Nordhemsgatan 62

Underbar totalrenoverad sekelskiftestvåa med balkong och storslagen utsikt över Linné! Allt är renoverat med stor noggrannhet, alla ytskikt, el, kök och badrum. Vackra originaldetaljer är bevarade så som brädgolv, listverk mm. Stabil förening, med stans finaste gård. Bredband ingår i avgiften.


Nordhemsgatan 62

Bostadsrätt

2 + kök

58kvm

2683 kr/mån

4 av 5 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 800 000 kr

Andelstal: 4.39% Lägenhetsnr: 6211 (1303) Driftkostnader: 4000 kr/år varav El: 2600 kr / Försäkring: 1400 kr /

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en ljus och luftig sekelskifteslägenhet med en smidesbalkong med hänförande utsikt över Linnés takåsar. När lägenheten såldes sist var den i bedrövligt skick. Så nuvarande ägare har gjort ett stort jobb och totalrenoverat hela lägenheten med en stor noggrannhet och känsla. Gamla spegeldörrar har inhandlats och sats in för att återskapa rätta känslan. Radiatorerna från 70-talet är ersatta av nya men i tidstypisk stil från Lenhovda. Varenda vägg har bredspacklats, listverken har setts över. Alla el i lägenheten är omdragen och elledningarna har frästs in i väggarna. Eluttag och brytare är i tidstypisk stil.
Både kök och badrum har totalrenoverats. Brädgolven har plockats fram och slipats.
Att lägenheten dessutom är belägen i en mycket välskött föreningen med stans vackraste innergård gör inte saken sämre.

Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken med lugnet som är där. Hundra meter söder ut korsar Nordenskiöldsgatan och lika långt åt andra hållet har ni Prinsgatan.
.
Till lägenheten har man ett källarförråd

Entré/Hall
+
På vägen in till lägenheten passerar man föreningens välskötta portgång och stadens vackraste innergård med planteringar och grönska, soldäck, utekök mm. Blickar man uppåt fasaden i öster ser man de smidesbalkongerna som verkligen badar i ljus. Trapphuset är tidstypiskt och nymålat i gråa och röda toner med vackra smidesdetaljer och vacker stuckatur. Det känns att det råder en god stämning i huset med många eldsjälar som värnar om sitt boende. När man kommit in i lägenhetens hall möts man av en öppen och välkomnande hall. På golvet ligger brädgolv som går vidare in i lägenhetens alla rum. Väggarna är släta och vitmålade, precis som i resten av lägenheten. Här finns plats för avhägning samt en garderob.

Kök
+
Köket totalrenoverades 2014/2015 enligt konstens alla regler, stilrent med vita handtagslösa luckor från Ballingslöv. Köksfläkten kommer från Fjäråskupan och är en kolfilterfläkt med dubbla filtersystem (bästa på marknaden). De övriga vitvarorna kommer från kvalitativa Siemens och består av induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin samt kyl/frys som är från i år. Både bra med förvaring och arbetsyta. Plats finns för matbord för flera.

Balkong
+
Stora glasade dubbeldörrar leder ut till balkongen och en magisk utsikt över staden. Här är solen från soluppgång till eftermiddagen. Måste upplevas på plats.

Vardagsrum
+
Ut mot Nordhemsgatan ligger det stora vardagsrummet. Rummet är ljust tack vare det stora fönstren som vetter åt väster. Rummets kvadratiska form och den tilltagna takhöjden gör det lätt att möblera. Här ryms både en rejäl soffgrupp, tv-möbel, bokhylla, fåtölj och middagsbord. Originalbrädgolven även här som i resten av lägenheten.

