Nordhemsgatan 72

Vit sekelskiftesdröm om 74 kvadrat med stor västerbalkong och två bevarade kakelugnar. Brädgolv, stuckatur, spegeldörrar och fina listverk. Stort kök mot vacker innergård och badrum med tvättpelare. Brf med välskött fastighet från 1905 och 4 hyresrätter kvar. Ej hiss.


Nordhemsgatan 72

Bostadsrätt

2 + kök

3903 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

74kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Vilken gata i Linnéstaden har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet? Svar: Nordhemsgatan! Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. Mitt i branten har vi nu nöjet att visa en tvåa på hela 74 oerhört trivsamma kvadratmeter med ett av stadsdelens allra bästa lägen. Ett vackert hem där karaktären från förra sekelskiftet sätter sin tydliga prägel. Pardörrar, höga fotlister, brädgolv, takrosetter, stuckatur och två vita kakelugnar - allt är välbevarat. Lägg därtill ett klassiskt renoverat, ovanligt stort kök och ett stilrent renoverat badrum med tvättmöjligheter. Balkong i eftertraktat västerläge ger lägenheten ett extra uterum och ännu mer trivsel. Det här är kort och gott en riktig Linnépärla som man lätt förälskar sig i.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med dess enorma utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk bara några steg nerför backen

Eftermiddagssolen sveper in genom den öppna balkongdörren, solkatter speglar sig i de vitmålade plankorna som finns framtagna i samtliga rum. Vardagsrummet och sovrummet vetter ut mot gatan och präglas av rejäla fönster som ger ljuset fritt spelrum. Känner man för att sitta ute en stund är balkongen stor nog att rymma alla middagsgästerna. Tvåan är välplanerad med både genomgående och kringgående planlösning och bra med förvaringsmöjligheter och för den som så önskar skulle man kunna skapa ett extra litet "rum" eller klädkammare av den inre hallen.

Hall
+
Välkommen upp till andra våningen. Vi öppnar dörren och möts av hundraåriga vita plankor - det här börjar bra! Alldeles till höger finns plats att hänga jackan och lite längre in i den inre hallen finns en klädkammare som rymmer mer än man tror. Hallen har en öppen planlösning mot köket så det blir aldrig trångt även om alla gästerna dyker upp samtidigt. Den inre hallen ger möjligheter att skapa en arbetsplats, ytterligare en klädkammare eller kanske ett minisovrum.

Kök
+
Klassiskt inrett kök från 2011 med ljusa, profilerade skåpsluckor med halvmåneformade handtag, vitt kakel och arbetsbänk i svart granit. Induktionshäll med ovansittande köksfläkt, varmluftsugn, integrerad kyl/frys och även integrerad diskmaskin. Köket rymmer ett stort bord med plats för många gäster. Liksom i hallen och övriga lägenheten finns det gamla brädgolvet framtaget i vitmålat utförande. En fin kontrast till allt det vita är en rå tegelvägg som ger liv och värme åt köket.

Badrum
+
Badrummet renoverades under 2009 i tidlösa färger och material. Antracitgrått klinker, vitt kakel och infällda spotlights i taket. Här inne har man nyttjat ytan maximalt med duschhörna bakom vikbara glasväggar, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp samt en fint inkaklad hylla. Dessutom finns här både tvättmaskin och torktumlare, båda från Siemens. Golvvärme och handdukstork finns givetvis det med.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet är en vit dröm där du gärna dröjer dig kvar. Vitmålat plankgolv, dubbla fönster med överljus, vita väggar och stuckatur. Och som pricken över i:et - en vit kakelugn i ena hörnet (ej i bruk i dagsläget). Tack vare den genomgående planlösningen ser man ända ut i köket liksom in i det angränsande sovrummet, vilket ger ett trivsamt djup till lägenheten.

Sovrum
+
Ett lyxigt stort sovrum som nås via vackra pardörrar från vardagsrummet eller via den inre hallen som även skulle kunna agera walk-in-closet. Här är väggarna målade i en svalt gråblå ton, vilket fint framhäver det vitmålade brädgolvet, snickerierna och stuckaturen. Även här finns en vacker vit kakelugn som för tillfället inte går att elda i. Ett stort fönster med överljus vetter ut mot lugna Nordhemsbacken. I sovrummet finns också fyra garderober. Vi sparar det bästa till sist, men nu är det dags att gå ut på balkongen som nås från detta rum.

Balkong
+
Ca fem kvadratmeter frihet i skönt västerläge. Svart smidesräcke ramar in extrarummet som bjuder på sol från lunch till en bit in på kvällen. Vad ser man då från balkongen? Den som är svag för vackra hus blir inte besviken - här är vyn fri mot nationalromantiska ikonbyggnader som Naturhistoriska museet i söder och pampiga Nordhemsskolan i norr. Välkommen, du kommer att gilla detta!

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!