Nya Varvsallén 22 A

Oerhört charmig och välhållen genomgångslägenhet i byggnadsminnesförklarad och vacker fastighet med herrgårdskänsla. Bevarad tidskaraktär finns i form av fungerande kakelugn, höga fönster med överljus, lister, parspegeldörrar och vackra golv. Lägenheten stoltserar också med ett platsbyggt drömkök, helkaklat badrum och fräscha ytskikt. Här erbjuds en mängd faciliteter för de boende, såsom tillgång till tennisbana, flera grönskande uteplatser, odlingslotter och fruktträd, dessutom är bredband och parkeringsplats inkluderat i avgiften! Välkomna till ett sant drömhem med kvalitéer långt utöver det vanliga.


Nya Varvsallén 22 A

Bostadsrätt

2 + kök

4743 kr/mån

1 av 2 (ej hiss)

88.3kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Hösten är här med sin höga luft, sina härliga färger och sitt lugna tempo och i den vackra naturen vid Nya Varvet är den extra njutbar. Här råder en skön atmosfär där solens strålar letar sig ner bland träden och sprider ljus över de vackra omgivningarna. Lugnet och den genuina känslan är ett faktum och hemmakänslan infinner sig snabbt. Strax efter Kungssten, vid Södra Älvstranden, med bergen och skogen i ryggen och vattnet som naturlig gräns åt andra hållet ligger Nya Varvet med en historia som sträcker sig långt bak i tiden. Här bor du med direkt närhet till såväl goda kommunikationer, klippor, hav, natur, fina promenadstråk, caféer, restauranger och livsmedelsbutiker. Spårvagn 11 går från Nya Varvsalléns hållplats och spårvagn 9 går från Kungssten och tar dig snabbt in till centrum eller till havet och Saltholmen. Buss 91, som går ca 2 minuter från huset, tar dig till Järntorget på ca 12 minuter. Till den vackra fastigheten hör lummiga gräsmattor med två ståtliga lönnar, syrénbuskar och ett körsbärsträd samt en vacker pion-och rosrabatt vid trapporna. På baksidan ligger den privata trädgården med syrénbuskar, prunkande rabatter och många små hemliga ställen där man kan sätta sig i fred om man önskar. För den odlingsintresserade så finns möjlighet att odla då en del av trädgården är avsatt för de av föreningens medlemmar som vill som odla. Genom samfälligheten får man även tillgång till en tennisbana, parkeringsplats och fruktträd.

I dessa historiska kvarter har vi på Alvhem Mäkleri fått förtroendet att förmedla ett hem som onekligen får hjärtat att slå lite snabbare. Vi hälsar välkommen till en välbevarad drömlägenhet med en charm långt utöver det vanliga. En vackert belägen och rymlig tvåa med en mängd originaldetaljer bevarade och ett underbart ljusinsläpp, belägen i ett område med högt kulturhistoriskt värde. Lägenheten som är genomgående i gott skick, stoltserar med högt till tak, höga fönster (varav några med kulturglas), fungerande kakelugn, renoverat kök med plats för många, stuckaturer, spegeldörrar, platsbyggda skåp och vackra golv.

Hall
+
En vacker allé leder upp mot tre ljusgula hus med herrgårdskänsla. Efter att ha gått upp för den gamla stentrappan och klivit in genom entrédörren möts man av ett välskött trapphus och rakt fram finns denna pärla till lägenhet. Direkt innanför ytterdörren ligger handgjorda klinkerplattor från Fired Earth, perfekt när man kommer hem med blöta skor. Längre in ligger massiva brädor som målats i en ljusgrå nyans. Väggarna är klädda med pärlspont och ytskikten målades så sent som förra året. En platsbyggd sittbänk med dold förvaring samt en hatthylla med undersittande krokar tar hand om ytterkläderna. Som om inte det var nog erbjuds ytterligare förvaring i form av både platsbyggt skåp i pärlspont samt en klädkammare.

