Nordhemsgatan 54 A

Klassisk sekelskiftestrea om ca 70 kvadrat belägen mitt i omtyckta Nordhemsbacken. Kök från 2015 med plats för matbord och utgång till österbalkong. Badrum från 2012/-13 med TM. Tre rum i fil med bevarade detaljer så som stuckaturer, takrosetter, brädgolv, höga fotlister och vackra pardörrar.


Nordhemsgatan 54 A

Bostadsrätt

3 + kök

4429 kr/mån

1 av 4 (ej hiss)

70kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Från toppen av Nordhemskrönet möts du av en hänförande vy över Linnés röda takåsar och gemytliga folkvimmel. Det är lätt att förstå varför denna del av Göteborg ligger så många varmt om hjärtat. Här på lugna Nordhemsgatan bor du mitt i den omtyckta stadsdelen med Linnégatan och dess rika restaurang- och butiksutbud alldeles i närheten. Fortsätter du backen ner kommer du till bl a Saluhallen Briggen med sina populära lunchrestauranger och välsmakande delikatesser. Går du över krönet åt andra hållet finner du avkopplande grönska i Slottsskogen och Botaniska Trädgården. Järntorget med all dess kollektivtrafik nås på bara någon minuts promenad. Vill du ha en kopp kaffe är Bar Italia runt hörnet givet!

Här, mitt i Linnéstadens alldeles egna San Fransisco-backe, har vi nu en klassisk sekelskiftestrea med alla rätta detaljer bevarade. Eller vad sägs om tre rum i fil med generös takhöjd, pampiga pardörrar, dekorativa takrosetter och vackra brädgolv i original? Hela lägenheten har renoverats löpande med varsam hand under senare år och det vackra brädgolvet som löper genomgående i hela lägenheten har slipats och målats i en ljus gråvit ton i de tre rummen ut mot gatan medan köksgolvet fått en grågrön ton. Köket helrenoverades så sent som 2015 och badrummet 2012/2013. För den som längtar efter balkong nu till våren kan man här bocka av i den rutan också - din alldeles egna oas med förmiddagssol nås ifrån köket.

Till lägenheten hör ett rejält förråd på vinden.

Entré
+
En rustik rödmålad träport leder dig in till Nordhemsgatan 54. Innergården som möter dig är välskött och lugnet som råder här ger en fin inramning. När du gläntar till dörren en halv trappa upp möts du av en ljus lägenhet med trivsam rymd och bevarade detaljer. Hallen bjuder på släta, ljusgrå väggar och nylagt brädgolv i tidsenlig stil. Plankorna har varsamt slipats och vitmålats för att uppnå den rätta känslan. Vid ytterdörren ligger mönstrade klinkerplattor från Marrakech, en snygg detalj samtidigt som det skonar brädgolvet från grus och sten. Plats för avhängning finns direkt till höger liksom bra förvaring genom två garderober.

Sovrum
+
Det första rummet av tre i fil lämpar sig utmärkt som så väl sovrum som vardagsrum. Här pryds väggarna av en stilfull tapet i lindblomsgrönt mönster och på golvet löper rustika vitmålade plank i original. Höga fotlister ger tyngd åt rummet och balanseras fint av dekorativa taklister och rosetten i taket. Två fönster med överljus vetter ut mot Nordhemsgatan och ger solen fritt spelrum in över de vackra detaljerna. Längs med ena väggen finns rymliga garderober med gott om plats för både hennes och hans kläder. Rummet är stort nog att rymma både dubbelsäng, arbetsplats samt en byrå eller kanske en fåtölj. Vackra bevarade pardörrar leder vidare in till lägenhetens mitt.

Sovrum/Matsal
+
Ett vackert rum med klassiska detaljer och tidlösa toner. Ljusgrå släta väggar, målat originalbrädgolv och krispigt vita snickerier. Även detta rum ramas in av höga fotlister och breda taklister. Den ljusgrå tonen på väggarna gör att snickerierna framhävs på bästa sätt. Ett fönster med överljus och djup nisch ger en fin kontakt med den gemytliga stadspulsen utanför. Detta rum används idag som matsal men är även utmärkt som sovrum. Från detta rum når du vidare till både hallen och det tredje rummet i fil.

Vardagsrum
+
Det sista rummet i fil är det trivsamma vardagsrummet. Även här går väggarna i grått och på golvet ligger vita brädor. Två fönster med överljus öppnar upp rummet och ger ett fint ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och läshörna. Högt i tak med fina taklister och takrosett. Härifrån ges en trevlig vy genom de tre rummen i fil och ut över Nordhemsgatans fina fasader mitt emot.

Kök
+
In mot gården finner du lägenhetens kök, stort nog för en ordentlig matplats och flera middagsgäster. Detta helrenoverades så sent som 2015 och gavs då en vit modern inredning i vinkel med arbetsytor i stenkomposit. Köket är utrustat med inbyggd varmluftsugn och mikro, integrerad diskmaskin, induktionshäll med ovansittande kolfilterfläkt samt kombinerad extra bred kyl och frys i rostfritt. Matplatsen för minst fyra personer har sin naturliga plats framför de helglasade balkongdörrarna. Här har brädgolvet målats i en grågrön ton medan väggarna är vitmålade.

Balkong
+
Helglasade pardörrar öppnar upp till balkongen i härligt österläge. Nuvarande ägare lät bygga denna så sent som 2015 och har kunnat njuta av mysiga helgfrukostar i morgonsolen. Det svarta smidesräcket ger en tidstypisk inramning och storleken ger utrymme för både matplats och planteringar.

Badrum
+
Badrummet helrenoverades årsskiftet 2012/2013 och har fortfarande "nykänslan" intakt. På golvet ligger smakfulla klinkerplattor från Marrakech som också löper vidare upp på väggen bakom toalettstolen. Detta bryts fint av med vita kakelplattor på väggarna. Dimbara spotlights ger rätt belysning vid alla tillfällen och golvvärmen känns skön mot bara fötter. Välvda glasdörrar omger duschen i ena hörnet och i andra hörnet finns en tvättmaskin med ovansittande förvaringsskåp i vitt. Här finns även handfat i klassisk stil, spegelskåp samt wc-stol.

Ansvarig Mäklare

Sara Wibréus

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!