Nordhemsgatan 66 A

Fantastik välplanerad sekelskiftes 3,5a, med tre möjliga sovrum. Vackra originaldetaljer bevarade i form av brädgolv, stuckatur, höga fotlister och spegeldörrar. Välbevarat hus med underbar grönskande innergård med vacker utsikt, helt skyddad och unik! Badrum och gästtoalett. Tidigare bygglov för balkong. Våning 1.


Nordhemsgatan 66 A

Bostadsrätt

3.5 + kök

5143 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

87kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en ljus sekelskifteslägenhet med extremt välplanerade kvadratmeter och möjlighet till tre bra sovrum. Lägenheten är belägen på våning 1, men känslan att man är långt ner infinner sig inte då huset ligger på toppen av kullen med utsikt över Linnéstaden. Ovanligt välhållen sekelskiftesfastighet med fint läge, högt ovanför stadens brus. Mycket är intakt sedan 1904 då huset färdigställdes, både invändigt och utvändigt. Den genomgående planlösningen med fönster åt två väderstreck gör att ljuset flödar in. Tre rum i fil mot Nordhemsgatan och kök och sovrum in mot gården.
Den ursprungliga charmen från förra sekelskiftet finns bevarad i form ca tre meter i takhöjd, vackra tak med fin stuckatur, profilerade lister, djupa fönsternischer, spegeldörrar och originalbrädgolv. Föreningen har varsamt renoverat och restaurerat fastigheten. För några år sen byttes alla fönster mot nya i gammaldags stil. Finaste fönstren på hela Nordhemsgatan.

Utanför porten finns det mesta. Antingen kan du ta trapporna ner och då hamnar du mitt på Linnégatan eller så följer du backen ner till Nordenskiöldsgatan. Där finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp på gatan ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Bostadsrättsföreningen Nordhemskrönet är en populär förening där människor trivs och bor kvar under lång tid. Föreningen har en otroligt fin innergård med härlig vy över staden.

Entré/Hall:
+
Efter att ha passerat den fina porten och förbi den kullerstensförsedda gången möts du av föreningens charmiga innergård med utsikt över staden. Trapphuset till vänster tar dig upp till lägenheten. Golvet utgörs av rustika plank. Avhängning finns direkt till vänster och längre fram finns en garderob. Hallen utgör navet i lägenheten och leder vidare till lägenhetens alla rum.

Kök:
+
Till vänster om hallen öppnar köket upp sig. Här finns plats för ett matbord med fyra platser.
Köket kommer från HTH och har mycket förvaring och bra arbetsytor.
Ett stort fönsterparti mot öster släpper in ljuset och ger en underbar vy bort mot Skansen Kronan och Linnés röda takåsar. Närkontakten med gården är påtaglig.

Vardagsrum:
+
Ett rum med bevarade detaljer såsom generös takhöjd, stuckatur, takrosett och höga fotlister. En gång i tiden stod här en kakelugn, idag finns det ingen men rökkanalen finns kvar om man skulle vilja installera en ny. Vitmålade väggar och fina brädgolv.
Två rejäla fönster med överljus vetter mot väster och ger ljuset fritt spelrum. Här finns gott om plats för stora soffan, fåtöljen, bokhyllorna, tv:n och kanske ett skrivbord eller matsalsbord för de stora middagarna.

Sovrum:
+
Knäpptyst läge mot innergården med plats för dubbelsäng. Förvaring får du i form av en rejäl skjutdörrsgarderob. Det finns sedan tidigare bygglov för balkong härifrån.

Sovrum:
+
I fil med vardagsrummet ligger det andra sovrummet. Fullt möjligt att få in en dubbelsäng om man önskar det.

Långsmalt rum med många möjligheter. Fin stuckatur och takrosett finns här. Även detta rum vetter mot Nordhemsgatan.

Badrum:
+
Helkaklat badrum med golvvärme. Här finns dusch med vikväggar, toalett, handfat med kommodskåp samt ett högskåp. Utrymmesmässigt kan man få plats med en tvättmaskin.

Gästtoalett:
+
Direkt från hallen når man gästtoaletten med wc och handfat.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!