet utgörs av ljusgrått laminatgolv. Köket är utrustat med induktionshäll och varmluftsugn från Electrolux med översittande köksfläkt (Franke), integrerad diskmaskin och inbyggd micro från Whirpool. Vid matplatsen, och i den gamla öppningen in till sovrummet, finns separat kyl och frys i fullhöjd från Bosch.

Matplats
+
I anslutning till köket finns en mycket trivsam matplats. Detta utrymme är som gjort för umgänge och social samvaro. Här ryms med lätthet ett bord för sex till åtta vänner. Efter middagen känns det naturligt att förflytta sig in till vardagsrummet som ligger intill både köket och matplatsen. Matplatsen ramas in med fina listverk, stuckatur, takrosett och tidstypisk fiskbensparkett.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet bjuder på raka linjer i form av massiv stavparkett i fiskbensläggning, fin stuckatur, takrosett, breda fotlister och ett stort fönsterparti med djup nisch av sten. Västerläget i huset ger i kombination med den generösa takhöjden, ett ljust och luftigt rum. Väggarna är släta och nymålade i en bruten mörkgrå ton som tillsammans med det vitmålade taket ger en neutral bas att inreda efter. Vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp, soffbord, tv-möbel, läshörna och bokhylla.

Sovrum
+
Sovrummet nås idag via vardagsrummet men för den som vill finns möjligheten att öppna upp den igensatta ingången mellan sovrum och matplats. Idag har passagen blivit en praktisk garderob. Ett stort fönster mot väster med nisch av mörk rustik sten vetter ut mot Alfhemsgatan och låter kvällssolen finna sin väg in över den klassiska ekparketten i fiskbensläggning. Den massiva fönsterbrädan ger tillsammans med de bevarade spegeldörrarna den känsla man eftersträvar i ett hus från 1930. I taket finner du stuckatur och takrosett. Ena hörnet erbjuder förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd garderob med en vackert profilerad spegeldörr från husets begynnelse. Sovrummet erbjuder plats för en dubbelsäng, nattduksbord och förslagsvis en fåtölj, skrivbord eller en klädhängare.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!