Nordhemsgatan 72 B

Socialt planerad vindstvåa om 57 kvadrat knäpptyst belägen in mot gården i populära Nordhemsbacken. Tidigare bygglov för terrass i rakt söder och utsikt över takåsarna. Flertalet takfönster, takbjälkar och murstock. Helrenoverat badrum från 2014 med tvättmaskin. Brf med välskött fastighet från 1905 och 4 hyresrätter kvar. Ej hiss.


Nordhemsgatan 72 B

Bostadsrätt

2 + kök

57kvm

4088 kr/mån

4 av 4

Enligt överenskommelse

3 500 000 kr

Andelstal: 2.59% Lägenhetsnr: 7218 Driftkostnader: 0 kr/år

Rum för rum

Allmänt
+
På lugna Nordhemsgatan, knäpptyst belägen i gårdshuset, finns nu denna väldisponerade vindstvåa till salu. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en flexibel möblering och inbjuder till en social livsstil. Snedtak, framtagen murstock och synliga takbjälkar ger den rätta vindskaraktären och en mysig ombonad känsla. Läget högst upp bland takåsarna inne på gården i ett vackert sekelskifteshus anno 1905 kan knappast bli mer rofyllt. Lägenheten vetter åt söder med flertalet takfönster och blir därmed fantastiskt ljus. Det finns ett bygglov för en infälld terrass som nu har gått ut, se den alternativa planskissen. Denna skulle, vid ett förnyat bygglov, fällas in i snedtaket vid vardagsrumsdelen i rakt söderläge. Troligtvis går det även att installera en kamin om man så önskar.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med dess enorma utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk bara några steg nerför backen.

Det medföljer ett källarförråd till lägenheten om cirka 4 kvadratmeter.

Hall
+
Efter att ha passerat föreningens prydliga gård och tagit trapporna upp till vindsplanet möts man av en rymlig hall med gott om förvaring genom tre rymliga garderober och bra avhängningsmöjligheter. Härifrån ser man in mot den synliga murstocken i vardagsrummet och vidare in mot sovrummet och till höger nås badrummet. Ett takfönster ger härligt dagsljus och flertalet synliga takbjälkar skapar en härlig vindskaraktär. Ljusa väggar och ekparkett.

Badrum
+
Fräscht renoverat badrum från 2014 i klassiska färger och material. Även här inne har man både takfönster och synliga takbjälkar. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger gråsvart klinker med underliggande värmeslingor. Här finns en tvättmaskin från Siemens (-17) samt ovansittande hyllplan för extra avställningsyta. Stilrent skålformat handfat med kommod och ovansittande spegelskåp. Den rymliga duschhörnan omges av vikbara glasväggar och handdukstorken levererar varma handdukar.

Vardagsrum
+
Hallen leder vidare in till det stora vardagsrummet med öppen planlösning mot köket. Det här är verkligen ett trivsamt rum med mycket vindskaraktär och charmiga vinklar. Här finns gott om plats för både soffgrupp, matplats och en läshörna. Från soffan blickar man ut över Linnés takåsar, vilket ger en kittlande "herre på täppan" känsla. Det har tidigare funnits ett bygglov på en infälld terrass som nu har gått ut och vid ett eventuellt nybeviljande skulle det innebära en terrass om ca 1,40 x 2,15 meter i rakt söderläge. Denna skulle i så fall bekostas av köparen. Två av väggarna har målats i en grågrön ton medan övriga väggar är vita och golvet består av ekparkett.

Kök
+
Köket erbjuder bra förvaringsutrymmen, arbetsytor och en matplats för flera gäster. Klassisk inredning i vinkel med vita skåpsluckor och träbänkskiva. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn med glaskeramikhäll och ovansittande köksfläkt (samtliga vitvaror är från 2014, bortsett från diskmaskinen som är ny från 2017). Den öppna planlösningen ut mot vardagsrummet ger flexibilitet att duka upp med långbord när man blir många till middagen. Här flödar dagsljuset in genom tre fönsterpartier i rakt söder och från matbordet ser man ända bort mot Guldheden.

