Olivedalsgatan 15 B

Med bästa läget i Linné finner ni denna sekelskiftestvåa om 78 kvm, högt upp i huset. Generös takhöjd, charmiga nivåskillnader och fönster åt två väderstreck, stor balkong i västerläge med kvällssol. Tyst gårdsläge. Förening med bra intäkter från 3 lokaler och 3 hyresrätter. Hiss finns.


Olivedalsgatan 15 B

Bostadsrätt

2 + kök

3467 kr/mån

3 av 5 (hiss finns)

78kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Alvhem har nu nöjet att presentera en oerhört härlig tvåa högt upp i ett vackert sekelskifteshus med ett lugnt läge mot innergård. Enorm balkong i soligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Stora pampiga rum och stort och socialt kök med plats för middagar med många gäster. Stora rum och olika nivåer gör lägenheten unik och annorlunda. Höga fönster ger ljuset spelrum och den genomtänkta planlösningen i etage gör att detta hem känns större än sina 78 kvm.

Olivedalsgatan har byggnation främst från det förra sekelskiftet. Vissa hävdar att Olivedalsgatan har Linnéstadens bästa läge med några av stadens populäraste restauranger runt kvarteret, samtidigt som gatan har väldigt lite trafik. En välsorterad matbutik med delikatessavdelning ligger bara en tvärgata bort och tvärs över finns en ekologisk butik där närproducerat och hållbart lockar många.
Fem av stans bästa italienska restauranger ligger inom en radie på 200meter skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 6kvm

Entré/hall
+
Efter att ha passerat den upplysta portgången skymtar man gården som i skrivandets stund håller på att byggas om och ta form. I gårdshuset tar du hissen till våning 3. Här välkomnar hallen dig med goda avhängningsmöjligheter. På golvet ligger klinker och väggarna är målade i en grå kulör. Från hallen når du både vardagsrummet, badrummet och en halv trappa upp finns köket.

Badrum
+
Badrummet renoverades -07 i stilren design. Vitt, rektangulärt kakel på väggarna och vitt klinkers på golvet. Badrummet är utrustat med wc-stol, vitt handfat på kommod med ovansittande badrumsskåp med spegel. Duschhörna med vikbara duschväggar i glas. En tvättmaskin löser tvätten för dig. Allt är upplyst med hjälp av infällda spotlights i taket. Ett charmigt fönster gör att du kan duscha till morgonsolen.

Vardagsrum
+
Stort, rymligt, mysigt och härligt. Ett rum att trivas i. Pampig takhöjd på 3,20. De två fönstren vetter åt öster och gör rummet ljust. Här är det som gjort för avkoppling och umgänge då det finns plats för både soffgrupp, bokhyllor, tv-möbel och lite till... Parkett på golvet och tapetserade väggar. En stuckatur ramar in rummet. Högst troligt finns det brädgolv under parketten.

Kök
+
Stort och välplanerat, vitt högblankt med en svart granitskiva. Downlights lyser upp bänkskivan och ger ett bra arbetsljus. Köket är välutrustat med spis med ovansittande fläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Även en vinkyl i fullhöjd finns här. Förvaring finns det gott om i över- och underskåp. Köket har plats för ett rejält matsalsbord och på golvet ligger ett praktiskt klinker i sandfärg. Rummet ramas in av stuckatur och höga listverk.

Sovrum/ balkong
+
Även sovrummet är väl tilltaget med mycket förvaring. Idag står där hela sex garderober. Ett harmoniskt rum som ligger mot den lugna innergården. Sovrummet erbjuder gott om plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang. Idag står här ett skrivbord. Glasade dubbeldörrar leder ut till den ovanligt stora balkongen - drygt 7,5 kvadratmeter och enormt användbar. Här kan lätt 4 personer få plats och njuta av en middag en ljummen sommarkväll! Balkongerna gör att gränsen mellan ute och inne minimeras. Det blir något alldeles extra när balkongen ligger så här fritt och med sol från strax efter lunch till sen kväll. På golvet ligger trall i exklusivt Camaru trä. Det svarta smidesräcket ger balkongen en fin inramning.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!