Nordhemsgatan 67 B

Välkommen till en ytterst välplanerad lägenhet med gott om förvaringsutrymmen. Varsamt & stilfullt har den renoverats. Fina originaldetaljer så som plankgolv, takrosett listverk mm. Öppen planlösning & rymlig takhöjd. Stort sovrum väl avskilt. Välskött Brf, bredband ingår i avgiften.


Nordhemsgatan 67 B

Bostadsrätt

2 + kök

3008 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

47kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Här får ni perfekt planerade kvadratmetrar och känslan är mycket större än de 47 kvm som står angivet. Kom hit och upplev, du kommer att bli förvånad! Extremt välplanerad med samma funktioner som du har i en tvåa som är 20 kvm större. Skulle till och med säga att du här har mer förvaring. Här erbjuds en oerhört charmig sekelskifteslägenhet belägen på en av de mest eftertraktade adresserna i Göteborg. Denna drömtvåa ligger lugnt och skönt belägen mot föreningens välskötta innergård.
Lägenheten är mycket väldisponerad och dess öppna planlösning i kombination med den väl tilltagna takhöjden samt de stora fönsterpartierna gör att lägenhetens alla kvadratmeter känns väl nyttjade. Allt är i mycket gott skick, det är bara att packa upp flyttkartongerna och börja leva och bo.
Tidigare var det en vägg mellan köket och vardagsrummet som togs ner för att skapa en socialare och mer öppen planlösning, resultatet är riktigt bra. Det är som gjort för att ha vänner över för umgänge.
Sovrummet ligger lugnt och väl avskilt från de sociala delarna av lägenheten, det är mycket väldisponerat med mycket förvaring.

Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken, lagom högt upp i backen för att få lugnet men inte så högt upp så man blir andfådd av backen. Femtio meter ner korsar Nordenskiöldsgatan, här finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste.
Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger det vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Sedan föreningen tog över fastigheten 2008 har många stora renoveringar klarats av och de boende kan numera stoltsera med ett vackert och välmående sekelskifteshus. Att huset dessutom ligger mitt i den berömda Nordhemsbacken, Linnéstadens egna "San Francisco", är knappast en nackdel! Väl innanför den tunga röda träporten, som tystar sorlet från gatan, välkomnas du av en prydlig innergård i etage. Här finns plats för både cykelförvaring och trivsamma grillkvällar. Ryktet säger även att ett av områdets bästa plommonträd växer här, det ger frukt varje jämnt år, så om några månader kan ni plocka. Styr stegen tvärs över innergården och öppna porten till uppgång B. Trapphuset som möter dig döljer spår från förra sekelskiftet i form av rustika trappor av mörk sten. Samtliga trapphus har genomgått en varsam renovering i tidstypisk stil. På första våningen finns nu denna välplanerade sekelskiftestvåa. Läget mot innergården ger ett lugnt boende mitt i livliga Linné.

Till lägenheten hör ett vindsförråd (ca 4 kvm).

Hall
+
Hallen som möter dig har vitmålade väggar, högt i tak och infällda spotlights. På golvet ligger det vitmålat brädgolv som är genomgående för hela lägenheten.

Badrum
+
Badrummet finner du direkt till vänster i hallen. Rummet är rymligt och inrett med dusch, wc-stol, vitt handfat med stor plan spegel ovanför samt bra förvaring i form av två väggfasta skåp. På golvet ligger mörkgrå klinker och väggarna är kaklade i vitt.

Kök
+
Köket renoverades någon gång runt 2009. Stilen som valdes är klassisk med vita handtagslösa luckor och mörk träbänkskiva. Vitvarorna består av diskmaskin, häll, ugn och kolfilterfläkt. En köksö blir det naturliga köksbordet, här under ligger kylen (med frysfack) integrerad, samt lite mer extra förvaring. Utanför fönstret finns sittgrupp, perfekt när våren börjar komma.

Vardagsrum
+
Kök & vardagsrum flyter ihop i ett och ger en riktigt öppen och härlig känsla. Rymlig takhöjd med en diskret stuckatur och vacker takrosett. De stora och många fönsterna med djupa fönsternischer dominerar detta rum.

Sovrum
+
Längst in i lägenheten ligger ett stort sovrum. Även här ligger fina vitmålade plank på golvet och väggarna är målade i en bruten färg vilket lyfter fram snickerierna. Här inne ryms en dubbelsäng, sängbord samt arbetsplats och byrå. Hela sex garderober upptar den vänstra väggen och ger gott om plats för alla kläder. Två fönster ger ett fint ljusinsläpp.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!