Kök
+
Otroligt fint och väl tilltaget sällskapskök som utan tvekan är lägenhetens hjärta. Köket blir en naturlig samlingspunkt och här finns gott om plats för matlagning tillsammans med vänner och familj. När middagen är klar kan alla slå sig ner vid ett stort matbord. Här ryms utan problem ett bord med sittplats för 10 personer. Köket renoverades år 2010 och kommer från Kvänum. Det går i en klassisk lantlig stil men erbjuder allt man kan önska i ett modernt kök. Luckorna är vita och ovan bänkskivan pryds väggen av vit pärlspont. Här sitter ett öppet hyllplan med inbyggda downlights som tillsammans med spotlights i taket ger bra arbetsbelysning. Ytterligare två öppna hyllplan erbjuder förvaring av tallrikar, koppar och glas. Bänkskivan av ask är extra djup för maximal arbetsyta och bryter snyggt av mot det i övrigt ljusa köket. Genom det stora fönstret i öst letar sig morgonsolen in och på utsidan breder sig den grönskande allén ut. Köket är fullutrustat med vitvaror av god kvalitet. Här finns kyl/frys högre än standard, induktionshäll, diskmaskin, ugn och fläkt. Samtliga vitvaror kommer från Bosch förutom fläkten som kommer från Franke. Ingenting har lämnats åt slumpen och som bevis på detta finns en extra frontlucka för den som vill byta ut diskmaskinen och låta den smälta in i skåpinredningen. För att skapa mer förvaring har städ- och linneskåp platsbyggts på kökets ena kortsida. Kökets väggar är vitmålade och på golvet ligger massiva brädor behandlade med olja.

Vardagsrum
+
Från hallen når man det ljusa och luftiga vardagsrummet med två stora fönster i soligt västerläge. Direkt när man kliver in i vardagsrummet slås man av all grönska på utsidan fönstren. Här ligger föreningens egna trädgård och villakänslan är påtaglig. Likt lägenhetens övriga rum är även vardagsrummet väl tilltaget. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, tv-möbel och favoritfåtöljen. Längs rummets ena kortsida löper en platsbyggd bokhylla. Det är högt till tak och rummet ramas in av stuckatur i original, golvsocklar och foder i tidstypisk stil. Mellan vardagsrummet och sovrummet finns en bred öppning som låter ljuset spela fritt. Här har tidsenliga pardörrar satts in, både praktiskt och snyggt. Vardagsrummets ytskikt har målats under 2018 och på golvet ligger vitmålad stavparkett.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger lägenhetens sovrum med väggar tapetserade i grönblå nyans. Tapeten kommer från MissPrint och golvet pryds av oljad stavparkett. Sovrummet är stort nog att inrymma dubbelsäng, läshörna, garderob och byrå. I ett av rummets hörn finns den fungerande kakelugnen. Det är den enda kakelugnen i original som finns kvar i huset och här eldas det flitigt om vintern. Med ingång från sovrummet nås en av lägenhetens klädkammare.

Badrum
+
Badrummet nås från den inre delen av hallen och renoverades år 2008/2009. Fondvägg samt duschvägg är klädda i ljusgrön glasmosaik och övriga väggar är kaklade i vitt. På golvet ligger grå klinker med underliggande värmeslingor som värmer gott mot frusna fötter. Badrummet är utrustat med handfat, wc-stol, väggfast spegel, handdukstork samt duschhörna. För den som önskar finns ett badkar (inköpt 2018) som tillhör badrummet. Här ryms gott och väl en tvättmaskin och bredvid varmvattenberedaren är det förberett för installation.

Övrigt
+
Till lägenheten hör två källarförråd och önskas mer förvaring finns möjlighet att hyra en bod via samfälligheten som föreningen är medlem i. Parkeringsplats ingår i avgiften och är belägen nedanför föreningens trädgård. Här finns även besöksparkering och skulle garageplats vara av intresse finns möjlighet att ställa sig i kö via samfälligheten. Plats för cyklar och barnvagnar finns i källarens västra del. Föreningens lättbokade tvättstuga är utrustad med maskiner från Miele. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. Soprum samt rum för trädgårdsredskap finns i separat byggnad i nära anslutning till huset.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sofia Täng

Mäklarassistent

0766-44 66 12

sofiat@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!