Nordostpassagen 10

Kräsen och inte beredd att kompromissa med vare sig hiss eller hejdundrande utsikt? Välkommen upp till takvåningen med terrass om cirka 20 kvadrat på plan 10. Ingen insyn överhuvudtaget, men full koll på precis hela Göteborg. Villakänsla mitt i stan. Stor brf med flertalet kvarvarande hyresrätter. Hiss hela vägen ner till ledig garageplats i föreningen. Bygglov för inglasning för del av terrassen.


Nordostpassagen 10

Bostadsrätt

2.5

53kvm

3485 kr/mån

10 av 10 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

3 990 000 kr

Andelstal: 3.9% Lägenhetsnr: 0312 Driftkostnader: 4500 kr/år varav El: 2000 kr / Försäkring: 2500 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Vanudå? Alvhem förmedlar lägenhet i modern fastighet? Ibland gör vi undantag - och detta är ett fantastiskt sådant. Takvåningen i Nordostpassagen alldeles vid foten av Oskar Fredriks kyrka, kunde vi inte motstå. Eller vad sägs om terrass om ca 20 kvm, överlägsen utsikt, lyxigt badrum med tvättmaskin - och fönsterpartier från golv till tak?

Total frihet, noll insyn, maximal utsikt!

Så välkommen till ett alldeles unikt hem på toppen av Linnéstaden. Vi tar strax hissen upp till plan nio. Därefter ett par lätta steg till tian. Vi talar alltså inte om en vanlig vindslägenhet. Nej, detta är klassen bättre: en takvåning som stod klar så sent som 2011. Lägenhetens golvyta är 53 kvadratmeter, varav 4 är biarea, vilket ger totalt 49 kvadrat boarea.

Lägenheten i mycket stabila och omtyckta brf Nordosten (226 lägenheter!) har mycket av det som gör livet extra gott. Till exempel:

* Terrass i vinkel med en oslagbar vy över vårt goa Göteborg. För er som gillar att ha fester, att grilla, att sola, att bara leva ostört, nu har hittat rätt.
* Lägenhetens radiatorer är nedsänkta i golven, vilket ger ett rent intryck.
* Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum – och så ständigt detta underbara ljus.
* Dessutom finns bygglov för den som önskar glasa in en del av terrassen.

Nuvarande innehavare har bott i lägenheten i sju år. Och risken – eller chansen – att den som flyttar in härnäst kommer att bo kvar minst lika länge. När man väl satt sin fot i detta hem är svårt att släppa taget. Det är alltså en fullständigt unik möjlighet att förvärva en takvåning i ett av Göteborgs bästa lägen.

Godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med sina många krogar- och kaféer - och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns välutrustade butiker i det absoluta närområdet.

Hall
+
Vi blippar in oss i trapphuset, kollar posten i de snygga postfacken och tar hissen upp. Lägenhetens säkerhetsdörr går igen med ett tryggt klick och lägenheten välkomnar med oväntad rymd, glasväggar och spännande vinklar. I hallen finns avhängning samt förvaring.

Vardagsrum
+
Glas från golv till tak, enhetlig parkett och ett alldeles underbart lugn infinner sig häruppe. För er som är vana vid villalivet med uteplatser och avskildhet, blir det förmodligen inte bättre än så här. De glasade fönsterpartierna ger en näst intill svävande känsla och suddar effektivt ut gränsen mellan inne och ute. Med Oscar Fredrik i fonden och blå himmel på fotograferingsdagen visar sig lägenheten från sin allra bästa sida. Den genomgående planlösningen gör att ljuset även strömmar in från terrassen på motstående sida. Öppna terrassdörren och släpp in sensommarvärmen!

Terrass
+
En förlängning av vardagsrummet och det soligaste läge man kan tänka sig. På golvet ligger kirai, ett odlat ädelträ - och här finns plats för både odlingar, grill och utemöbler. Imponerande cirka 20 kvadratmeter stor. Med blicken i fjärran kan vi få en geografilektion över stadens landmärken. Ett flertal kyrktorn, Skansen Kronan, värmeverket, Kungshöjd. Göteborg visar upp hela sitt register.

