Nordhemsgatan 68

Stor trea med allt man kan önska av ett sekelskifteshem. Välbevarade detaljer, rum i fil och rejäl takhöjd. Check i rutorna för brädgolv, balkong och hiss också!


Nordhemsgatan 68

Bostadsrätt

3 + kök

4562 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

86kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Letar ni lägenhet bland A-lägen i innerstaden och prioriterar hiss, balkong och välskött förening, så blir det förmodligen inte bättre än så här. Trean på Nordhemsgatan är en lägenhet på hög nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in i brf Höjdpunktens vackra sekelskifteshus kan se fram emot detta, bland annat:

* Balkong med utgång från köket.
* Badrum med tvättmaskin.
* Två riktigt bra sovrum.

Vår lägenhet ligger på andra våningen i vacker fastighet från 1905. I kvarteren finns det mesta. Allt från mysiga krogar till senaste blomsterdesign och flera bra bagerier. Det verkligt speciella med läget är hur fantastiskt lugnt det är; en stilla oas och samtidigt helt nära till pulsen på Linnégatan.

Vill man varva ner och få en naturupplevelse ligger Slottsskogen några minuters promenad bort. Eller varför inte ta cykeln till Änggårdsbergen, ett underbart naturreservat. Till shoppingen i city är det ett par hållplatser med spårvagnen.

Matinköpen görs med fördel i en välutrustad Hemköpbutik några steg nerför backen, med generösa öppettider. Alldeles utanför fastighetens entré finns en praktisk avlastningszon som är perfekt när man kommer hem med bilen fullastad med matkassar och annat. Underlättar vardagen inte minst för familjer med barn!

Nordhemsgatan löper parallellt med Linnégatan från hamnen ända upp till Rosengatan och Slottsskogen. På gatans högsta punkt hälsar vi välkommen upp till andra våningen. Du kommer att gilla detta!

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i mycket bra skick, så har du här chansen att bli medlem i en sedan länge etablerad bostadsrättsförening i bästa läge. Brf Höjdpunkten har tagit mycket väl hand om sin fastighet och i den närmaste framtiden finns endast löpande underhåll på agendan.

Entré
+
Redan i trapphuset slås man av hur välskött allt är. Hissen är stor nog att rymma både möbler och barnvagn. I trapphuset kan man även skymta föreningens vackra innergård som är en av Linnés mysigaste. Om sommaren samsas här utemöbler, grill, planteringar och lekande barn.

Hall
+
Smakfullt renoverad hall med infällda spotlights och klinkerklätt golv med underliggande golvvärme. Till vänster finns bra förvaring i form av tre garderober i vitt. Här finns också plats för en barnvagn eller exempelvis en sittmöbel. Väggarna är målade i en grå nyans vilket snyggt bryter mot den i övrigt ljusa inredningen. Från hallen når man både vardagsrum, de två sovrummen och köket.

De tre rummen i fil
+
Lägenheten är klassiskt planerad med rum på rad som delas av med höga pardörrar. Att stå bredvid kakelugnen i vardagsrummet och låta blicken löpa genom alla rummen, är en mäktig känsla: nästan tolv meter med pardörrar, takrosetter, stuckatur. Och så dessa underbara golv. De ljust målade brädorna har legat här i snart 120 år och kommer att hålla minst lika länge till. Färgskalan är mild, takhöjden nästan tre meter och de tre rummen kan disponeras på lite olika sätt. Det går fint att ha två rejäla sovrum, eller så kan de användas som sovrum, arbetsrum och vardagsrum.

Badrum
+
Här är väggarna är helkaklade i vitt och golvet pryds av grönt mosaikkakel med underliggande värmeslingor. Förutom wc-stol, kommod med handfat och översittande spegelskåp finns också badkar och tvättmaskin. Badrummet fick ett helt nytt innertak 2015 med infällda spottar.

Kök
+
Köket är ovanligt stort och ligger ljust mot söder. En av väggarna följer trapphusets rundning och ger tillsammans med de vitmålade brädgolven charm och karaktär. Vita släta luckor och bänkskiva av oljad ek är både tidlöst och snyggt. Ovan arbetsbänken sitter gråa kakelplattor som lyses upp av downlights. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn och diskmaskin.

Balkong
+
Precis där man vill ha den: utgång från köket alltså. Läget är rakt sydligt och utsikten riktigt bra. Smidesräcke, trall på golvet, plats för både utemöbler och växter. Sol från morgon till sen eftermiddag. Tyst och lugnt. En plats för avkoppling.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett förråd som ligger i källaren tre trappor ner.

I området gäller boendeparkering (område M som täcker in stora delar av innerstan) ca 650 kr/månad. Eller så ställer man sig i kö till p-plats i närliggande garage med priser från ca 1000 kr/månad.

Brf Höjdpunkten är delägare i samfälligheten Bergfästet där föreningen äger motsvarande 70 procent. Samfälligheten har till uppgift att förvalta gården med tillhörande soprum.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!