Nordhemsgatan 45 A

Med perfekt läge på Nordhemsgatan ligger denna väldisponerade tvåa om ca 64 kvm i en välbevarad sekelskiftesfastighet. Här är det bara att flytta in! Välskött fastighet med tillgång till Kråkängen!


Nordhemsgatan 45 A

Bostadsrätt

2 + kök

3774 kr/mån

1 av 4 (hiss finns)

64kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en välplanerad och välskött sekelskifteslägenhet. Allt är i mycket gott skick, perfekt släta väggar och fina listverk pryder hela lägenheten, eluttag har på senare år bytts ut till tidstypiska. Mycket av det man önskar i en lägenhet från 1902 finns, såsom takhöjden, djupa fönsterbrädor, listverk, pardörrar etc. Nyinlagd ekparkett går tröskellöst mellan lägenhetens rum. Två stora rum i fil ut mot lugna Nordhemsgatan och ett kök in mot innergården. Möblerbar hall med klädkammare. Vardagsrummet är rymligt och ger plats för både soffa och långbord om man önskar. Vackra pardörrar in till sovrummet som är stort och möblerbart och har bra förvaring i form av sju garderober.
Från lägenheten har man tillgång till en helt underbar park - "Kråkängen", en unik samfällighet som blir en avskild oas med lummiga och gröna ytor, med gott om plats för både stora och små. Här har föreningen en egen uteplats med utemöbler, parasoll samt grill. Föreningen har färdigställt innergården med grönska, några uteplatser och grillmöjligheter.
Lägenhetens förråd ligger på vinden och är cirka 5 kvadratmeter stort.

Utanför porten finns det mesta! Perfekt placerad i Nordhemsbacken, lagom högt upp för att få lugnet - men inte så högt upp så man blir anfådd av backen. Annars har du allt inom 200 meter; spårvagn, mataffär, systembolag, saluhall, fiskbil och ett fantastiskt utbud av restauranger. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Från lägenheten når man Slottsskogen på några minuter. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger det vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Hall
+
Nordhemsgatan 45 välkomnar med en valvformad rödmålad entréport. Redan när du kliver in genom den tunga träporten och vidare in i den stenlagda passagen märks det att detta är en välskött fastighet. Trapphuset är vackert restaurerat med schackrutigt golv och fina snickerier. En rödmålad spegeldörr välkomnar dig in till detta charmiga hem. Hallen är stor och praktisk, härifrån har du en god överblick över lägenheten. På golvet ligger ekparkett som löper tröskellöst vidare in i hela lägenheten. Väggarna är vitmålade och i taket sitter riktbara spotlights. Från hallen når man en rymlig klädkammare.

Kök
+
Direkt till vänster från hallen så når du köket. Stilrent vitt Kvikkök, utrustat med spis med häll från Electro Helios och kolfilterfläkt. Den inbyggda diskmaskinen kommer från kvalitativa Siemens och den rostfria kyl/frysen kommer från Husqvarna.
Bänkskiva i massiv oljad ek med nedfräst diskho, ovanför sitter turkos glasmosaik, som lyses upp fint av de inbyggda downlightsen samtidigt som de ger en bra arbetsbelysning. På golvet ligger det ett mörkt klinkers som är både praktiskt och stilrent. Ett fönster mot den lugna gården släpper in ljuset. Tack vare den kvadratiska formen på köket får ett matbord för minst 4 personer plats och i det rymliga vardagsrummet finns det plats för långbord.

Badrum:
+
I anslutning till hallen ligger badrummet som totalrenoverades runt årsskiftet 2010/2011 (våtrumsintyg finns). Badrummet är stilrent och modernt med tidlösa materialval och helkaklade väggar i vitt och med grå skifferliknande klinker på golvet. Duschhörna med glasvägg. Badrumsinredningen består av kommod och väggskåp i valnötsfinish. Givetvis golvvärme som ger behaglig temperatur åt bara fötter och en handukstork ger varma handukar.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet ligger i fil med sovrummet. Tack vare två stora fönster strömmar ljuset in från öster. Rummets storlek ger plats åt både soffgrupp, läshörna och matbord för den som önskar.

Sovrum
+
Längst in i bostaden, lite avskilt från de sociala ytorna, når du det stora harmoniska sovrummet genom vackra spegeldörrar i par. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Längs ena väggen finns det hela sju garderober. Originaldetaljer så som högt till tak, höga fotlister och djupa fönsternischer finns även i detta rum.
Två stora fönster vetter mot lugna Nordhemsgatan.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!