Kök
+
Vedum levererade köket nytt 2011 och allt är fortfarande i mycket bra skick. Vitvarorna har bytts ut under hand: micro från Bosch 2017, diskmaskin från Siemens 2017, spis och kyl/frys från Electrolux 2011. Nuvarande ägare lät förra året skärma av köket med en snyggt glasad vägg och skapade på så sätt ett arbetsrum. Väggen är inte fäst i golvet, vilken gör den lätt att ta bort för den som vill ha en ännu öppnare planlösning.

Badrum
+
Badrummet inrymmer dusch wc-stol, handfat med vattenfallsblandare, kommod från Aspen och handukstork. Kakel hela vägen upp till tak och under golvklinkret finns värme. Badrummet är från 2011 när lägenheten byggdes och är uppfört enligt gällande normer. Här också en kombinerad tvättmaskin med inbyggd tumlare och automatisk dosering från Miele (2017).

Sovrum
+
Sovrummet ligger aningen avskilt nära badrummet. Utsikt upp mot Masthugget. Så ljust, så mysigt, så högt! Snyggt inbyggda garderober längs ena väggen.

Övrigt
+
Till lägenheten medföljer ett källarförråd om cirka 7 kvm. Garage Garageplats kan hyras för 740 kr/mån. Tvättstuga finns i källaren och inrymmer tre tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. Tvätttid går enkelt att boka via en app eller via nyckelbricka på terminalen utanför tvättstugan.
Kabel-tv, värme, vatten och bredband via fiber (1000 mbit/s) ingår i månadsavgiften.

Förening

Brf Nordosten

Brf Nordosten äger sedan 2006 fastigheten Olivedal 5:24. Fastigheterna bebyggdes 1967 och består av 3 flerbostadshus med adresserna; Nordostpassagen 10,12,14,16, 18, 20, 22, 24, 33, 35, 37, Vegagatan 9, 13,15 samt Jungmansgatan 16. Förening består av 182 lägenheter med bostadsrätt samt 36 lägenheter och 25 lokaler med hyresrätt. Fastighetens totala yta uppgår till 18 544 kvm, varav 14 660 kvm utgör bostadsyta och 3 884 kvm utgör lokalyta.


Ekonomi:
Föreningens ekonomi är stabil med goda hyresintäkter från 25 lokaler och 36 lägenheter med hyresrätt. Dessa lägenheter är en dold tillgång och inbringar frisk kapital den dagen de säljs. Tre stycken har sålt under 2013 och har gett ett tillskott på dryga 6,1 msek. Föreningen har 6 lån om totalt ca 201 msek. Fastighetens taxeringsvärde uppgår till ca 335 msek varav byggnad utgör ca 201 msek och mark ca 134 msek. Inga planerade avgiftsjusteringar.

Utförda renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2008 och sträcker sig till 2018. 2008 spolades rörstammarna. Ventilation sågs över 2009-2012 (asbestsanering av frånluftskanaler samt OVK-besiktning). Renovering av tvättstuga samt byte av vissa maskiner skedde 2009-2012, fasaderna sågs över 2009-2011 (omfogning, tvättning och hydrofobering), balkonger renoverades 2009-2011, 2010 bytte man till rörelsestyrda belysningsarmaturer med lågenergilampor. Under 2010-2011 byggdes 18 nya "top-floor" lägenheter, de sista stod inflyttningsklara under hösten 2011 .På Nordostpassagen 35 är en lokal omgjord till två bostadsrätts lägenheter, som sålts under 2012(ca 50 resp 70 kvm). Relining i nummer 10 gjordes 2018.

Kommande renoveringar
Målning och uppfräschning av trapphusen planeras till 2019.

Övrigt:
Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Fridhem-Johannedal Samfällighetsförening och Vegastaden Sopsug Samfällighetsförening. Föreningens andel är 35,84 %. Samfälligheten förvaltar mark och garageytor/sopsug. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Primär Fastighetsförvaltning sköter fastighetsskötseln. Överlåtelseavgift betalas av köparen.

Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida www.brfnordosten.se

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Miljonprogram

Byggnadsår: 2011

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: Ingen deklaration har utförts

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!