Nordhemsgatan 72 A

Högt uppe bland Nordhemsbackens takåsar finns nu en fantastiskt ljus trea om ca 92 kvadrat med österbalkong och utsikt ända bort till Guldheden. Två vita kakelugnar, brädgolv och stuckatur är några av detaljerna som bevarats från 1905. Brf med välskött fastighet och 4 hyresrätter kvar. Hiss finns i granntrapphuset.


Nordhemsgatan 72 A

Bostadsrätt

3 + kök

4665 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

92kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Vilken gata i Linnéstaden har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet? Svar: Nordhemsgatan! Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. I den övre änden har vi nu nöjet att visa en trea på hela 92 oerhört trivsamma kvadratmeter med ett av stadsdelens allra bästa lägen. Ett vackert hem där karaktären från förra sekelskiftet sätter sin tydliga prägel, såsom brädgolv i original, höga fotlister, takrosetter, stuckatur och två vita kakelugnar. Lägenheten ligger dessutom på högsta ordinarie våningsplan med fri utsikt bort mot Guldheden i öster och ut över takåsarna i väster. Det höga läget gör även att hela lägenheten fullkomligt badar i ljus. Från det rymliga köket nås lägenhetens balkong med sol från tidig morgon till eftermiddag. Här kan man njuta av en lugn stund i solen tack vare det privata gårdsläget. Den genomgående planlösningen ger möjlighet till två utmärkta sovrum, varav ett i knäpptyst gårdsläge. Hiss finns i granntrapphuset och tar dig hela vägen upp till vinden, varifrån man får gå en trappa ner. Alternativt njuter man av det pampiga trapphuset och får lite vardagsmotion på köpet.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med dess enorma utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk bara några steg nerför backen.

Till lägenheten hör ett förråd beläget i källaren.

Hall
+
Hallen är ljus och inbjudande, mycket tack vare öppningarna till de båda rummen ut mot gatan där ljuset letar sig in. Här finns bra avhängningsmöjligheter tack vara två garderober direkt till vänster. Golvet pryds av vackra brädor i original och väggarna är målade i vitt. Hallen fungerar som lägenhetens nav där du når lägenhetens samtliga rum.

Sovrum
+
Rakt fram från hallen sett finns det ena av lägenheten två sovrum. Ett stort och luftigt rum med bevarade sekelskiftesdetaljer såsom stuckatur, takrosett, höga fotlister och djupa fönsternischer. I ena hörnet finns även en bevarad kakelugn, för närvarande ej i bruk. Detta rum skulle även med fördel kunna användas som vardagsrum och med lätthet rymma både soffgrupp, fåtöljer och tv-möbel om man istället väljer att nyttja det nuvarande vardagsrummet som matsal. Två fönster med överljus ger eftermiddagssolen fritt spelrum. Ljusa väggar och vackert bevarat brädgolv i original. Från detta rum nås en rymlig klädkammare.

Väl avskilt från lägenhetens sociala delar ligger ännu ett rymligt sovrum. Här finns gott om plats för både dubbelsäng, arbetsplats och förslagsvis en fåtölj. Längs ena väggen ryms även flertalet garderober. Ett rejält fönsterparti vetter ut mot en av föreningens lugna innergårdar. Även i detta rum består golvet av vackert originalbrädgolv som här har slipats och vitlaserats och väggarna är målade i en bruten vit nyans.

Vardagsrum
+
Även vardagsrummet bjuder på fint bevarade sekelskiftesdetaljer, brädgolv i original och en vacker vit kakelugn (ej i bruk). Flera i huset har låtit renovera sina kakelugnar till eldningsbart skick och troligtvis går detta att göra även i den här lägenheten. Två höga fönster med överljus vetter ut mot Nordhemsgatan och ger en fin vy ut över takåsarna på husen som klättrar ner för backen på andra sidan gatan. Härifrån ser man även ut i köket på andra sidan hallen, vilket gör detta rum till lämplig matsal om man inte behöver mer än ett sovrum.

Kök
+
Trivsamt, rymligt och oerhört ljust är ord som väl beskriver köket i detta hem. En hel familj kan samlas kring matbordet utan att det känns trångt och helglasade balkongdörrar gör att solkatterna letar sig in lagom till frukost. Ett charmigt skafferi med pärlspont erbjuder plats för alla torrvaror och hushållsmaskiner och i övrigt finns här gott om förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (-13), spis med induktionshäll (-13) och ovansittande fläkt samt en inbyggd diskmaskin (-13).

Balkong
+
Kryp upp med en filt intill den varma huskroppen och njut av morgonkaffet och utsikten ända bort mot Guldheden som snart omges av grönska. Husets höga läge mitt i sista branten ner mot Nordenskiöldsgatan ger en kittlande "herre på täppan"-känsla och en fin vy över intilliggande huskroppar och ner över föreningens ena gård. Som högst belägna balkong och dessutom i höjd med vindslägenheterna som ligger i vinkel med gatuhuset, ges betydligt fler soltimmar än vad man vanligtvis får i österläge. Balkongen ger utrymme för både möblemang och odlingar och blir om sommarhalvåret ett fantastiskt extrarum. Det svarta smidesräcket ger en tidsenlig inramning och trätrallen en ombonad känsla.

Badrum
+
I anslutning till sovrummet, längst in i hallen, ligger badrummet. Helkaklat med badkar, vägghängd wc, handfat och ovansittande spegelskåp.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!