Sovrum
+
Väl avskilt från lägenhetens sociala delar ligger sovrummet. En fördel med att bo med takåsarna och himlen som närmsta granne är att man inte behöver oroa sig för att bli störd av stadens brus. Lägenheten är tyst och sovrummet inger en trivsam känsla. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande sängbord och förslagsvis en byrå eller arbetsplats intill fönstret. Längs ena väggen finns flera rymliga garderober vilket ger goda förvaringsmöjligheter. Även i detta rum är takbjälkarna synliga och från sängen ser man rakt upp mot himlen genom takfönstret.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Förening

Nordhemsgatan 72-74

Bostadsrättsföreningen Nordhemsgatan 72-74 är en stor och populär förening i två vackra sekelskiftesfastigheter byggda 1905. Föreningen består av 38 bostadsrättslägenheter, 4 hyresrätter och 1 hyresrättslokal. Föreningen förvärvade fastigheterna Olivedal 13:12 och 13:13, år 2004. Byggnadernas totalyta uppgår till 2 798 kvm, varav 2 752 kvm är lägenhetsyta och övriga 46 kvm är lokalyta.

Föreningens ekonomi
Föreningens 4 hyresrätter och hyresrättslokalen står för ca 20 procent av de totala intäkterna. Hyresrätterna är en dold tillgång och kan i framtiden stärka ekonomin ytterligare vid ombildning/försäljning. I dagsläget finns planer på att ombilda hyreslokalen till bostadsrätt för att på så sätt få in ett bra tillskott till kassan. De långfristiga skulderna uppgår till ca 21 mnkr och föreningen amorterar drygt 200 000 kr per år. Det totala taxeringsvärdet är ca 48,3 mnkr, varav 27,6 mnkr utgör byggnad och 20,7 mnkr utgör mark. Under 2013 ombildades en av föreningens hyresrätter till en bostadsrätt, vilket inbringade ca 1 mnkr till föreningens kassa. Föreningen arbetar aktivt med att hålla nere kostnaderna och under 2014 har man förhandlat om mycket förmånliga räntevillkor. Ett av lånen ligger nu till 1,098 % ränta. Nytt system för källsortering gör att föreningen sparar cirka 30 000 kr per år. Nytt avtal med Comhem har dessutom halverat kostnaden för kabel-tv. Föreningen gör tack vare kostnadsminimeringar bra överskott varje år och har idag drygt 2 mnkr på sparkontot. Inga avgiftshöjningar planeras i dagsläget.

Gjorda renoveringar
ROT-renovering genomfördes 1982. Då byttes både el- och rörstammar. Under 2007/2008 putsades fasaden om, taket renoverades och fönster samt plåtar målades. Under 2008 har även fastigheterna energideklarerats. 2010 byggdes balkonger mot innergården (medlemmarna bekostade dessa med egna medel). Två hyresrätter renoverades och en tredje renoverades efter fuktskador. Under 2011 gjordes en OVK besiktning (Obligatorisk Ventilations Kontroll). Portarna har renoverats och takfönster på vind har bytts 2012. Samma år installerades en ny tvättmaskin i tvättstugan. Både 72:ans och 74:ans gårdar har fått ett rejält lyft med bland annat ny bottenplatta, stenläggning och planteringar. Båda gårdarna är dessutom nyligen dränerade. Under 2016 har man bytt ut trapphusentrédörrarna.

Kommande renoveringar
Föreningen har nyligen låtit upprätta en ny underhållsplan och närmast på tur står en renovering av fasden mot gårdarna samt ommålning av fönstren mot både gård och gata. Arbetet beräknas starta i v 13 och vara avslutat lagom till midsommar. Under 2018 kommer underhållsåtgärdar utföras på taken. Medel för samtliga åtgärder finns och man planerar varken att ta nya lån eller förändra några avgifter.

Övrigt
Husjuristerna sköter förvaltningen av föreningen. Uthyrning i andra hand skall ansökas skriftligen hos styrelsen och godkänns för ett år i taget. Föreningen äger fastigheten och påverkas inte av någon tomträttsavgäld. Överlåtelseavgiften betalas av köparen. För mer information om föreningen, se föreningens egen hemsida www.nordhemsgatan7274.n.nu.

Föreningen har två nyligen renoverade innergårdar med flertalet utemöbler, grönska, grillmöjligheter, soprum och cykelställ.
Föreningens tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare (ny 2013) och torkskåp. Det finns även ett styrelserum och cykelförråd i föreningen.
Kabel-tv via Comhem (basutbudet) ingår i månadsavgiften.
Boendeparkering gäller i området (www.trafikkontoret.goteborg.se).

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1905

Ventilation: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 127 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-02-07 00:00