Sovrum
+
Till höger om hallen, med ett stort fönster i öster och med en hänförande utsikt över staden helt utan insyn ligger sovrummet. Väggarnas oregelbundna form och den tilltagna takhöjden en känsla av trivsel som är svår att överträffa. Från sängen kan man se den upplysta guldfärgade Kronan på toppen av Skansberget och det höga läget ger nästan en svävande känsla. Avsaknaden av trafik och det tysta läget mot gården gör att man kan sova med fönstret öppet om sommaren utan att störas. Som ett bevis på att inget är lämnat åt slumpen, har man låtit ersätta den gamla ventilationsluckan mot ett charmigt långsmalt fönster som gör det redan ljusa rummet ännu ljusare. Väggen till höger innanför dörren finns en stor skjutdörrsgarderob. Sovrummet inrymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt en byrå om man önskar.

Badrum
+
Från hallen når man badrummet. Man märker att nuvarande ägare har tänkt till både en och två gånger innan badrummet totalrenoverades. Dörrpost har flyttats, en del av hallen har blivit badrum för att ge plats åt tvättmaskin. Tvättmaskinen (Electrolux) står inbyggd i en nisch med bänkskiva ovan. Önskar man går det att sätta in hyllplan i nischen för att ge mer förvaring.
Väggarna är helkaklade med vita plattor, på golvet ligger en grått klinkers. Badrummet är utrustat med en wc-stol, en duschnisch, och en kommod och översittande spegel. Givetvis finns här golvvärme.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Förening

Brf Nordhemsgatan 62-64

Välkommen till toppen av Nordhemsgatan och denna eftertraktade fastighet. Byggnaderna i nummer 62 och 64 uppfördes 1905.
Brf Nordhemsgatan 62-64 är en gemytlig förening med engagerade medlemmar som inte flyttar i första taget. Många som bor här tycker läget i Linné är optimalt med bara några hundra meter till Slottsskogens gröna promenadstråk och nära till pulsen på Prinsgatan eller Linnégatan. Föreningen består i dag av 22 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och två lokaler med hyresrätt. Den sammanlagda lägenhetsytan uppgår till 1451 kvm och 109 kvm är lokalyta.

Ekonomi
Föreningen förvärvade fastigheterna redan 1999 och har således haft gott om tid på sig att bygga upp en stabil ekonomi.
Föreningen har ett positivt kassaflöde, lägre belåning än snittet i området och avgifterna ligger lågt och man har genomfört stora renoveringar under de sista åren. Så kommande år väntas underhållet vara lite och även kostnaderna.
Föreningens stora lokal hyrs av en stabil hyresgäst, Falkdata. Vilket inbringar en bra och stabil hyresintäkt, och som i sin tur får en stor betydelse för en liten förening. Den mindre lokalen hyrs av ett städbolag sedan förra året. En hyresrätt finns fortfarande i föreningens ägo och den får ses som en dold tillgång och pengarna från en försäljning av denna kommer i framtiden att tillfalla föreningen och stärka ekonomin ytterligare.


Genomförda renoveringar
Rör- och elstambyte skedde 1974-76, 1998 putsades fasaden om. 2005 byttes porten ut. Under 2008 renoverades både tak, fasad, fönster och trapphus. Under 2012 byggdes balkonger på fastigheten mot gården. Under 2012 genomfördes en besiktning av fastigheten med hjälp av SBC och ett förslag till en 25-årig underhållsplan upprättades. En fullständig översyn av ventilationen har gjorts. Den stora gårdsrenoveringen gjordes 2014/15, och resultatet är riktigt bra, med grönska, utomhuskök, trädäck, fin belysning och snygg stenläggning. I samband med detta byggdes ett nytt soprum och hobbyrum. Stammarna spolades även då.

Kommande renoveringar
Fastigheten är i väldigt bra skick. Man följer underhållsplanen som togs fram ihop med SBC. Inga större renoveringar framöver, utan endast löpande underhåll.

Övrigt
Fastigheten står på berg. Därmed finns inga sättningsproblem. Man äger också marken som fastigheten står på och påverkas inte av tomträttsavgäld. Den ekonomiska förvaltningen samt lägenhetsförteckningen sköts av SBC. Den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 134 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-12-09 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!