Nordhemsgatan 66 C

Drömtrea från förra sekelskiftet med suveränt läge på toppen av populära Nordhemsgatan. Omsorgsfullt och smakfullt renoverad. Genomgående planlösning med sovrum och kök mot grönskande innergården. Fungerande kakelugn och stor söderbalkong!


Nordhemsgatan 66 C

Bostadsrätt

3 + kök

4356 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

76kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Vilken gata i Linnéstaden har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet? Svar: Nordhemsgatan! Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. På toppen av backen har vi nu nöjet att visa en trea med många plus:

* Nybyggd stor balkong i rakt söderläge
* Runtgående planlösning
* Sekelskiftesdetaljer
* Kakelugn som funkar

Nordhemsgatan ligger centralt i Linnéstaden och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med krogar och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk bara några steg nerför backen.

En besökares första intryck av denna lägenhet är ofta: vilken skön känsla! Trean är välplanerad och planlösningen i kombination med takhöjden på nästan tre meter gör att lägenheten känns större än 76 kvadratmeter.
Lägenheten har fin kontakt med den stora och ljusa innergården och du som letar efter en trea i en väletablerad och stabil förening inser säkert hur unikt det här tillfället är. För förutom en solig balkong i bästa väderstreck, ljusa golv, renoverat kök och badrum, så har du här chansen att bli medlem i en stabil och välmående brf. Brf Nordhemskrönet har tagit mycket väl hand om sin fastighet och det både syns och känns att här är grannsämjan god! Så välkommen att klicka på Boka visning-knappen så ses vi antingen onsdag 31/5 eller torsdag 1/6.

Bara några ord om balkongen innan vi går på Rum-för-rumbeskrivningen: vi befinner oss teoretiskt på första våningen, men läget mot trapporna gör att lägenheten upplevs ligga betydligt högre upp. I öster är utsikten fri ända upp till Guldheden och i väster är det bara fina hus så långt ögat når.

Hall
+
Hallen känns öppen och välkomnande med öppningar till flera rum i lägenheten. Utrymme finns för mindre möbel, till exempel en byrå. Golvet i entrédelen är belagt med läckert helmatt klinker från Marrakech Design. Vidare ligger vitmålad parkett som fungerar väl ihop med fondväggen till höger. Tapeten från Cole & Son, "Lily" och ger den annars vita hallen karaktär. Väggar och golv är krispigt vita. Alldeles till vänster om entrén finns en praktisk platsbyggd garderob och lite längre in ytterligare en garderob. I taket sitter infällda spotlights, vilket ger ett skönt ljus i hallen.

Allrum/sovrum
+
Rakt fram från hallen ligger ett ljust och behagligt rum som idag används som allrum, men som utan vidare kan fungera som sovrum eller matsal. Väggarna är nymålade i vitt förutom kortväggen som är tapetserad, även den tapeten från engelska Cole & Son, "Orchid". Tapeten ger en fin inramning runt det vackra fönstret och en fin kontrast till det vitmålade parkettgolvet. En Trompe-l'oeil tapet från Mr Perswall med motiv av pardörrar ger en illusion om ytterligare ett rum i fil. Profilerade lister och det vackra taket med dess stilrena stuckatur förhöjer det positiva intrycket ytterligare. I hörnet på vänster sida finns ett grundare dubbelskåp. En bred öppning med vackra pardörrar leder in till vardagsrummet.

Vardagsrum med balkong
+
I fil med allrummet, ett underbart rymligt och luftigt rum med plats för både soffgrupp, tv-möbel och om så önskas en läshörna. I ena hörnet finns en vacker fungerande kakelugn. Väggarna är nymålade i vitt, även golven i samma vita nyans som allrummet. Två rejäla fönster i söder erbjuder härligt ljusinsläpp från söder. Balkongen är bara några år gammal och av större modell: fyra meter bred och 1,2 meter djup.

Kök
+
En bred öppning från hallen leder direkt in i köket, som totalrenoverades 2010, och som är en central plats i detta vackra hem. En plats där ägarna gärna tillbringar mycket tid och njuter av middagar i goda vänners lag. Ett personligt, platsbyggt kök med bra förvaringslösningar. Längs hela vänstersidan finns skåp från golv till tak. Här ryms kyl/frys, snyggt integrerad bakom de släta matta luckorna, samt en inbyggd mikrovågsugn i rostfritt. På höger sida löper en längre arbetsbänk tillverkad av slitstark och exklusiv akrylsten med underskåp som försetts med luckor av mörkare valnötsfaner. Ovan den inbyggda ugnen och keramikhällen sitter en läcker kolfilterfläkt med vit glasfront. Inbyggda dimbara spotlights samt hängande lampor ovan arbetsytan ger tillsammans ett behagligt ljus i köket. Vid det vackra fönstret finns plats för matbord med 4-6 matgäster. Under den varma årstiden har man från köket, och sovrummet en härlig utsikt över föreningens fina grönskande innergård. Dessutom har man en storslagen vy över Linnés takåsar och Skansen Kronan.

Badrum
+
I anslutning till den inre hallen och sovrummet ligger ett stilrent och funktionellt badrum. Helkaklade väggar i vit matt kakel och benvitt klinker på golvet med underliggande skön golvvärme. Duschhörna, wc-stol, spegel med infälld belysning, handfat med blandare samt vit kommod, allt från Gustavsberg. Belysning i taket samt i spegeln ovan handfatet ger ett bra ljus.

Sovrum
+
Vägg i vägg med köket och mot den lugna innergården ligger ett vilsamt och ombonat sovrum med plats för både dubbelsäng, och en mindre möbel, typ en byrå eller en mindre fåtölj. Här finns också garderober. En smidig skjutdörr, inbyggd i väggen, spar yta och stänger effektivt ut eventuellt ljud från andra delar av lägenheten. Väggarna är vita med ett nyare vitmålat parkettgolv (som även återfinns i hallen och köket). Ett högt fönsterparti bjuder in ljuset och den vackra gården utanför. Här sover man gott, med fågelkvitter på morgonkvisten, helt fritt från störande trafik.

Till lägenheten medföljer två rymliga förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!