Nordhemsgatan 69 B

Med en stor balkong mot söder erbjuder denna sekelskiftestvåa en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Tyst och lugnt belägen mot innergård. Charmiga tidstypiska detaljer finns bevarade så som stuckatur, takrosett, fina listverk. Våning 3 av 4. Ej hiss


Nordhemsgatan 69 B

Bostadsrätt

2 + kök

3465 kr/mån

3 av 4 (ej hiss)

61kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en mycket välplanerad sekelskiftestvåa som har allt man kan önska. Vackra brädgolv, öppen planlösning med utgång till enorm balkong i rakt söderläge. Många bevarade originaldetaljer som man eftersträvar i ett hus från 1904. Knäpptyst gårdsläge, med rymlig takhöjd. Liten gemytlig och mycket välskött förening med stabil ekonomi.

Utanför porten finns det mesta. Direkt nedanför backen på Nordenskiöldsgatan finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp på gatan ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Till lägenheten hör ett stort förråd på vinden och ett mindre i källaren.

Hall
+
Via den fina stenlagda innergården når man trapphuset. Tre trappor upp möts man av hallen som känns välkomnade och luftig med öppningar till både vardagsrum, badrum och kök Downlights i taket ger en fin inramning och lyser upp hallen på ett bra sätt. Förvaringsmöjligheter finns genom två platsbyggda garderober. En praktiskt platsbyggd bänk ger ytterligare förvaring samtidigt som det blir enklare att få på/av sig skorna. På golvet ligger praktisk klinker.

Kök
+
Efter hallen möts man av köket. Den öppna planlösningen mellan hall, kök och vardagsrum ger en härlig rymd i lägenheten. I mitten står en murstock i tegel som är inramad med skåp, hyllor och kylskåp. Köket är av märket HTH, utrustat med inbyggnadsugn, keramikhäll, diskmaskin, Kyl/frys, fläkt och micro i bekväm brösthöjd. Skåpsluckorna går ända upp till tak och ger mycket förvaring. Infällda spotlights ger en bra arbetsbelysning. Väggarna är målade i en bruten färg och på golvet ligger målat slitstarkt klinker. Ett fönster släpper in ljuset och framför finns en naturlig matplats för minst 4 personer. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör att man enkelt kan förlänga bordet och duka upp till fler middagsgäster.

Vardagsrum
+
Fönster i rakt söderläge, öppen planlösningen mot köket. Här finns en naturlig plats för en soffgrupp, bokhyllor, skrivbord, mediaförvaring och favoritfåtöljen. Tidstypisk och bevarad stuckatur ger tillsammans med höga fotlister och takrosett den känsla man eftersträvar i ett hus från 1904. På golvet ligger vitlaserat brädgolv. Via en glasförsedd dörr nås den härliga balkongen som har ett suveränt läge mot söder med många soltimmar.

Balkong
+
En stor balkong i rätt väderstreck med en bredd på hela 4,5 meter. Här kan man skapa sin egen grönskande oas med matbord för fyra personer med tillhörande krydd- och blomsterodling. Slå dig ner i solstolen och njut av solen från söder!

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger det luftiga sovrummet. Rofyllt, tyst och rymligt rum med fem höga garderober. Charmiga sekelskiftesdetaljer så som stuckatur, takrosett, djupa fönsternischer och fint profilerade listverk är en påminnelse om förr. En vit vacker kakelugn, ej fungerande i dagsläget, pryder sovrummet och skapar en mysig hörna. Två stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus och framför finns en naturlig plats för en dubbelsäng och sängbord, vill man ha ännu mer förvaring så finns utrymme för det. Väggar är målade i bruten vit nyans och ena väggen är tapetserad. På golvet ligger vitlaserat brädgolv.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger det helkaklade badrummet, lite mindre men väl genomtänkt. Badrummet totalrenoverades av föreningen och erbjuder en duschhörna med skjutbara duschväggar, handfat med kommod i vitt, wc-stol, handdukstork och ett badrumsskåp med spegel och infällda spotlights. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger klinker i ljusblå nyans med golvvärme som värmer fötterna.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!