Nordhemsgatan 72 B

Socialt planerad vindstvåa om 57 kvadrat knäpptyst belägen in mot gården i populära Nordhemsbacken. Tidigare bygglov för terrass i rakt söder och utsikt över takåsarna. Flertalet takfönster, takbjälkar och murstock. Helrenoverat badrum från 2014 med tvättmaskin. Brf med välskött fastighet från 1905 och 4 hyresrätter kvar. Ej hiss.


Nordhemsgatan 72 B

Bostadsrätt

2 + kök

4088 kr/mån

4 av 4 (ej hiss)

57kvm

Rum för rum

Allmänt
+
På lugna Nordhemsgatan, knäpptyst belägen i gårdshuset, finns nu denna väldisponerade vindstvåa till salu. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en flexibel möblering och inbjuder till en social livsstil. Snedtak, framtagen murstock och synliga takbjälkar ger den rätta vindskaraktären och en mysig ombonad känsla. Läget högst upp bland takåsarna inne på gården i ett vackert sekelskifteshus anno 1905 kan knappast bli mer rofyllt. Lägenheten vetter åt söder med flertalet takfönster och blir därmed fantastiskt ljus. Det finns ett bygglov för en infälld terrass som nu har gått ut, se den alternativa planskissen. Denna skulle, vid ett förnyat bygglov, fällas in i snedtaket vid vardagsrumsdelen i rakt söderläge. Troligtvis går det även att installera en kamin om man så önskar.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med dess enorma utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk bara några steg nerför backen.

Det medföljer ett källarförråd till lägenheten om cirka 4 kvadratmeter.

Hall
+
Efter att ha passerat föreningens prydliga gård och tagit trapporna upp till vindsplanet möts man av en rymlig hall med gott om förvaring genom tre rymliga garderober och bra avhängningsmöjligheter. Härifrån ser man in mot den synliga murstocken i vardagsrummet och vidare in mot sovrummet och till höger nås badrummet. Ett takfönster ger härligt dagsljus och flertalet synliga takbjälkar skapar en härlig vindskaraktär. Ljusa väggar och ekparkett.

Badrum
+
Fräscht renoverat badrum från 2014 i klassiska färger och material. Även här inne har man både takfönster och synliga takbjälkar. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger gråsvart klinker med underliggande värmeslingor. Här finns en tvättmaskin från Siemens (-17) samt ovansittande hyllplan för extra avställningsyta. Stilrent skålformat handfat med kommod och ovansittande spegelskåp. Den rymliga duschhörnan omges av vikbara glasväggar och handdukstorken levererar varma handdukar.

Vardagsrum
+
Hallen leder vidare in till det stora vardagsrummet med öppen planlösning mot köket. Det här är verkligen ett trivsamt rum med mycket vindskaraktär och charmiga vinklar. Här finns gott om plats för både soffgrupp, matplats och en läshörna. Från soffan blickar man ut över Linnés takåsar, vilket ger en kittlande "herre på täppan" känsla. Det har tidigare funnits ett bygglov på en infälld terrass som nu har gått ut och vid ett eventuellt nybeviljande skulle det innebära en terrass om ca 1,40 x 2,15 meter i rakt söderläge. Denna skulle i så fall bekostas av köparen. Två av väggarna har målats i en grågrön ton medan övriga väggar är vita och golvet består av ekparkett.

Kök
+
Köket erbjuder bra förvaringsutrymmen, arbetsytor och en matplats för flera gäster. Klassisk inredning i vinkel med vita skåpsluckor och träbänkskiva. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn med glaskeramikhäll och ovansittande köksfläkt (samtliga vitvaror är från 2014, bortsett från diskmaskinen som är ny från 2017). Den öppna planlösningen ut mot vardagsrummet ger flexibilitet att duka upp med långbord när man blir många till middagen. Här flödar dagsljuset in genom tre fönsterpartier i rakt söder och från matbordet ser man ända bort mot Guldheden.

Sovrum
+
Väl avskilt från lägenhetens sociala delar ligger sovrummet. En fördel med att bo med takåsarna och himlen som närmsta granne är att man inte behöver oroa sig för att bli störd av stadens brus. Lägenheten är tyst och sovrummet inger en trivsam känsla. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande sängbord och förslagsvis en byrå eller arbetsplats intill fönstret. Längs ena väggen finns flera rymliga garderober vilket ger goda förvaringsmöjligheter. Även i detta rum är takbjälkarna synliga och från sängen ser man rakt upp mot himlen genom takfönstret.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!