Nordhemsgatan 45 A

Välkomna till denna ljusa och väldisponerade sekelskiftestvåa. Två rejäla rum i fil, kakelugn, brädgolv och en stor balkong med förmiddagssol. Renoverat kök och helkaklat badrum med tvättmaskin. De boende har tillgång till Kråkängsparken - en unik och "privat" äng mitt i stan. Vån 2 av 4, hiss finns.


Nordhemsgatan 45 A

Bostadsrätt

2 + Kök

4197 kr/mån

2 av 4 (hiss finns)

66kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en välplanerad och välskött sekelskifteslägenhet. Allt är i mycket gott skick, perfekt släta väggar och fina listverk pryder hela lägenheten. Mycket av det man önskar i en lägenhet från 1902 finns, såsom takhöjden, djupa fönsterbrädor, listverk, pardörrar etc. Två stora rum i fil ut mot lugna Nordhemsgatan och köket in mot innergården. Möblerbar hall med klädkammare. Vardagsrummet är rymligt och ger plats för både soffa och långbord om man önskar. Vackra pardörrar leder in till sovrummet som är stort och möblerbart och har bra förvaring. En kakelugn pryder ena hörnet, ej i bruk idag men flera i huset har satt igång sina. Stor balkong med smidesräcken med sol på förmiddagen.
Fint och trivsamt kök mot innergården. Däremellan en möblerbar hall med klädkammare och i anslutning till denna ett helkaklat stort badrum.

Från lägenheten har man tillgång till en helt underbar park - "Kråkängen", en unik samfällighet som blir en avskild oas med lummiga och gröna ytor och med gott om plats för både stora och små. Här har föreningen en egen uteplats med utemöbler, parasoll samt grill. Föreningen har färdigställt innergården med grönska, några uteplatser och grillmöjligheter.

Lägenhetens förråd ligger på vinden och är cirka 5 kvadratmeter stort.

Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken, lagom högt upp för att få lugnet - men inte så högt upp så man blir anfådd av backen. Annars har du allt inom 200 meter; spårvagn, mataffär, systembolag, saluhall, fiskbil och ett fantastiskt utbud av restauranger. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Från lägenheten når man Slottsskogen på några minuter. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger det vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Hall
+
Ta hissen eller trapporna upp genom det vackra trapphuset. På andra våningen möts du av en hall som känns både öppen och välkomnande med plats för ytterkläder och en mindre möbel t ex en byrå. Väggarna är klädda med vitmålad pärlspont. På golvet ligger mjukt vitsåpat brädgolv. Ingång till en rejäl klädkammare samt en praktisk inbyggd städskrubb med plats för en hel del. Hallen fungerar som navet i lägenheten och binder ihop sällskapsytorna.

Kök
+
Ta till vänster och du når de charmiga och personliga köket. Tidsandan lever men i modernt utförande med vinkelkök som går i en ljus färgskala, väggar klädda med pärlspont och öppna vita hyllplan, vitt kakel samt ljusgrå köksluckor och massiva bänkskivor i ljust trä. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, köksfläkt, kombinerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. På golvet ligger ett vitsåpat brädgolv och det stora fönsterpartiet mot den lugna innergården ger ljuset spelrum. Det har funnits balkongplaner från detta rum.

Badrum
+
I anslutning till hallen så ligger det lyxigt stora badrummet som har beigemelerat klinker på golvet och väggarna bär kakel i vitt. Här finns en duschhörna med glasvägg, duschblandare med taksil, handfat med tillhörande blandare samt en tvättmaskin (Elektro Helios). Här finns också plats för ett badkar för den som önskar.

Vardagsrum
+
Ett stilfullt, ljust och harmoniskt rum som inbjuder till samvaro. Här ryms både soffgrupp samt läshörna, skrivbord eller matbord. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger vitsåpat brädgolv. Två rejäla fönster mot gatan erbjuder bra ljusinsläpp. En bred öppning med pardörrar leder in till sovrummet som ligger i fil med vardagsrummet.

Sovrum
+
Rymligt, skönt och ombonat sovrum med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Praktisk garderobsvägg med fyra garderober med överskåp och en inbyggd arbetsplats. Väggarna är målade i samma ljusgrå nyans som vardagsrummet, vilken framhäver de vackra listverken. I ena hörnet finns en vacker, kakelugn som i dagsläget ej är i bruk. (finns flera i föreningen som tagit dem i bruk) Stora glasförsedda pardörrar leder ut till den rejäla balkongen, som är ca 6 kvm och mycket användbar.

Balkong
+
En underbar balkong med förmiddagssol som under sommaren fungerar som ett extra uterum. Här finns gott om plats för utemöbler och blomster. Ett vackert smidesräcke och trätrall ramar in balkongen.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!