Nordhemsgatan 50

Sekelskiftestrea med högsta balkong i friaste västerläge. Rum i fil, gamla brädgolv, pardörrar och ett oöverträffat ljus. Välkommen till en gräddvit dröm i populära Nordhemsbacken. Ej hiss.


Nordhemsgatan 50

Bostadsrätt

3 + kök

4941 kr/mån

4 av 4 (ej hiss)

81kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Vilken gata i Linnéstaden har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet? Svar: Nordhemsgatan! Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. Mitt i backen har vi nu nöjet att visa en trea med många plus:

* Högsta balkong i friaste västerläge
* Brädgolv och rum i fil
* Sekelskiftesdetaljer
* Vidunderlig utsikt

Nordhemsgatan ligger centralt i Linnéstaden och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med krogar och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns en välutrustad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk bara några steg nerför backen. Man kan också gena hem via entreén på Linnégatan 29 till trappuppgången på Nordhemsgatan.

En besökares första intryck av denna lägenhet är ofta: vilken skön känsla! Trean är välplanerad och planlösningen i kombination med takhöjden på nästan tre meter gör att lägenheten känns större än 81 kvadratmeter.
Lägenheten har fin kontakt med himlen och du som letar efter en trea där ingen bor ovanför inser säkert hur unikt det här tillfället är. För förutom att stoltsera med en soldränkt balkong med bästa väderstreck, bevarade plankgolv, renoverat kök och badrum, så har du här chansen att bli medlem i en mycket stabil och välmående brf. Brf Kråkberget har tagit mycket väl hand om sin fastighet och det både syns och känns att här är grannsämjan god! Så välkommen att klicka på Boka visning-knappen så ses vi antingen söndag 26/2 eller måndag 27/2.

Bara några ord om balkongen innan vi går på Rum-för-rumbeskrivningen: här uppe på fjärde våningen är ljuset svårslaget och solen - när den väl skiner! - är med från lunch och fram till sena kvällen. Titta norrut och du ser vackra stenhus, hamnen och minsann också en skymt av härliga Hisingen. Söderut klättrar de vackra fasaderna upp mot Nordhemsskolan och mot väster är mest bara himmel.

Hall
+
Från det nyrenoverade trapphuset, där hantverkarna har gått mycket varsamt fram och många äldre detaljer är bevarade, kommer vi in i hallen. När du gläntar på dörren möts du av en ljus lägenhet med bra rymd. Klinkret i entrén och plankgolvet i hallen lades in så sent som 2016.

Vardagsrum
+
Läget på fjärde våningen gör att ljuset härskar med oinskränkt makt. Det blir helt enkelt inte ljusare än så här! Originalgolv, en stram stuckatur, väggar i en bruten vit ton och stor fönster mot väster. Rummet är i stort sett kvadratiskt, vilket gör det lätt att möblera.

Balkong
+
Är det Linnéstadens allra bästa balkong? Mycket tyder på det. Läget är högt och väderstrecket är västligt, vilket ger bra med både dag- och eftermiddagssol. Utsikten sträcker sig längs Nordhemsbacken i söder och hela vägen ner till Stena-båten i norr. Balkongen är rymlig och den absolut perfekta platsen för en ljummen sommarkväll! En markis finns för den som tycker att det blir FÖR ljust!

Sovrum
+
Ligger i fil med vardagsrummet. Pardörrar skiljer av och även här är golvet från 1900-talets början i allra bästa form: slipat och vaxat med hårdvaxolja. En framtagen tegelvägg berättar också en del av husets historia.

Arbetsrum / sovrum
+
I dag ett rum för kreativitet och skapande. Men rummet är stort nog att använda som sovrum. Plankgolv, ljusa väggar och ett tyst och ett lugnt läge mot gården.

Kök
+
Byggt i vinkel och renoverat 2007. Vita, släta luckor, massiv bänkskiva i ek och rostfria vitvaror. Diskmaskinen är integrerad och vid matbordet finns plats för hela familjen.

Badrum
+
Renoverat 2007 i färger och toner som kommer att överleva modesvängarna framöver. Det är grått, vitt, kommod, duschhörna - och tvättmaskin.

Till lägenheten medföljer två vindsförråd på ca 6 kvadrat per styck. Hiss finns ej i huset. Föreningens tvättstuga ligger i källarplanet och har tre maskiner.

Fiberbredband finns draget in till varje lägenhet.

Boendeparkering ca 630 kr/månad eller miljöbil parkerar gratis med p-tillstånd. Garageplatser i området kostar mellan ca 750-1 500 kr/månad, separat kö.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!