Nordhemsgatan 74

Etta blev tvåa. Trångt kök blev öppen planlösning och mysigt sovrum. Välkommen till sekelskiftesdrömmen på bästa Linnéadress mitt i Nordhemsbacken. Nyslipade brädgolv, kakelugn och totalrenoverade ytskikt. Hiss finns!


Nordhemsgatan 74

Bostadsrätt

2 + kök

2753 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

41kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Vilken gata i Linnéstaden har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet? Svar: Nordhemsgatan! Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. Mitt i Nordhemsbacken har vi nu nöjet att visa en personligt inredd tvåa med öppen planlösning och alldeles nyrenoverade ytskikt. Brädgolvet från 1904 är slipat och oljat, väggarna snyggt målade.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med stort utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk bara några steg nerför backen.

Välkommen till ett av stadsdelens allra bästa lägen och ett vackert hem mitt i Göteborgs San Franciscobacke. Nordhemsgatan 74 är ett välrenoverat hus från 1900-talets början och föreningen har ägt huset sedan år 2004. Väl innanför den röda träporten slås man av lugnet. Det är ljust och allmänt härligt! Och trots att vår lägenhet ligger bara några steg från stadens brus, kan man verkligen inte tro att man befinner sig mitt i rikets andra stad.

Lägenheten (på plan 2 av 5) genomgick en större förvandling när nuvarande ägare flyttade in för åtta år sedan. Köket flyttades ut till vardagsrummet, vilket skapade ett riktigt mysigt sovrum med plats för både dubbelsäng och garderober. Den nya öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum är som gjord för både många runt spisen och kompisar som pluggar ihop. Samtidigt byttes lägenhetens elsystem. Klicka på Bokavisning - ni kommer att gilla detta!

Hall
+
Nordhemsgatan 74 är en av endast tre sekelskiftesfastigheter på gatan som har hiss. De övriga är nummer 52 och nummer 68. I hallen ligger det gamla plankgolvet kvar. Nyslipat och oljat. Vita väggar och plats för ytterkläder och förvaring.

Sovrum
+
Här låg alltså det gamla köket innan de nuvarande ägarna byggde om lägenheten. Stort fönster ut mot gatan och rummet är stort nog för en riktig dubbelsäng. Garderoben rymmer både dina och din partners kläder.

Vardagsrum och kök
+
Kan det bli mysigare än så här? Förmodligen inte. Plats för soffa, fåtölj, matbord - och så två höga fönster med överljus. Ljusgrå väggar, nyslipade brädgolv, stuckatur och takrosett. Så charmigt, så annorlunda. Köket sattes in vid ombyggnaden 2010 och känns fortfarande riktigt fräscht. På frågan om diskmaskin finns svarar vi ja.

Badrum
+
Badrummet är inte nyrenoverat, men har fått en rejäl uppfräschning under sommaren. Våtrumsmatta på golvet och vitt kakel hela vägen upp till taket. Handfat med översittande spegelskåp.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 6 kvadratmeter.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!