Nordhemsgatan 54 A

Oerhört väldisponerad och charmig sekelskiftestvåa med stor balkong i soligt västerläge och utsikt ner mot hamninloppet. Stort sällskapskök från 2014/-15 och påkostat badrum från 2016. Genomgående planlösning, högt till tak och fina listverk. Ypperligt läge mitt i Nordhemsbacken. Bra brf med en hyresrätt kvar.


Nordhemsgatan 54 A

Bostadsrätt

2 + Kök

3572 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

54kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Från toppen av Nordhemskrönet möts du av en hänförande vy över Linnés röda takåsar och gemytliga folkvimmel. Det är lätt att förstå varför denna del av Göteborg ligger så många varmt om hjärtat. Här på lugna Nordhemsgatan bor du mitt i den omtyckta stadsdelen med Linnégatan och dess rika restaurang- och butiksutbud alldeles i närheten. Fortsätter du backen ner kommer du till bl a Saluhallen Briggen med sina populära lunchrestauranger och välsmakande delikatesser. Går du över krönet åt andra hållet finner du avkopplande grönska i Slottsskogen och Botaniska Trädgården. Vill du ha en kopp kaffe är Bar Italia runt hörnet givet! Är du istället sugen på något mer mättande finns även charmiga Oscar den Lille som serverar danskt smörrebröd i gemytlig miljö mitt på Prinsgatan.

Här, mitt i Linnéstadens alldeles egna San Fransisco-backe, har vi nu en otroligt charmig sekelskiftestvåa med nästan lite fransk touch och alla rätta detaljer bevarade. Eller vad sägs om två rum i fil med generös takhöjd, vackra spegeldörrar och fina listverk? Som en stor bonus erbjuds en tilltagen smidesbalkong i rakt västerläge med utgång ifrån vardagsrummet och med fri utsikt ända ner mot kranarna i hamnen. Både kök och badrum är fint renoverade så här kan man bara flytta in.

Till lägenheten hör ett rejält förråd på vinden.

Hall
+
Från det välhållna trapphuset, där hantverkarna har gått mycket varsamt fram och många äldre detaljer är bevarade, kommer vi in i hallen en och en halv trappa upp. Från hallen ser du vidare in i sovrummet och ljuset letar sig hit från båda rummen mot gatan och från köksfönstret. På golvet ligger ett inlagt brädgolv och väggarna är målade i en ljus ton. Direkt till höger ges plats att hänga av sig och en garderob ger ytterligare förvaringsmöjligheter.

Sovrum
+
Nordhemsgatan är en lugn gata, en oas i storstaden. Därför blir detta rum mycket rofyllt. Stort nog för att rymma både god förvaring i form av tre garderober samt en dubbelsäng. Med generös takhöjd, fina listverk och vacker stuckatur ges en stilfull inramning. Rummet fullkomligt badar i ljus tack vare ett stort fönsterparti med överljus samt ljusa väggar och en vitmålad plastmatta på golvet. Under mattan finns sannolikt det gamla brädgolvet kvar. Sovrummet avskiljs från vardagsrum och hall med massiva spegeldörrar i original.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet är utan tvekan detta hems hjärta, med gott om plats för vännerna och helglasade pardörrar som leder ut till den stora balkongen. Här ryms både soffgrupp, tv-möbel och favoritfåtöljen. Den kringgående planlösningen med dörröppningar in till både sovrummet och ut mot hallen gör att lägenheten får ett trevligt djup och en trivsam atmosfär. Ett stort fönster och de glasade pardörrarna släpper in rikligt med ljus och den tilltagna takhöjden bidrar ytterligare till den luftiga känslan. Precis som i sovrummet smyckas rummet av fina listverk, takrosett och stuckatur. Vitmålade väggar och en vitlaserad ekparkett ger en neutral bas att inreda.

Balkong
+
Det perfekta extrarummet under vår- och sommarhalvåret med utrymme för flera sittplatser och rikligt med växter. Här ifrån ges en slående vy ut över Nordhemsbackens klättrande fasader och ner mot hamnens kranar i norr. Västerläget ger många soltimmar och det svarta smidesräcket en tidstypisk inramning.

Badrum
+
I anslutning till den rymliga hallen ligger badrummet som totalrenoverades så sent som november 2016. Tidstypiskt och påkostat med högspolande wc, golvklinker av svart marmor och klassiskt rektangulärt ljust kakel med en rundad bård i svart. En toppmatad tvättmaskin underlättar vardagsbestyren.

Kök
+
Ett stort och trivsamt kök beläget in mot gården, helrenoverat 2014/-15 med en känsla av bistro. Här ryms en rejäl matplats för upp till 8-10 personer - som gjort för härliga middagar med vännerna. Svart köksinredning i vinkel, arbetsytor i oljad ek och klassiskt 15x15 vitt kakel med antracitgrå fog. Avsaknaden av överskåp ger ett luftigt och avslappnat intryck och en framtagen tegelvägg bidrar med skön karaktär. Detta är verkligen ett kök med mycket personlighet och noga utvalda detaljer - såsom det lilla fristående elementet som nuvarande ägare importerat från England. Ett tilltaget fönsterparti bjuder in solen lagom till frukost och Bestlite står för arbetsbelysningen. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn samt kombinerad kyl och frys. Vitmålade väggar och schackrutigt laminatgolv från Pergo.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!